19 / 07 / 2024

Barcelona otel açma yasağı

Barcelona otel açma yasağı

Barcelona’da şehir merkezinde yeni otel açılmasına yasak geldi. Kontrolsüz turizm yapılanmasının önüne geçilmek hedefleniyor.

Accor Grubu, Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldı!

Rusyadaki dört otelin işletmecisi olan Accor Grubu yaptığı açıklama ile Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldığını belirtti.

Rixos, Kuzey Afrika'da 3 yeni otel açacak!

Rixos turizmin gözde pazarlarından Kuzey Afrika'daki portföyünü genişletme kararı aldı. Fettah Tamince'nin turizm şirketi Rixos, 3 yeni otel açmak için çalışma başlattı.

Hilton 43 yılda 19 adet 5 yıldızlı otel açtı!

Hilton 43 yılda 19 adet 5 yıldızlı otel açtı. Hilton İstanbul Bosphorus Hotel Elmadağ'daki çalışma yaşamı 43'üncü yılına giren Hasan Sabuncu, kariyeri boyunca 13 ülkede açılan 19 beş yıldızlı otelin faaliyete geçmesinde bizzat görev aldı...

Murat İzci: AVM açma hızı azaldı!

KDM Alışveriş Merkezleri Kiralama ve Yönetim Danışmanlık AŞ. Genel Müdürü Murat İzci, artık AVM'lerde verimliliğin ön plana çıktığını belirterek, "AVM açma hızı da azaldı. Birçok AVM satış listesinde." dedi.

Robert De Niro, Londra'da otel açacak!

Ünlü aktör Robert De Niro, Londra'da lüks bir butik otel açmaya hazırlanıyor. The Wellington ismini alacak 83 odalı otelin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

Faturalarda açma kapama bedeli iadesine red!

Kamu Denetçiliği Kurumu, ödenmemiş faturalar nedeniyle suyu kesilen başvurucunun, kendisinden tahsil edilen "açma kapama" bedelinin iadesi talebini reddetti.

Choice Hotels International, Ortadoğu'da 25 otel açacak!

Choice Hotels International, Equinox Ventures Ltd. ile imzaladığı anlaşma ile 2021’e kadar Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da Clarion, Comfort ve Quality markalarıyla 25 otel açacak.

İskenderun Belediyesi yeni yollar açma çalışmalarını başlattı!

İskenderun Belediyesi, yeni yollar açma çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda Modern Evler Mahallesi'nde özellikle eğitim kurumlarının yoğun olduğu yerlerde yol açma çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa Eyyübiye'de yol açma ve yapım çalışmaları sürüyor!

Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri belirlenen program dâhilinde yeni yol açma ve yapım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Sakarya Erenler'de yeni yol açma çalışmaları sürüyor!

Erenler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, merkez mahalle Küçüktepe Mevkiinde yeni yol açma çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa Haliliye'de yeni yol açma çalışmaları devam ediyor!

Haliliye Belediyesi, ilçe genelinde trafik ağını genişletmek ve alternatif yolların oluşabilmesi için yeni yol açma çalışmalarına hummalı şekilde devam ediyor.

Ağrı Patnos'da apart otel açıldı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) desteğiyle Ağrı’nın Patnos ilçesinde apart otel açıldı.Otel açılışına Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk, TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

Lazzoni Hotel New York'ta otel açmayı planlıyor!

Lazzoni Hotel Genel Müdürü Gürhan Sayar, dünyaya açılma fikri ile ilgili 'Bizim içimizde New York'ta daha çok butik otel tarzında bir otel açma arzusu var.' dedi.

Barcelona otel açma yasağı Haberi

Barcelona otel açma yasağı

Barcelona Belediye Meclisi, "Turistik Konaklama için Özel Şehirleşme Planı" adı altında kabul ettiği bir kararla, son yıllarda hızla ve kontrolsüzce büyüdüğü belirtilen turistik yapılanmanın önüne geçebilmek için bazı önlemler aldı.


Barcelona’yı dört ayrı bölgeye ayrılan plan gereğince, birinci bölge olarak gösterilen kent merkezinde yeni bir otel veya turistik konaklama yeri açılması yasaklanırken burada mevcut olan otellerin de kapasitelerini daha büyütemeyecekleri açıklandı.


Plana göre, kent merkezine yakın olan ikinci bölgede sadece bir otelin kapatılması halinde yerine yeni bir otelin açılması hakkı tanındı. Planda, kentin dışı sayılabilecek üçüncü ve dördüncü bölgelerde ise otel ve turistik konaklama yerlerinin açılabilmesi için daha esnek koşullara yer verildi.


İKİ BÜYÜK OTEL PROJESİ DURDURULMUŞTU


Barcelona Belediye Başkanı olan Ada Colau, kentteki kontrolsüz turizm yapılanmasının önüne geçmek için göreve gelmesinden bu...