03 / 05 / 2024

başakşehir olimpiyat stadı metrosu

başakşehir olimpiyat stadı metrosu

Otogar-Kirazlı ve Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat Stadı şeklinde 2 bağımsız hat olarak projelendiren metro hattında deneme seferleri başladı

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etabı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Som Olimpiyat Konakları satışa çıktı! Som Yapı'dan Başakşehir'e 328 konutluk yeni proje!

Som Olimpiyat Konakları'nda satışlar başladı. 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon dairelerin yer aldığı proje İstanbul Başakşehir'de inşa ediliyor.

Başakşehir Fatih Terim Stadı için karar bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin kasım ayı toplantısında tüm partilerin oy birliği ile mülkiyeti İBB’ye ait Başakşehir Stadı’nın 127 dönümlük arazisinin tahsisi konuşuldu.

Başakşehir Stadının devredilmesiyle İBB 12 milyon liralık tasarruf edecek!

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’ndan 610 bin TL gelir elde eden İBB’nin, stat için yıllık yaklaşık 12 milyon liralık masraf yaptığı ortaya çıktı.  CHP’li İBB Meclis Üyesi Ali Haydar Kahraman  İBB’nin, staydumu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretmesi ile 12 milyon liralık tasarrufa geçtiğini söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı Otoparkı imar planı askıda!

Başakşehir İlçesi, Fatih Terim Stadı Otoparkı Çevresi Geometrik Düzenleme ve Trafik Sirkülasyon Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı 21 Mayıs'ta askıya çıkarıldı.

Başakşehir Şehit Erdem Özçelik Stadı açıldı!

Profesyonel ligde 2 futbol sahasına sahip Başakşehir’de bir stadyum da amatörler kulüpler için inşa edildi. Başakşehir Şehit Erdem Özçelik Stadı oynanan ilk futbol turnuvası ile açıldı.

Başakşehir Olimpiyat Parkı nazım imar planı askıda!

İstanbul Başakşehir İlçesi, Olimpiyat Parkı Nazım İmar Planı 1. Etap ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı...

Otogar-Başakşehir Konutları Metro Hattı imar planı askıda!

İstanbul Bağcılar ilçesi, Otogar - İkitelli - Olimpiyat Köyü - Başakşehir Konutları Metro Hattı Revizesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Başakşehir yeni stadına kavuşuyor!

Spora yaptığı yatırım ve örnek projeleri ile gündeme gelen Başakşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak ilçedeki amatör kulüpler için stat inşa etti.

Başakşehir 'de 350 dönümlük alan kentsel dönüşüme girdi!

İstanbul Başakşehir sınırları içerisindeki Ziya Gökalp Mahallesi, Bakanlar Kurulu’nca riskli alan kabul edildi. 3’ncü havalimanına bağlantı noktasında yer alan, Atatürk Olimpiyat Stadı’na komşu 350 dönümlük bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak.

Başakşehir Ziya Gökalp'teki 350 dönüm arazide dönüşüm başlıyor!

İstanbul Başakşehir sınırları içerisindeki Ziya Gökalp Mahallesi, Bakanlar Kurulu'nca riskli alan kabul edildi. 3'ncü havalimanına bağlantı noktasında yer alan, Atatürk Olimpiyat Stadı'na komşu 350 dönümlük bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak.

Başakşehir Kayaşehir Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı son durum!

Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı projesi bakanlıktan onay bekliyor. Ek hatla birlikte 15,41 kilometre uzunluğundaki tramvay hattı projesinin güzergahı ve son durumu...

Başakşehir Fatih Terim Stadı'na özel bakım yapılıyor!

İstanbul Başakşehir'in maçlarına ev sahipliği yapan stadın çimlerine Hollanda'dan getirilen özel malzemelerle yapay güneş ışığı uygulanıyor. Asbaşkan Altan: "Yalancı güneş dediğimiz sistemle, hava kapalıyken çimlerin gelişmesini sağlayacağız" dedi.

başakşehir olimpiyat stadı metrosu Haberi

başakşehir olimpiyat stadı metrosu

Esenler’den Başakşehir istikametine yapılan metro hattında sona gelindi. Otogar-Kirazlı ve Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat Stadı şeklinde 2 bağımsız hat olarak projelendiren metro hattında Başakşehir-Olimpiyat Stadı arası deneme seferleri başladı. 


Kayaşehir'e uzatılması planlanan metro hattının açılışı önümüzdeki ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.


Toplam 16 istasyondan oluşan Otogar-Başakşehir metrosu 21,7 kilometre hat uzunluğuna sahip. 2005 yılının Ekim ayında yapımına başlanan Başakşehir Metrosu'nun bitiş tarihi 31 Mart 2013 olarak açıklandı. 105 bin yolcu kapasitesine sahip olan Başakşehir Metrosu'nda 2 dakika aralıklarla sefer yapılacak. 


Başakşehir Metrosu dukları


1- Esenler İstasyonu

2- Menderes İstasyonu

3- Üçyüzlü İstasyonu

4- Bağcılar Meydan İstasyonu

5- Kirazlı İstasyonu

6- Yeni Mahalle

7- Mahmutbey İstasyonu

8- İstoç İstasyonu

9- İkitelli Sanayi İstasyonu

10- Turgut Özal İstasyonu

11- Siteler

12- Metrokent

13- Başak Konutları

14- Ziya Gökalp Mahallesi İstasyonu 

15- Olimpiyat

16- Araç depo sahası


Sinem...