02 / 05 / 2024

banknot

banknot

İngiltere Kraliçesi’nin ölümünün ardından İngiltere’de banknotlar da değişecek ve yeni banknotlar da Kral üçüncü Charles yer alacak.

200 TL patladı! Piyasaları ne kadar etkiledi?

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 2009 yılının ocak ayında dolaşımda 1,77 milyar TL'lik 8,8 milyon adet 200 TL banknot bulunuyordu. 2022 yılı Temmuz ayı sonunda ise 152 milyar TL değerinde 760 milyon adet 200 TL'lik banknot piyasada bulunmakta.

Bakan Nebati açıkladı! Yeni paralar mı geliyor? 500 liralık banknot mu geliyor?

500 liralık banknot mu geliyor? sorusu gündemde yer alıyor. Bu soruya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati cevap verdi. İşte detaylar!

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

12 yıl öncenin 20 lirası, resmen bugünün 200 TL'si oldu. En büyük banknot olan 200 TL ile şimdi 20 simit alınırken, 12 yıl önce 20 TL ile 20 adet simit alınabiliyordu. 

Nakit para dönemi sona eriyor! Ödemeler kart veya mobilden olacak! Hemen bakın!

İsveç ve Danimarka’da halk, kağıt banknot yerine kart kullansın diye teşvik ediliyor. Finlandiya, banknot kullanımına 2029’da son vereceğini açıklarken, Norveç 2030’da nakitsiz topluma geçiyor.

Yeni banknotlar çıkacak mı? Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan flaş açıklama

Artan enflasyon ve döviz karşısında değer kaybeden TL'de yeni banknot basılacağı iddiası gündem oldu. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan flaş açıklama geldi. İşte gelişmeler...

500, 1000 ve 2000 TL banknotları basılacak mı? Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama!

Sosyal medyada çıkan haberlere göre 500, 1000 ve 2000 TL banknotlarının basımıyla ilgili bir iddia öne sürüldü. Bu iddiaya göre bu değerdeki banknotların basılacak. Ancak Merkez Bankası, 500 TL banknot basımını tamamen yalanladı.

Madeni para sorununa yeni çözüm! Ödemelerde yeni dönem başlıyor!

​​​​​​​Darphane’nin madeni para üretimi bu yıl başından bugüne kadar azalmaya devam ederken piyasada madeni para sıkıntısını da gündeme getirdi. Yalnızca bozuk para değil 5 TL, 10 TL ve 20 TL’lik banknot bulmanın da zorlaştığını söyleyen esnaflar, müşterilerinden kredi kartı ile ödeme talep etmeye b

Merkez Bankası para basımında bu bayram rekor kırdı! 200 TL’lik banknot basımı ikiye katlandı!

Her bayram öncesi olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı öncesi piyasadaki banknot miktarı artış gösterdi. Ancak bu artışın geçen yıllar ile karşılaştırıldığında rekor seviyeye ulaştığı belirtilirken, 200 liralık banknot miktarı ise 14 yıllık tedavül sürecinde en hızlı bu yılın ilk 3 ayında arttı.

500 TL’lik banknot mu geliyor! AK Parti’den çok konuşulacak açıklama geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında "500 TL'lik banknot basılacak" iddialarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu belirten Yılmaz, 2-3 yıllık hedeflerinde enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu söyledi

Paramız pul oldu! Son 14 yılda 200 liralık banknot nasıl eridi? Alım gücü hızla geriliyor!

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın alım gücü hızla geriliyor. Yaklaşık 14 yıl önce tedavüle çıkan 200 lira ile canımızın istediği gibi alışveriş yapabilirken, hızla tırmanan enflasyon karşısında artık 200 liranın da bir hükmü kalmadı.

Merkez Bankası geçen yıl toplam ne kadar para bastı?

Banknot matbaası 2022’de para basma rekoru kırarken, piyasaya yeni sürülen 685 milyon adet banknottan 493 milyonu 200 liradan oluştu.

Bankamatiklerde yeni para furyası! Piyasada ‘200 TL bollaştı?

Dünyada bol paranın sonuna yaklaşılırken, Türkiye’de ise tersi bir durum yaşanıyor. Türk lirasının alım gücü her geçen gün düşerken piyasadaki para miktarı da artıyor. Buna en son örnek, en büyük banknot olan 200 TL’nin de miktarının artması.

Para uzmanından sıfırı silinen banknot uyarısı

40 yıldır para uzmanı olarak faaliyet gösterdiğini belirten Nümismat ve Yazar Necati Doğan, son dönemde hiç olmadığı kadar hatalı basım para iddialarıyla karşılaştığını kaydetti ve vatandaşları uyardı.

200 TL patladı! Piyasaları ne kadar etkiledi?

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 2009 yılının ocak ayında dolaşımda 1,77 milyar TL'lik 8,8 milyon adet 200 TL banknot bulunuyordu. 2022 yılı Temmuz ayı sonunda ise 152 milyar TL değerinde 760 milyon adet 200 TL'lik banknot piyasada bulunmakta.

Bakan Nebati açıkladı! Yeni paralar mı geliyor? 500 liralık banknot mu geliyor?

500 liralık banknot mu geliyor? sorusu gündemde yer alıyor. Bu soruya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati cevap verdi. İşte detaylar!

banknot Haberi

banknot

İngiltere kraliçesi İkinci Elizabeth'in ölümü ile İngiltere'de banknotlarında değişmesi bekleniyor. Yasal bir zorunluluk olmasa da yeni basılacak banknotlarda önümüzdeki dönemde Kral üçüncü Charles'ın yer alması bekleniyor.

İngiltere Merkez Bankası’da Kraliçe Elizabeth'in ölümü üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Banka, banknotlarında yer alan ilk hükümdar olan II. Elizabeth'in portresinin yer aldığı paraların yasal ödeme aracı olmaya devam edeceğini bildirdi ve yas döneminin ardından paralara ilişkin yeni bir açıklama yapılacağı bilgisi verildi.

BANKNOTLARDA PORTRESİ OLAN İLK HÜKÜMDAR

Birleşik Krallık'ta asırlardır hükümdarların portreleri madeni paralarda yer alıyordu, ancak 1960'ta Kraliçe II. Elizabeth kağıt paralarda portresi kullanılan ilk hükümdar oldu.

1952'de tahta çıkan Elizabeth'in portresi ilk olarak madeni paralarda 1953 yılında kullanıldı.

Banknotunda Elizabeth'in portresini kullanan ilk ülke ise 1935'te Kanada oldu. Elizabeth'in henüz genç bir prensesken ki görüntüsü Kanada...