20 / 05 / 2024

banka komisyon ücretleri

banka komisyon ücretleri

BDDK ve TCMB, işlem maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla finansal tüketicilerden ve ticari müşterilerden bankaların alabileceği ücret ve komisyonları yeniden düzenledi.

Alışverişte yeni dönem: Kredi kartı yerine IBAN kullanımı

Kredi kartlarıyla ilgili son yaşanan gelişmeler vatandaşların alışveriş alışkanlıklarında önemli değişiklikleri beraberinde getirdi. Bu durum aynı zamanda işletme sahiplerini yüksek oranlardaki komisyon ücretleri ile karşı karşıya bıraktı. İşte IBAN’la alışveriş hakkında bilgiler…

Banka komisyonlarındaki yüzde 3'lük akaryakıt fiyat artışı tepkilere neden oldu!

Art arda gelen akaryakıt zamlarının vatandaşı zorladığı yetmiyormuş gibi şimdi de bankalar akaryakıt komisyon oranını yüzde 3'e yükseltti. 1000 TL'lik yakıt alımında 30 TL banka komisyonu kesiliyor. Bu durum artık vatandaşların da tepkisine neden oldu. İşte konuyla ilgili detaylar...

Banka kiralık kasalarına ilgi ikiye katlandı! Peki kiralık kasa güvenilir mi? Kiralık kasa ücretleri ne kadar?

Değerli eşyaları ya da belgeleri güvenli bir şekilde saklamak için vatandaşlar bankaların kiralık kasalarına yöneliyor. Son bir yıl içerisinde banka kiralık kasalarına ikiye katlanmış durumda. Peki kiralık kasa güvenilir mi? Kiralık kasa ücretleri ne kadar?

EYT'liler hemen bakın! Peş peşe rakamlar açıklandı! Hangi bankanın EYT promosyonu ne kadar? 

Banka promosyon ücretleri EYT'nin Meclis'ten geçmesiyle yeniden gündeme oturdu. EYT'liler hemen bakın! Peş peşe rakamlar açıklandı! Hangi bankanın EYT promosyonu ne kadar? 

Bilerek ya da bilmeyerek banka hesabını başkasına kullandıranlar dikkat!

Banka hesabını başkasına kullandıranlar, bu ilişkiden komisyon elde edenler suç işliyor. Peki tespit edilmesi halinde nasıl bir süreç izleniyor?

Bankalarda emekli promosyonu çılgınlığı! En yüksek promosyonu hangi banka veriyor? Akbank, Garanti, ING...

Emekli promosyonlarında bankalar arası yarış kızışmışken emekliler en yüksek promosyonu veren bankaları araştırıyor. Peki 2022 en yüksek emekli promosyonunu hangi banka veriyor? Emekli promosyon 2022 tutarı ne kadar? İşte 2022 emekli promosyon ücretleri...

Emlakçı komisyon ücretleri 2016!

Emlakçılar taşınmaz malını satmak isteyen veya kiralamak isteyenler ile alıcı ve kiracıları bir araya getiriyor. Anlaşma sağlanması halinde emlakçıya ücret ödeniyor. İşte emlakçı komisyon ücretleri 2016..

Batışehir projesinde banka kredisiz 2.297 TL taksitle!

Daire fiyatlarının 268 bin TL'den başlangıç gösterdiği Batışehir projesi kapsamında banka kredisi kullanmadan taksitler 2 bin 297 TL'den başlıyor. Projede Emlak Konut güvencesiyle vadelendirme yapılıyor.

Alım satıma aracılık edenlere ödediğim komisyon için ne tür belge almalıyım?

Taşınmaz mal alım satım sürecini hızlandırmak isteyenler emlakçı ile çalışabiliyor. Emlakçı aracılığıyla anlaşma sağlanması halinde komisyon ödeniyor. Peki, alım satıma aracılık edenlere ödediğim komisyon için ne tür belge almalıyım, diyorsanız işte yanıt

Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?

Tapu dairesine yapılan gayrimenkul satışları için, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, "Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?" diyorsanız işte yanıtı...

Banka ipotek fek yazısı nedir?

Kredi borcu biten gayrimenkuller için ipoteğin fek yazısı ile kaldırılması gerekiyor.Peki, banka ipotek fek yazısı nedir?Banka ipotek fek yazısı nasıl ve nereden alınır?

DASK ücretleri 2015!

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK, mesken ve işyeri gibi yapılar için yapılması zorunlu olan sigortalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, DASK ne kadar? İşte DASK ücretleri 2015..

Ev kiralarken emlakçı ne kadar komisyon alır?

Gayrimenkullerin alım satımı gerçekleştirilirken emlakçıyla gayrimenkulü satın alma veya kiralama işlerine giriyorsak emlakçıya ödememiz gereken komisyon ücreti bulunuyor.Ev kiralarken emlakçı ne kadar komisyon alır?

banka komisyon ücretleri Haberi

banka komisyon ücretleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) "Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"inde değişiklik içeren yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) yayımladığı "Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usül ve Esaslar" hakkındaki yeni tebliği de Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı. Söz konusu yönetmelik ve tebliğ doğrultusunda, bankalar tarafından ticari müşterilerden alınabilecek ücret, masraf ve komisyonların sayısı 2 bin 400'den 51'e indirildi. BDDK tarafından 2014'te 20 ile sınırlandırılan ticari müşterilerden alınabilecek ücret, masraf ve komisyonların sayısı da 16'ya düşürüldü.

Yapılan bu sadeleştirme sayesinde bankalar arasındaki ücret karşılaştırması daha şeffaf ve kolay hale getirilmiş oldu.

Ticari müşterilerden alınan hesap açılış ücreti kaldırıldı

Düzenleme ile ticari müşterilerden alınan hesap işletim ücreti ve hesap açılış ücreti kaldırıldı. Ticari...