03 / 05 / 2024

banka kredisi ile alınan evin tapu masrafı

banka kredisi ile alınan evin tapu masrafı

Taşınmaz alım satım işlemi, taşınmazın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde, başka bir şehirde ise en yakın tapu müdürlüğünde yapılabiliyor. Bu işlem için harç ödeniyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafları nelerdir?

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Nakit sıkıntısı mı çekiyorsunuz? QNB Finansbank size ihtiyaç kredisi ile yardımcı olabilir

Nakit ihtiyaçlarının giderilmesini amaçlayan QNB Finansbank kaçırılmaz bir fırsat sundu. Ekonomik sıkıntı çeken kişilerin maddi durumlarını kolaylaştıracak ihtiyaç kredisi ile etkili çözüm sağlıyor. 70 bin TL değerinde olan kredi sağlamasıyla kolay ödeme seçenekleri de sunuyor. 

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?

Banka kredisi ya da kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? vatandaşlar bu soruyu bayram yaklaşırken sormaya başladılar. İşte merak edilen detaylar!

Markalı konut satışlarında banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ocak ayı sonuçları açıklandı. Endekse göre, Ocak ayında, yeni konutlarda fiyat artışı yüzde 0.85, yabancıya satış oranı yüzde 8.34 olarak gözlendi, banka kredisi ve senet kullanımında artış yaşandı...

Konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

Markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 Ekim ayı sonuçlarına göre, markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı.

Konut kredisi ile alınan eve nasıl ortak tapu yapılabilir?

Konut kredisi ile ev almak ve bir de ortak tapu istiyorsunuz. Peki konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılır mı?

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

Selective Port'ta banka kredisi kullanımında 60 ay vadeli ödeme fırsatı!

Alper İnşaat imzası taşıyan Selective Port projesinde fiyatlar 413 bin 200 TL'den başlangıç gösteriyor. Projede banka kredisi kullanımında, 60 ay 0.61 ve 120 ay 0.99 gibi çok avantajlı vade oranları sunuluyor.

HEP İstanbul’da ‘Taksite Mola’ kampanyası ile 2016’da taksit ödenmeyecek!

Tekfen Emlak Geliştirme hayatlarının evine sahip olmak isteyenler için kaçırılmayacak fırsatlar sunmaya devam ediyor. HEP İstanbul’dan banka kredisi ile ev alanlar 2016 yılı boyunca hiç taksit ödemeyecek, ödemelere 2017 yılında başlayacak.

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev almadan önce iyi bir araştırma yapılmalı, bütçeye uygun seçenekler değerlendirilerek doğru banka seçimi yapılmalıdır. Peki konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmelidir?

Burçkale Şile Green Village 2'de 157 bin 500 TL'ye!

Fiyatların 157 bin 500 TL'den başladığı Şile Green village 2 projesinde banka kredisi ile ödeme yapılabiliyor. Projede ayrıca 36 ay vade farksız taksit imkanı da sunuluyor.

Avrupa Konutları Kale Topkapı'da banka kredisiyle! 799 bin TL'ye 2+1!

2 oda 1 salon daire fiyatlarının 799 bin TL'den başlangıç gösterdiği Avrupa Konutları Kale Topkapı projesinde banka kredisi ile vadelendirme yapılıyor. Projede teslimler Nisan 2016'da yapılacak.

banka kredisi ile alınan evin tapu masrafı Haberi

banka kredisi ile alınan evin tapu masrafı

Kredi ile alınan evin tapu masrafları!

Taşınmaz alım satım işlemi, taşınmazın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde, başka bir şehirde ise en yakın tapu müdürlüğünde yapılabiliyor. Tüm tapu müdürlükleri birbirleri adına işlem yapmaya yetkilidir. 


Ayrıca yurtdışında da Berlin Başkonsolosluğu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Temsilciliğinde işlem yaptırabiliyor.


492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabidir. Tapu müdürlüklerinde yapacağınız işlemleri için Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak veya (https://randevu.tkgm.gov.tr) adresinden online başvuru yaparak randevu alabilir, size gönderilecek kısa mesaj (SMS) doğrultusunda işleminizi belirlenen gün ve saatte yapabilirsiniz.


Tapu harçlarını Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede belirtilen kişiler; tarifede belirtilmeyen işlemlerde ise, taraflar aksini kararlaştırmadığı müddetçe aşağıda yazılı kişiler ödemekle mükelleftir: a) Mülkiyet ve mülkiyetten gayrı ayni hakları iktisap...