04 / 05 / 2024

Barajlarda üretilen elektrik azalacak mı

Barajlarda üretilen elektrik azalacak mı

Taner Yıldız, "Mart ve nisan ayındaki yağmurların da beklediğimiz oranda gerçekleşmediğini gördük. Bakalım önümüzdeki aylarda artış olursa ne ala, yoksa barajlarımızda üretilecek elektriğimizin azalacağını söyleyebiliriz" dedi.

Çatıda üretilen ihtiyaç fazlası elektriğin satışına vergi muafiyeti!

Konutların çatılarında üretilen ihtiyaç fazlası elektrik enerjisinin satışına gelir vergisi esnaf muafiyeti geldi. Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No:303), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Binaların çatılarında üretilen elektrik faturayı düşürecek!

Kamuoyunda çatı mevzuatı olarak bilinen düzenlemeyle, Türkiye'de binaların çatı ve cephelerine kurulacak güneş panellerinden sağlanacak enerjiyle tüketicilerin elektrik faturaları düşecek..

Yenilenebilir enerjiye 8,5 milyarlık liralık destek!

YEKDEM kapsamındaki üretilen elektrik için santrallere yılın ilk yarısında ödenen destek miktarı yüzde 36,5 artarak 8 milyar 500 milyon 309 bin liraya ulaştı.

Senkron Efeler Biyogaz Santrali 11 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor!

Aydın’ın İncirliova ilçesinde faaliyet gösteren Senkron Efeler Biyogaz Santrali, hayvan dışkısını elektriğe dönüştürüyor. Üretilen elektrikle 11 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

Niğde'de 4 bin konutun enerji ihtiyacı çöpten karşılanacak!

Niğde Belediyesine ait düzenli katı atık depolama tesisinde toplanan evsel atıklardan üretilen elektrik enerjisinin 4 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.

Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo Bağlantı projesinde sona gelindi!

Bandırma civarında yaklaşık 2 bin 500 MW kurulu güce sahip santrallarde üretilen elektrik enerjisini, tüketimin giderek arttığı İstanbul’a aktarmayı hedefleyen Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi hayata geçiriliyor.

Aksa Enerji Gana'da Elektrik santrali kuracak!

Aksa Enerji, Afrika ülkelerinden Gana Cumhuriyeti'nde 370 megawatt (MW) gücünde elektrik santrali kurulması ve üretilen elektriğin beş yıl süreyle dolar bazlı garantili satışı için anlaşma imzaladı.

Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali 10 bin haneye elektrik verecek!

Malatya’da kurulan Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali’nde günlük 2.2 MW’lık elektrik üretiliyor. Zararlı gazların bertaraf edildiği santralde üretilen elektrik, 10 bin hanede yaşayan 50 bin kişinin elektrik ihtiyacına eşdeğer miktarda.

Elektrik üretiminde rüzgarın payı büyüyor!

Türkiye'nin elektrik üretiminde, rüzgar enerjisinin payı büyüyor. 2014 yılında rüzgardan üretilen elektrik miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 11.5 artarak 8 milyar 359 milyon kilovatsaate ulaştı

İETT'ye rakip çıktı!

İstanbul'da 1977 yılında Üsküdar'da yaşayan bir vatandaş, bahçesine kurduğu elektrik santraliyle İETT'ye rakip olmuş... Üsküdar'da üretilen elektrik, Ünalan ve Tepebaşı Mahalleleri'nde ampul başına 25 ve televizyon başına 125 TL'den satılıyormuş...

Rüzgar enerjisi daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı!

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı.

Rüzgardan elektrik üretimi arttı!

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı.

Rüzgardan elektrik üretimi yüzde 11 arttı!

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş verilerine göre belirlendi.

Barajlarda üretilen elektrik azalacak mı Haberi

Barajlarda üretilen elektrik azalacak mı


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Mart ve nisan ayındaki yağmurların da beklediğimiz oranda gerçekleşmediğini gördük. Bakalım önümüzdeki aylarda artış olursa ne ala, yoksa barajlarımızda üretilecek elektriğimizin daha da azalacağını ne yazık ki söylemek durumundayım" dedi.


Yıldız, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası heyetini Bakanlıkta kabulünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Bakan Yıldız, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aleksandr Medvedev'in Türkiye ziyaretine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, Medvedev ile bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir araya geleceklerini belirterek, "Gündem maddeleri (Rusya'dan gelen doğal gazda indirim talebi ve Güney Akım'ın Türkiye üzerinden geçişi) tabii ki konuşulacak. Bu arada basında çıkan bazı haberler 'indirim bizim için söz konusu değildir' denmiş. Ama bunları birinci ağızdan karşılıklı konuşarak ciddi bir seviyede bunları yapıyor olmamız lazım. Sağ...