24 / 05 / 2024

basamak genişlikleri

basamak genişlikleri

Merdiveni oluşturan öğeler arasında yer alan rıht nedir? Merak ediyorsanız merdiven rıhtı ile ilgili bilgilere ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Rıht nedir? İşte yanıtı ve detayları....

Beycozy Beykoz satılık daire!

Beycozy Beykoz 15 villadan meydana geliyor. Projede daire genişlikleri 250 metrekare ile 300 metrekare arasında değişiyor.  Beycozy Beykoz satılık daireler 2018 yılı içerisinde teslim edilecek.

Yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

Parsel genişlikleri ve parsel derinlikleri yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

Bornova İkon Tower satılık!

Mart ayında satışa sunulacak olan Bornova İkon Tower projesi 367 adet konuttan meydana geliyor. Bornova İkon Tower satılık daire genişlikleri 75 metrekare ile 174 metrekare arasında değişiyor.

Hep İstanbul'da son 2 blok satışa çıkarıldı!

Tekfen Emlak Geliştirme tarafından İstanbul Esenyurt'ta hayata geçirilen HEP İstanbul projesinde son iki blok da satışa çıkarıldı. Son iki blokta genişlikleri 70 ile 178 metrekare arasında bulunan konutlar 282 bin liradan başlayan fiyatlara satılıyor.

1981 yılında Boğaziçi'ndeki korular inşaata açılmış!

1981 yılında Boğaziçi'nde 3 bin metrekareden büyük korular inşaata açılmış. Boğaz'ın iki yakasında toplam genişlikleri 1 milyar 70 milyon 308 bin 589 metrekareyi bulan 67 korunun 267 milyon 577 bin 147 metrekaresine inşaat yapılabilecekmiş.

Dap Vadisi'nde fiyatlar 190 bin liradan başlıyor!

Dap Yapı Çağlayan'da 40 bin metrekarelik alanda eski fabrikaları dönüştürerek Dap Vadisi'ni hayata geçirdi. Genişlikleri 21 ile 330 metrekare arasında değişen alanlara sahip 400 ofis 190 bin liradan satılıyor.

Köy yerleşim alanlarının genişletilmesi!

Köy yerleşim alanları, Belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarı olarak ifade ediliyor. Peki, köy yerleşim alanlarının genişletilmesi mümkün müdür? İşte yönetmelik esasları...

Aydın Karacasu Pazarı genişletildi!

Aydın'ın Karacasu Belediyesi hayvan pazarını yeniledi. Çalışmalarla temiz ve düzenli bir satış alanı meydana getirdi. Yapılan geniş çaplı bakımlar sonucunda 30 metrekare olan hayvan pazarı genişletilerek 80 metrekareye uzatıldı

Kale Pötürge arası 32 kilometrelik yolda genişletme çalışması yapılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kale’yi Pütürge ’ye bağlayan 32 kilometre mesafede yol açma, genişletme ve de asfalt çalışması yapıyor. Çalışmalar kapsamında 9 kilometrelik bölüm ise asfaltlandı.

Sakarya Uludere Köprüsü yenilenerek genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; Mecidiye için önemli bir ulaşım alternatifi olan ve selden zarar gören Uludere Köprüsü ’nü de genişleterek yeniden inşa edeceğiz, dedi...

1936 yılında İstanbul'un en geniş caddesi yapılıyormuş!

4 Eylül 1936 yılında Son Posta gazetesinde yayınlanan habere göre İstanbul'un en geniş asfaltlı caddesi Topkapı ile Edirnekapı arasında yapılıyormuş. Yolun sağ tarafı motorlu vasıtalara, sol tarafı ise atlara ayrılacakmış.

Sedat Nemli 4. Otel Genişleme Zirvesi Panelini yönetecek!

Servotel Corporation’ın Turizm Operasyonlarından Sorumlu Başkanı (COO) Sedat Nemli, 4. Otel Genişleme Zirvesi’nde (4th Annual Turkey Hotel Expansion Summit) “Yatırım ve İşletme Modelinin Evrimi” panelini yönetecek...

Türkiye küresel rekabette 16 basamak yükseldi!

Dünya Ekonomi Forumu'na (WEF) göre Türkiye küresel rekabette son dört yılda 16 basamak yükselirken, WEF Küresel Rekabet Endeksi Direktörü Margareta Drzeniek Hanouz, Türkiye'nin genel rekabet ivmesinin pozitif olduğunu söyledi.

basamak genişlikleri Haberi

basamak genişlikleri

Rıht nedir?

Rıht, merpeni oluşturan öğeler arasında yer alıyor. Buna göre merpen ile ilgili bir bölüm olan rıht nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Rıht; Merpenlerde yer alan iki basamak arasında kalan dikey bölümü ifade ediyor. Rıht, basamak genişliği olarak da ifade ediliyor. Rıht yükseklikleri merpenin kullanıldığı alana göre değişkenlik gösteriyor. Söz konusu rıht yükseklikleri aşağıda sıralanıyor;


Merpen rıht yükseklikleri:

* Park, bahçe ve dış girişlerde : 12 - 14 cm 

* Okul, tiyatro, hastane vb. yerlerde : 14 - 16 cm 

* Konutların kat merpenlerinde : 16 - 18 cm 

* Çatı arası, bodrum vb. yerlerde : 18 - 22 cm


Diğer merdiven bölümleri şu şekilde sıralanıyor; 

* Basamak

* Merdiven kolu

* Sahanlık

* Çıkış hattı

* Merdiven yükseliği

* Merdiven kovası

* Limonluk

* Korluluk ve küpeşte



Işıl Seren...