04 / 05 / 2024

Baraj projeleri sebebiyle taşınan köyleri artvin taşınan köyler

Baraj projeleri sebebiyle taşınan köyleri artvin taşınan köyler

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesine karar verildi.

Bartın'da baraj yapımı nedeniyle bazı mahalleler taşınacak!

Bartın'da baraj yapımı sebebiyle Şarköy köyüne bağlı bazı mahallelerin belirlenen yerlere nakledilmesi ve yerleşimin sağlanmasına karar verildi.

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Mesa projeleri görüntülü konuşma ile evinizde!

Mesa, koronavirüs salgını sebebiyle evde kalınan bugünlerde, projelerinin internet sitelerinden randevu oluşturulan görüntülü konuşma hizmetine, canlı olarak gerçekleştirilen bire bir sohbetleri de ekledi. Mesa projeleri, görüntülü konuşma ile evinize geliyor...

Baraj projeleri nedeniyle 5 köy taşınıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesine karar verildi.

Melen Barajı'nda son durum ne? 

İBB Çevre ve Enerji Komisyonu ile Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Melen Barajı çalışmalarını bitirdi. Hazırlanan raporda, Melen Baraj gövdesinde oluşan çatlaklar sebebiyle rezervuarda su tutulmasına başlanamadığı belirtildi...

Melen Barajı'nın güçlendirme ihalesi 28 Şubat'ta yapılacak!

İstanbul'un su ihtiyacında hayati rol taşıyan Melen Barajı, gövdesinde oluşan çatlak sebebiyle henüz tamamlanamadı. İnşaat için, açık usulle güçlendirme ihalesi gerçekleştirilecek...

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

TOKİ'den Erzincan Kemah'a konut geliyor!

Erzincan Kemah İlçesine TOKİ tarafından konut yapılması planlanıyor. Kemah ilçesinde yapılması planlanan baraj projeleri ile üç mahallenin sular altında kalacak olması ve mahalle sakinlerinin ilçeden ayrılmamaları için TOKİ tarafından ilçede proje başlatılıyor.

Silvan Barajı'nın inşaatı durduruldu mu?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ,hem güvenlik açısından hem de yolların bozulması sebebiyle Silvan Barajı inşaatına malzeme ikmali yapılamadığından inşaatın neredeyse durma noktasına geldiğini ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım teşviği yüzde 60'a çıkartıldı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'ndeki baraj projeleri özellikle enerji ve tarım sektörüne yapılacak büyük yatırımları hızlandıracak.

Davutoğlu: Gaziantep'teki baraj projeleri için çalışıyoruz

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen "2014 Gaziantep'in Yıldızları" ödül töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, organize sanayi bölgelerinin en kısa zamanda kurulmasına her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Çubuk-2 Barajına takviye!

Mevsim normallerinin altında gerçekleşen yağışlar ve kuraklık sebebiyle su seviyesi yüzde 5’e düşen Çubuk-2 Barajı’na takviye geliyor. Su taşıyacak olan hattın yapım çalışmaları devam ediyor.

Baraj projeleri sebebiyle taşınan köyleri artvin taşınan köyler Haberi

Baraj projeleri sebebiyle taşınan köyleri artvin taşınan köyler

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesi ve yerleşimlerinin sağlanmasına karar verildi.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Kars'ın Sarıkamış ilçesi Karakurt Köyü sakinleri, Karakurt Barajı Projesi sebebiyle elirlenen yerlere nakledilecek ve yerleştirilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Tekkale, Irmakyanı, Meşecik ve Yeniköy'de yaşayan vatandaşların da Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi  sebebiyle belirlenen yerlere nakli ve yerleştirilmesi sağlanacak.

Kars Sarıkamış Karakurt Köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Artvin Yusufeli'nin bazı köyleri başka bir bölgeye...