03 / 05 / 2024

Barutçu Hanı nerede

Barutçu Hanı nerede

Barutçu Hanı'ndaki restore uygulaması devam ediyor. Geçmişi 16. yüzyıla kadar dayanan 3 katlı Barutçu Han ve Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi alanlarda yaptığı çalışmalar halkın da takdirini topluyor.

Şanlıurfa'daki Barutçu Hanı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Balıklıgöl bölgesinde Osmanlı döneminden kalma tarihi Barutçu Hanı’nın restorasyon çalışmaları başladı. Restore çalışmalarıyla birlikte yıllarca saklı kalan Demirciler Pazarı’ndaki Barutçu Han, ziyaretçilere adeta tarihi yeniden yaşatacak.

Cantekin Dinçerler kimdir? Eğitim ve kariyeri nedir?

Cantekin Dinçerler kimdir? Cantekin Dinçerler 'in kim olduğu, eğitimi hangi alanda çalışmalar yürüttüğü ve şu anda nerede göre aldığı, kariyeri araştırılan konular arasında. Cantekin Dinçerler kimdir ve nerelerde görev almıştır? Eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...

Yaşar Küçükçalık nerede doğdu? Hangi şirketi kurdu? Şu an nerede çalışıyor?

Yaşar Küçükçalık kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Birlik Mensucat’ta ne iş yapıyor? İşte Yaşar Küçükçalık’ın biyografisi...

Uğur derin dondurucular en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

Türkiye’de derin dondurucu denilince akla ilk gelen isim olan Uğur derin dondurucular en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

Barutçu Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Barutçu Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Oya Barutçu tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sektörü 2020 yılına damgasını vurdu! 

Coldwell Banker Başkent Genel Müdürü Evren Barutçu, pandemi döneminde gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirerek 2021 yılı için ön görülerini paylaştı... 

Hazal Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hazal Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Nüket Barutçu  ve Doğukan Cemal Uğurlu ortaklığında kuruldu.

Doğu Kudüs Han el-Ahmer'de yıkımlar başlayacak!

İsrail Yüksek Mahkemesi, Doğu Kudüs'ün kırsalında bulunan Han el-Ahmer'deki yıkım kararına yapılan itirazı reddetti. Mahkeme tarafından, bölgenin 7 gün içinde boşaltılmasına ve yıkımların başlatılması hükmedildi.

Arda Turan ve Aslıhan Doğan'ın dudak uçuklatan evi!

11 Mart Pazar günü evlenen Arda Turan ve Aslıhan Doğan'ın evi dudak uçuklattı. Futbolcu Turan villanın geniş bahçesine ufak bir futbol sahası yaptırmış.

Ankara’ya 20 yılda 750 bin yeni konut!

Coldwell Banker Başkent ofisi Broker ve Genel Müdürü Evren Barutçu, Ankara'nın gayrimenkul sektörü açısından değerlendirmesini yaptı. 

Şanlıurfa Barutçu Hanı restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'daki en önemli tarihi hanlardan birisi olan Barutçu Hanı’nın restorasyon çalışmalarını başlattı.

Şanlıurfa Barutçu Hanı restore edildi!

Şanlıurfa'da, ülkede sadece 3 ilde bulunan çok katlı hanlardan birisi olan tarihi yapının, turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında restorasyonu tamamlandı.

Şanlıurfa Barutçu Hanı gün yüzüne çıkıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, valilik döneminde de üzerinde hassasiyetle durduğu Barutçu Hanı’nı gün yüzüne çıkarıyor.

Konutta balon riski yok, spekülasyon var!

Barutçu “Türkiye’de konut sektörü diğer gelişmiş veya gelişmekte olan ekonomilere göre talep anlamında farklılıklar göstermekte. Diğer ülkelerde kişi sadece kendi ihtiyacını karşılamak için konut alırken ülkemizde geleneksel bir talep." dedi.

Barutçu Hanı nerede Haberi

Barutçu Hanı nerede


Şanlıurfa'nın tarihi bölgelerinde çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Barutçu Hanı'ndaki restore uygulaması devam ediyor. Geçmişi 16. yüzyıla kadar dayanan 3 katlı Barutçu Han ve Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi alanlarda yaptığı çalışmalar halkın da takdirini topluyor. 


Tarihsel ve kültürel projelere verdiği önemle Şanlıurfa'nın turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, deforme olmuş ve atıl duruma gelmiş tarihi hanları restore ederek tekrardan hayata kazandırmaya devam ediyor.


Osmanlı mimarisiyle tarihi İpekyolu üzerinde inşa edilen Barutçu Hanı, dönemin önemli ticaret merkezi Urfa'da tüccarlar tarafından hem ticaret hem de dinlenme amaçlı kullanılmıştı. Tarihi Kapalı Çarşı içerisindeki Demirciler Pazarı'nın kuzeyinde yer alan Barutçu Hanı, ayrıca Kurtuluş Savaşı döneminde cepheye gönderilen barut ve askeri malzemelerin burada tutulmasının ardından 'Barutçu' ismini almıştı. Geçen süreç içerisinde yıpranarak...