23 / 12 / 2024

Banka ipotekli konuta 2. ipotek

Banka ipotekli konuta 2. ipotek

Banka kredisi kullanarak konut aldığınızı ancak bazı borçlar nedeni ile de eve 2. bir ipotek kurulduğunu farz edelim. Bu durumda banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı? İşte kanun esasları...

Vatandaş ev almak istiyor ama ilk el ve ipotekli satışlar dipte! İşte nedeni!

Son olarak Bakanlıktan Yeni Evim Kampanyasını açıklarken, konut kampanyalarının sayısında yaşanan bereket, ilk el satışlar ve ipotekli satışlara yansımıyor. Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş, sıfır konuta yaklaşmak mümkün değilken ipotekli konut satışlarının geçen yıl en düşük düzeye indiğini açıkl

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Banka ve tapu işlemlerinde düşük faiz yoğunluğu!

Koronavirüs salgını sürecindan sonra yeni normale geçiş süreciyle birlikte konut kredilerindeki indirim konuta olan talebi artırdı. Konut satışında yaşanan yoğunluk sebebiyle, banka ve tapu işlemleri uzuyor...

Birikimi olan konuta yatırım yaptı!

Konut fiyatlarındaki aşırı artışın arkasında, birikimleri olanların, tasarruf sahiplerinin çaresizliği var. Birikimi olanlar, dolar fiyatının tırmanışı ve banka faizlerinin enflasyon kaybını karşılayamaması karşısında, birikimlerini konuta yöneltti.

İpotekli arsaya ev yapılır mı?

Bir arsanız olduğunu ancak arsayı banka kredisi ile aldığınızı ve ödemelerinizi devam ettiğini düşünelim. Peki, ipotekli arsaya ev yapılır mı diyorsanız işte yanıtı..

İpotekli konut satışı yüzde 85 arttı!

Seçim sonrası yüksek faiz endişesi bankalara yaradı.Mart ayında 45 bin 315 konut banka kredisi ile satılırken, ipotekli konut satışı geçen yıla göre yüzde 85 arttı.

İpotekli satış için gerekli evraklar!

Alıcının, satın alma işleminde bankadan kredi kullandığı durumlarda satış ve banka ipoteği birlikte veya hemen birbiri ardına yapılabiliyor.Peki ipotekli satış için gerekli evraklar nelerdir?İşte ipotekli satış için gerekli evraklar..

İpotekli eve kredi verilir mi?

Konut kredisi ile alınan ev, verilen kredi karşılığında banka tarafından ipotek olarak alınıyor.Peki ipotekli eve kredi verilir mi?İşte ipotekli eve kredi verilmesi..

İpotekli ev alınır mı?

Konut kredisi ile satın alınan konuta yada alan kişinin başka bir konutuna ipotek konuluyor.Peki ipotekli ev alınır mı?İpotekli evi almak için neler yapmak gerekir?

İpotekli evin noter satışı!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış bir gayrimenkul üzerinde kredi kullandıran banka mutlaka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli evin satışı nasıl yapılır? İşte, ipotekli evin noter satışı!

Kira banka zorunluluğu 2014!

320 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince belli bir sınırının üstüne konut kira geliri elde eden kimselerin kira bedelini banka üzerinden alması zorunlu. Peki, kira bankadan ödeme sınırı 2014 ne kadardır?

Kerem Bilge: Ankara'da yaklaşık 430 bin yeni konuta ihtiyaç var!

Ankara Gayrimenkul Piyasaları Raporu'nu değerlendiren Uluslar arası Gayrimenkul Yatrımcıları Birliği (REIA) Başkanı Kerem Bilge, Gayrimenkul’ün yıldızı, Ankara. Ankara'da yaklaşık 430 bin yeni konuta ihtiyaç var...

Bülent Bozkurt elindeki arsaları konuta çevirecek!

Baycan Medikal'in sahibi Bülent Bozkurt, inşaat sektörüne girme planları yapıyor. Bozkurt, elindeki arsaları konuta çevirmenin planlarını yapıyor ayrıca 4000 metrekareye yakın arsasını, konuta nasıl çevirebileceğini araştırmaya başladığını açıkladı.

Banka ipotekli konuta 2. ipotek Haberi

Banka ipotekli konuta 2. ipotek

Banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı?

Tapuya kayıtlı taşınmazlar üzerinde kurulabilen taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Bir gayrimenkule 2 ipotek kurulması halinde ne olur? Banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı?


Türk Medeni Kanunu gereğince, ipotek ile kurulan taşınmaz rehni taşınmaz değerinin tamamını kapsar ve rehinin taşınmazın bir kısmı üzerinde kurulmasına imkan yoktur.


Bu nedenle söz konusu taşınmaz mal üzerinde kurulan rehinler kuruldukları tarihe göre sıra alırlar. Buna göre eski tarihli rehin, yenilerinden önce gelir. 


Taşınmaz mal üzerinde kurulan rehin hakkı, herhangi bir şekilde sona ermişse, sonraki sırada yer alan rehin hakları, otomatik olarak birer basamak ilerler. 


Bu sistem, alacaklıları koruyucu bir sistem niteliğinde olup; Önceki tarihli bir rehin sona erdiğinde, sonraki tarihli rehinler...