26 / 11 / 2024

banka ipotekli eve haciz

banka ipotekli eve haciz

Banka kredisi kullanarak konut aldığınızı ancak bazı borçlar nedeni ile de eve 2. bir ipotek kurulduğunu farz edelim. Bu durumda banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı? İşte kanun esasları...

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler dikkat! En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler bankalardaki konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki en düşük konut kredisi faizi hangi bankada? İşte banka banka faiz oranları...

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Eş borcundan dolayı eve icra konabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankalara yüklü miktarda borcum var. Eşimin borçla alakası yok. Annem oturduğu dairenin tapusunu eşime vermek istiyor. Benim borcumdan dolayı banka eve icra koyabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Banka hangi durumlarda eve el koyabilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''kredi kartına borcuna banka eve el koyar mı?'' sorusunu yanıtladı.

İpotekli eve kredi çıkar mı?

Bankalardan alınan krediler, ihtiyaca göre şekilleniyor. Konut satın almak isteyenler konut kredisi kullanırken, nakite ihtiyaç duyan kimseler ise ihtiyaç kredisi kullanıyor. Peki, ipotekli eve kredi çıkar mı?

İskansız eve banka kredi verir mi?

İskan yapı inşaat çalışmaları tamamlanmış olan evlerde oturumun başlayabilmesi için yasal izin olarak biliniyor. İskansız evlere bazı kısıtlamalar getiriliyor. Peki, iskansız eve banka kredi verir mi?

İpotekli arsaya ev yapılır mı?

Bir arsanız olduğunu ancak arsayı banka kredisi ile aldığınızı ve ödemelerinizi devam ettiğini düşünelim. Peki, ipotekli arsaya ev yapılır mı diyorsanız işte yanıtı..

Köydeki eve kredi verilir mi?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, köydeki eve kredi verilir mi?

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

İlk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?

Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her banka hesabına, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Peki, ilk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?

İpotekli konut satışı yüzde 85 arttı!

Seçim sonrası yüksek faiz endişesi bankalara yaradı.Mart ayında 45 bin 315 konut banka kredisi ile satılırken, ipotekli konut satışı geçen yıla göre yüzde 85 arttı.

İpotekli eve ikinci ipotekle kredi alma!

Bankadan kredi kullanılarak alınan veya herhangi bir sebep ile üzerine ipotek konulan evler üzerinden mal sahipleri 2. krediyi kullanmak isteyebiliyor. Peki, yasal olarak ipotekli eve ikinci ipotekle kredi alma mümkün mü?

banka ipotekli eve haciz Haberi

banka ipotekli eve haciz

Banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı?

Tapuya kayıtlı taşınmazlar üzerinde kurulabilen taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Bir gayrimenkule 2 ipotek kurulması halinde ne olur? Banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı?


Türk Medeni Kanunu gereğince, ipotek ile kurulan taşınmaz rehni taşınmaz değerinin tamamını kapsar ve rehinin taşınmazın bir kısmı üzerinde kurulmasına imkan yoktur.


Bu nedenle söz konusu taşınmaz mal üzerinde kurulan rehinler kuruldukları tarihe göre sıra alırlar. Buna göre eski tarihli rehin, yenilerinden önce gelir. 


Taşınmaz mal üzerinde kurulan rehin hakkı, herhangi bir şekilde sona ermişse, sonraki sırada yer alan rehin hakları, otomatik olarak birer basamak ilerler. 


Bu sistem, alacaklıları koruyucu bir sistem niteliğinde olup; Önceki tarihli bir rehin sona erdiğinde, sonraki tarihli rehinler...