29 / 04 / 2024

başbakan Ahmet Davutoğlu

başbakan Ahmet Davutoğlu

Başbakan Davutoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız olmak üzere bütün bakanlarımıza en açık ve net talimatımız, bundan sonra İstanbul’a hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacak” dedi.

Diyarbakır otantik haliyle yeniden inşa edilecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Diyarbakır'ı otantik haliyle yeniden inşa edilmesi için birçok arkadaşımızı görevlendirdik. Ben de yapılacak ihya ve inşa faaliyetiyle ilgili detaylı brifing alacağım."dedi.

Başbakan Davutoğlu: Silopi'yi yeniden inşa edeceğiz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Silopi'yi yeniden inşa edeceğiz. Bu şehri yakanlara, yıkanlara karşı bu şehrin nasıl imar ve inşa edildiğini de cümle aleme göstereceğiz. " şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu: Yıkmak isteyenlere inat gündemimiz imar!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gündemi öldürme, yok etme, yıkma olanlara inat bizim gündemimiz yaşatmadır, imardır, inşadır, kalkınmadır, birliktir, beraberliktir, dirliktir, ebediyete kadar kardeşliktir" dedi.

Suudi Arabistan'da yapılacak konut projelerinde işbirliği olabilir!

Bşbakan Davutoğlu, "Suudi Arabistan'da 2 milyona yakın konut inşası planlanıyor. Müteahhitlikte dünya ikincisiyiz. Suudi Arabistan'da yapılacak konut projelerinde ciddi bir işbirliği içine girebiliriz." dedi.

Van'da 3 ayda 5 bin konut başvurusu yapıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun emeklilere konut müjdesi Van’da sevinçle karşılanırken, başvuruların 3 ayda 5 bini geçtiği öğrenildi.

Türkiye'nin hiçbir projesi yarım kalmayacak!

Başbakan Davutoğlu, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen İstanbul Yeni Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni'nde "Başlamış olan bütün bu projeler, kararlılıkla sonuca ulaştırılacak ve Türkiye'nin hiçbir projesi yarım kalmayacaktır" dedi.

Anahtar teslim fabrika ithalata caydırıcı sınırlama!

AK Parti, seçim sonrasının rotasını çizdi. İşte satır arasındaki önemli başlıklar: Halka açık şirketler desteklenecek, özkaynak kullanımına vergi kolaylığı sağlanacak. Sosyal yardımlar, işe başlar başlamaz kesilmeyecek...

Yüksekova Havalimanı'nın adı Selahaddini Eyyubi oldu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "İnşallah havalimanına (Hakkari Yüksekova Havalimanı), birlik ve kardeşlik mesajını vermek için ve 'Kudüs ebediyen Kürtlerindir, Türklerindir, Araplarındır, Müslümanlarındır' demek için bu meydana Selahaddini Eyyubi adını veriyor

İzmir'de 24 Mayıs'ta Başbakanlık Ofisi hizmete açılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Mayıs'ta miting için geleceği İzmir'de Büyükşehir Belediye Sarayı'nın hemen yanındaki Merkez Bankası binasında hazırlanan Başbakanlık Ofisi'ni hizmete açacak.

Başbakan Davutoğlu: Hedefimiz duble yollardan otoyola geçmek!

Başbakan Davutoğlu, "2017'de Türkiye bütçe fazlası veren ülke olacaktır. Türkiye'nin mali ve finansal yapısı Ağrı dağı kadar sağlam ve dirençlidir" dedi.

Konya'ya 3 milyar lira maliyetle metro yapılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’ya yapılacak ve 3 milyar liraya mal olacak 45 kilometrelik metronun müjdesini verdi. Projenin İlk planlamalara göre 2020 yılında bitmesi hedefleniyor.

Ahmet Davutoğlu: Artvin'e OSB kurulacak!

Bugün Artvin mitingini gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, Rize - Artvin arası bölgesel havalimanının kısa zamanda yapılacağını söyledi.

OSB'lerde emlak vergisine üst sınır gelecek!

