01 / 05 / 2024

barış süreci diyarbakır yatırım

barış süreci diyarbakır yatırım

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, çözüm sürecinin başlamasıyla Diyarbakır'da yoğun bir iş yeri açılması için başvuruların yapıldığını ve son 4 ayda 2 bin işyerinin açıldığını söyledi...

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan mermer ocağı işletmesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, proje sahasının orman alanında yer alması ve aynı zamanda da yerleşim yerlerine yakın olması gerekçesi ile sonlandırıldığı açıklandı.

Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor?

Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar Prefabrik evlerin nasıl yapıldığını ve satın alma süreçlerini merak ediyor. Peki, Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor? İşte detaylar...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sözleşmeli Personel alım ilanını yayımladı!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi çok sayıda Sözleşmeli Personel alacağını duyurdu. İşte detaylar…

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırım süreci tamamlandı!

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırımının tamamlandığına dair Esas Sözleşmesinin 6. "Sermaye ve Paylar" başlıklı maddesi İstanbul Ticaret Sicilinde tescil edilerek sermaye artırım süreci tamamlandı.

OSB'lerin yatırım alma süreci Yatırımlarda Devlet Yardımları kararıyla hızlanacak!

"Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişiklik ile OSB'lerin yatırım alma süreci hızlanacak. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kararın OSB'lere can suyu olacağını belirtti...

TOKİ Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu 4. Etap ihalesi 18 Mayıs'ta!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 4.Etap 397 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 18 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da yaplacak.

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

TOKİ Diyarbakır 4. Etap 397 konut ihalesi 18 Mayıs'ta!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 4.Etap 397 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 18 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir 3. Etap ihalesi 13 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 3.Etap 417 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirecek.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu 1. Etap ihalesi 11 Mayıs'ta!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 1.Etap 635 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Mayıs 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

barış süreci diyarbakır yatırım Haberi

barış süreci diyarbakır yatırım

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, çözüm sürecinin başlamasıyla Diyarbakır'da yoğun bir iş yeri açılması için başvuruların yapıldığını ve son 4 ayda 2 bin işyerinin açıldığını söyledi. Ebedinoğlu, bir dönem toplumsal olayların yaşandığı esnada sürekli kepenk kapatma zorunda kalan Diyarbakır esnafının, çözüm sürecinin oluşmasıyla birlikte son dönemlerde hareketli günler yaşadığını belirtti. Bölgede 30 yıldan sonra esnafın ilk kez bu kadar hareketli olduğunu gözlemlediklerini belirten Ebedinoğlu, DESOB'a son 4 ayda 2 bin işyerinin kurulması için başvuruda bulunulduğunu ifade etti.


ESNAF HUZURLU


Çözüm sürecinin esnafa büyük bir rahatlama yaşattığını aktaran Ebedinoğlu, kepenk kapatma olaylarının yaşanmamasıyla birlikte esnafın huzurlu olduğunu, yatırımların artarak devam ettiğini ve beraberinde istihdamın sağlandığını açıkladı. Ebedinoğlu, 'Çözüm süreciyle birlikte bir çok alanda olduğu gibi, ekonomik alanda...