03 / 05 / 2024

barbaros sağdıç yazıları

barbaros sağdıç yazıları

Hızla gelişen ulaşım kolaylıkları ve iletişim teknolojileri ile sermayenin küresel hareketindeki artan ivme ve turizm sektörlerindeki büyük patlama mimarlara yeni konaklama tesisleri yaratma konusunda önemli görevler yükledi...

Antalya’da evler artık kısa dönemli kiralanamayacak!

Antalya’da evini turistlere kısa dönemli kiralamak Antalyalı vatandaşlar için önemli bir gelir kaynağıydı. Son dönemde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmeliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi ile birlikte işler tersine dönmüş oldu. 

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

2023'te konut dışı satış yüzde 14,31 düşerek 118 bin 417'ye indi!

Konut dışı satışların, konut satışı karşısındaki üstünlüğü hız kesmeden devam ederken, geçen seneyle kıyaslandığı zaman konut dışı satışta da düşüş yaşandığı belirtildi.

“Babam sağ olsun” sticker’ları evlerin pencerelerine yapıştırılmalı! İşte nedeni?

​​​​​​​Türkiye’de konut sorunu gittikçe derinleşirken ev sahibi olma oranları da azalıyor. TÜİK’in açıkladığı verilerden sonra emekli akademisyen Cem Leventbaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , “Babam sağ olsun” stikerlarının ev pencerelerine yapıştırılması gerektiğini söyledi.

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

2023'ün tapu satış karnesi ortaya çıktı! Konut dışı satışlar rekor kırdı!

2023'te tapuda toplam 2 milyon 949 bin 437 adet satış işlemi yapıldı. Bu satışların 1 milyon 225 bin 926'sı konut satışı olurken, konut dışı satış 1 milyon 723 bin 511 ile fark attı. Ayrıca toplam satışın yüzde 41,56'sı konut, yüzde 58,44'ü konut dışı satış olarak gerçekleşti ve bu rakam rekor olara

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

İstanbul Valiliği açıkladı! İstanbul'daki yağış ve fırtınanın bilançosu açıklandı!

İstanbul Valiliği, megakentte dün etkili olan şiddetli sağanak yağışlar ile fırtınada bir  kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin yaralandığını açıkladı. İstanbul'da yaşanan fırtına sebebi ile sel, su baskınları ağaç devrilmesi gibi birçok olumsuzluk yaşandığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntılar

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

Sb Servıce Dış Ticaret Limited Şirket kuruldu!

Sb Servıce Dış Ticaret Limited Şirket bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Kaled Abın Walıd Saıd tarafından kuruldu.

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi başlıyor!

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kısa dönem konut kiralamalarında yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifini değerlendirdi. İşte detaylar...

Ankara ve İstanbul'da bugün sağanak yağışlı hava nasıl olacak? Meteoroloji uyarıyor!

Meteoroloji'nin güncel verilerine göre, bugün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağışlı hava koşulları bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

barbaros sağdıç yazıları Haberi

barbaros sağdıç yazıları


Mimarlık pratiklerine sosyolojik bir açıdan bakarsak, toplumsal dönüşümlerin bu pratiklere doğrudan etkilerini görmek mümkün olmaktadır. Bu yönden tüm dünyada son 30-40 yıldır hızla gelişen ulaşım kolaylıkları ve iletişim teknolojileri ile çok büyük bir hızla kendini hissettiren sermayenin küresel hareketindeki artan ivme ve yine paralel bağlamda turizm sektörlerindeki büyük patlama mimarlara yeni konaklama tesisleri yaratma konusunda önemli görevler yükledi. 


Böylece turizm yapıları konusu çok farklı tipte, ölçekte ve özellikte çeşitlenen tasarım yaklaşımlarını gündeme getirmiştir. 


Bu açıdan turizm yapıları tüketim kültürünün öncelikli ürünlerinden bir tanesi haline gelmiş ve Venturi gibi mimarlık kuramcılarının "Las Vegas'tan Öğrenmek" diyerek yücelttikleri postmodern mimarlığın önünü açan öncü bir alan haline gelmiştir. Bu yönden Michael Graves gibi kimi mimarlar özellikle Birleşik Devletlerde çok sayıda Swan & Dolphin Resorts benzeri...