Başbakan ekonomi temsilcilerinin sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Önceki gün TOBB Sektörel Ekonomi Şurası'na katılan Davutoğlu, otomotivden gemiciliğe, turizmden eğitime kadar birçok konuda yapılacak önemli düzenlemelerin müjdesini verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bütün kentleri topyekün olarak kalkındıracağız!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrası ekonomik yönetimi ve hedeflerine ilişkin ipuçlarını vermeye başladı. Başbakan, Küresel ekonomide ilk 10 ülkeden biri olmanın yolunun sloganlardan geçmediğini belirtti.

Ahmet Davutoğlu'ndan hükümete buğday fiyatı çağrısı! Hayati konu diyerek alınacak rakamı açıkladı

Türkiye'de Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarını henüz açıklamaması Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu hükümete çağrı yapmasına neden oldu. Davutoğlu, "Hayati bir konu" diyerek alınacak rakamı kamuoyuyla paylaştı.

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul'un finansmanına ilişkin açıklama!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Kanal İstanbul'un nasıl finanse edileceğini sordu.

Ahmet Davutoğlu: Esnafımızın kiraları devlet tarafından karşılanmalı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Esnafımızın kira ve tüm faturaları devlet tarafından karşılanmalı" dedi ve kısmi kapanma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu'ndan kira ödemeleri için öneri!

Şanlıurfa'da gazetecilerle bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, esnafın kira ödemelerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi. 

Ahmet Davutoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul tepkisi!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Tekirdağ’ı İstanbul’dan, tüm Trakya’yı Anadolu’dan tamamıyla kopartacak" dedi.

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul projesiyole ilgili olarak "İhanetlerin en acılarında biri Kanal İstanbul projesidir" dedi.

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi açıklaması!

Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul için, "Bu geri döndürülemez bir projedir. Bir kere yaptığınızda, ‘Hata yaptım, geri döneyim' diyemeyeceğiniz bir projedir dedi...

Ahmet Davutoğlu'ndan Ayasofya cami açıklaması!

Ahmet Davutoğlu, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılabileceğiyle ilgili açıklamalara karşılık, “Kutsallarımıza, ortak sembollerimize sıkıştığınızda kullanacağınız bir kart muamelesi yapmaktan vazgeçin” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu: AVM'lerin açılması, gözden geçirilmesi gereken bir karar!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koronavirüsle mücadelede normalleşme süreciyle ilgili alışveriş merkezlerinin (AVM) açılması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini anlattı.

Ahmet Davutoğlu: Deprem için toplanan paralar deprem için harcanmalı!

Elazığ'da yaşanan deprem sonra, Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte depremzedeleri ziyaret etti. Davutoğlu, “Depremle ilgili toplanan bütün fonların hepsinin deprem için harcanması lazım" dedi...

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak gelecek hafta kapsamlı bir rapor hazırlayacaklarını söyledi. Davutoğlu, "İstanbul'u savunmasız bırakır. Proje siyaset üstü taşınmalı. Savunma sorunları soğuk şekilde ele alınmalı" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Mal varlığı araştırma komisyonu kurulsun!

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “Yaşayan cumhurbaşkanları dahil herkesin mal varlığı Meclis’te araştırılsın” çağrısına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da destek verdi. Kılıçdaroğlu, "Bir komisyon kurulmak istenmesi halinde buna CHP olarak bizim desteğimiz olur" diye konuştu.

başbakan Ahmet Davutoğlu Haberi

başbakan Ahmet Davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Süleymaniye Camii'ndeki Mimar Sinan'ı anma programına katıldı. Programa katılanarasında  Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de vardı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu programda bir konuşma yaparak, "Tarihi yarımadada, Fatih'te, İstanbul'un kalbinde büyüdüm ama hep Salacak'ta bir evim olsun istedim. Çünkü kalbinde büyüdüğünüzde o şehri güzelliğini içeriden yaşıyorsunuz da bazen dışarıdan temaşa etmek istediğinizde en güzel siluetlerinden birisi oradan görürsünüz, tarihi yarımada. Boğazdan şehre doğru gelirken, Süleymaniye öyle bir durur ki; bir dağ. Ama öyle işlenmiş bir dağ ki... Ondan sonra eser yapanlar, bu mekan eserler ikram edenler hep Süleymaniye'yi ve tarihi siluetin içindeki ahengi göz önüne aldılar. Hiç bir...