24 / 07 / 2024

Başbakanın cazibe merkezi kent projesi

Başbakanın cazibe merkezi kent projesi

Başbakan’ın “35 milyar TL yatırımla Doğu’da cazibe merkezi iller oluşturacağız” diyerek açıkladığı projenin ayrıntıları netleşiyor. En güçlü adaylar olarak Kars, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van öne çıkıyor.

Antalya Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Belediyesi tarafından  Karabucak Mahallesi'nde bulunan Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde başlatılan çalışmalar sonucunda alanın cazibe merkezi olması planlanıyor. 

Donald Trump'tan Danimarka Başbakanının Grönland yorumuna tepki!

ABD Başkanı Trump, Danimarka Başbakanı Frederiksen'in ABD'nin Grönland'ı satın alması fikrini "absürt" olarak değerlendirmesi "çirkin ve uygunsuz" tepkisini verdi.

Başbakan Yıldırım: İstanbul havacılıkta dünyanın merkezi oluyor!

Başbakan Binali Yıldırım, 3. havalimanı merkez şantiyesinde, işçilerle iftarda bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 yıl boyunca memleketin her köşesine dev eserler yaptık" dedi.

Aksaray cazibe merkezi olacak!

Aksaray'ın cazibe merkezi olacağında söz eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, "370 milyon TL gibi dev bütçeli Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattık. Cumhuriyet Mahallemizde 180 bin metrekarelik alan şehrimizin en büyük parkı olma özelliğine sahip" dedi.

Sarıçam, Adana'nın cazibe merkezi olacak!

Adana Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bölgede gerçekleştirdikleri yatırım, proje ve hizmetlerden bahsetti. Uludağ, Sarıçam'ın Adana'nın cazibe merkezi olacağını söyledi.

Kayseri Oruç Reis kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Oruç Reis Mahallesi'nde kentsel dönüşümü anlattı.Çolakbayrakdar, proje ile Oruç Reis'in cazibe merkezi olacağını söyledi.

Kağıthane yatırımcıların cazibe merkezi oldu!

Yüzde 60 oranında tamamlanan kentsel dönüşüm çalışmaları sayesinde cazibe merkezi haline gelen Kağıthane, yatırımcıları kendisine çekmeyi başardı.

Melikgazi kentsel dönüşümde cazibe merkezi oldu!

Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ile Melikgazi şehrinin cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Avşa Adası'nı cazibe merkezi haline getirecek proje yolda!

Marmara Belediyesi’nin en büyük mahalleleri arasında yer alan Avşa’yı değiştirecek ve cazibe merkezi haline getirecek vizyon proje yolda.

Ordu Perşembe Yaylası cazibe merkezi haline geliyor!

Karadeniz'in en önemli turizm noktalarından biri olmaya aday, menderesleri ve muhteşem manzarasıyla ünlü Perşembe Yaylası'nı cazibe merkezi hâline getirmek amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Döner Gazino Antalya'nın cazibe merkezi olacak!

Döner Gazino'nun bulunduğu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak.

Kocasinan'ın kırsal mahalleleri cazibe merkezi oluyor!

Merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahalleri de cazibe merkezi haline dönüştürmek için hizmet atağını sürdüren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Düver Mahallesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bursa Muradiye Parkı cazibe merkezi olacak!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı olan Günay Yumruktay bugünkü yazısında Muradiye Parkı'ndan bahsetti. Yumruktayi parkın cazibe merkezi olacağını belirtti.

Başbakanın cazibe merkezi kent projesi Haberi

Başbakanın cazibe merkezi kent projesi

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu’da 4 şehrin cazibe merkezi ilan edileceği ve buralara 5 yılda 35 milyar TL yatırım yapılacağını açıklaması, gözleri bölge illerine çevirdi. Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı Kars’ın yanı sıra Diyarbakır, Şanlıurfa ve Van’ın cazibe merkezi haline getirilecek şehirler olacağı öğrenildi. Diğer şehirlerin “Biz neden olmadık?” tepkisiyle karşı karşıya kalmak istemeyen hükümetin sayıyı artırabileceği de ifade ediliyor.


Cazibe merkezleri projesinin, son yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK ) toplantısının da gündeminde yer aldığı kaydedildi. Hükümet, cazibe merkezleri projesi ile az gelişmiş bölgelerde, büyüme merkezi işlevi görecek kentsel merkezlerin oluşturulmasını ve desteklenmesini amaçlıyor. Turizm potansiyelini geliştirici projeler ile tarihi kent dokusunun ortaya çıkarılması, cazibe merkezi şehirlerin ana eksenlerini oluşturuyor.


Büyüme ve çevrelerine hizmet verme potansiyeli yüksek illerden seçilecek olan cazibe merkezlerinin...