06 / 05 / 2024

Baruthane arazisi inşaat projesi

Baruthane arazisi inşaat projesi

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatına sıkı takip!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, SEKA arazisi üzerinde inşaatı süren Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatını inceledi.

Çeşme'de hazine arazisi üzerinde yapılan inşaat TBMM'de!

İzmir’in Çeşme ilçesinde hazineye ait tarihi kalıntıların olduğu araziye yapılan inşaat meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa Nilüferköy'de kaçak inşaat yıkıldı!

Kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesini kararlı bir şekilde devam ettiren Osmangazi Belediyesi, Nilüferköy Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine kaçak olarak yapılan iki katlı bina inşaatını yıktı. 

AOÇ'deki ABD Elçiliği binasının inşaatı hızlandı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binasının inşaatı hızlandı. 88 milyon dolara satılan arazide çelik bloklar yükseliyor.

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı olacak!

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan ve halen imar planında inşaat yapılması mümkün olan Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. 

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

Referans Bahçeşehir'de inşaat ve satışlar sürüyor!

Kiptaş arazisi üzerinde Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Referans Bahçeşehir projesinde inşaat ve satışlar sürüyor. 465 konutluk projeden 300 milyon lira hasılat bekleniyor.

Isparta'da 5 bin kişilik yurt inşaatı durduruldu mu?

İl Genel Meclisinde konuşan MHP Grup sözcüsü Kerem Araz, Isparta'da Özel İdare arazisi üzerine yapılan 5 bin kişilik yurt inşaatının durduğunu söyledi.

Elmalı'daki orman arazisinde devam eden okul inşaatına suç duyurusu!

CHP Beykoz İlçe Örgütü, Elmalı’da özel orman arazisi içerisinde devam eden okul inşaatı ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Taştan’ın Beykoz Adliyesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında yönetim kurulu ile meclis üyeleri de yer aldı.

Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul'un inşaatı başladı!

Kuruçeşme Arena arazisi olarak bilinen arsaya yapılacak otelin inşaat çalışmaları başladı. 2012 yılında Astaş Holding'in 93 milyon liraya Asya Motor'dan satın aldığı arsa üzerinde Mandarin Oriental Bosphorus adlı lüks otel yükselecek.

Giresun SEKA arazisindeki TOKİ inşaatı mühürlendi!

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "SEKA arazisi üzerinde yapılan TOKİ inşaatını mühürledik. Belediyeye 28 dönüm yer terk ettiler. Bu arsa benim değil sizlerin" dedi.

Say Yapı, Zincirlikuyu'daki yooistanbul projesinin inşaatına başladı!

DİGİCOM Grup şirketi olan Say Yapı Teknoloji, Zincirlikuyu'daki arazisi üzerinde yooistanbul projesinin inşaatına başladı.

Baruthane arazisi inşaat projesi Haberi

Baruthane arazisi inşaat projesi

Yoğun yapılaşma nedeniyle yıllardır tartışılan İstanbul Ataköy sahilindeki plajları yeniden canlandırmak için harekete geçeb Hükümet ilk olarak İstanbul'un en değerli arazisi olan Ataköy'deki Baruthane arazisini vatandaşa açıyor. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki 60 dönümlük araziye dev park yapacak. TOKİ, 2010'da inşaat projesi yapılması için ihaleyle Çelebican şirketine verilen arazideki projeyi iptal etti. 60 dönümlük arazi yeşil alan oldu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 25 yıllığına kiralanan araziye dev park yapılacak. Tarihi mekânlar da restore edilecek. TOKİ, akabinde Ataköy'de Galeria'dan Aya Mama deresine kadar olan 3 kilometrelik sahil şeridini de halkın kullanımına tesis edecek. Sahildeki izinsiz binalar yıkılacak, buralara plajlar kurulacak. Bugünkü değeri 2 milyar TL'yi bulan arazide padişahların kahve içtiği Baruthane Kulesi...