03 / 05 / 2024

Başbakanlık Kağıthane Osmanlı Arşiv Binası

Başbakanlık Kağıthane Osmanlı Arşiv Binası

Başbakanlık Kağıthane Osmanlı Arşiv Binası Tanıtım Toplantısı’na; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve diğer ilçe Belediye Başkanları katıldı.

İBB, Kağıthane'de konut imarlı arsa satacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Kağıthane Merkez'de yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 22 kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Kağıthane Belediyesi'nden İstanbul'un göbeğinde arsa fırsatı!

İstanbul İli Kâğıthane Belediye Başkanlığı, İstanbul Kağıthane Gürsel Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın muhammen bedeli 8 milyon 367 bin TL olarak belirlendi.

TOKİ Kağıthane projesi yarın ihaleye çıkıyor!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Kağıthane projesinin ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ Kağıthane projesi için düğmeye bastı!

Yeni konut üretim çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Kağıthane'de 300 yeni konut inşa edecek.

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Kağıthane'de hasarlı binaların yıkımına başlandı!

Kağıthane'de yaklaşık 10 gün önce istinat duvarının çökmesinin ardından bir bina çökmüş bir bina ise kontrollü olarak yıkılmıştı. Mahallede hasar gören 24 binanın da yıkımına karar verilmişti. Yıkımlar bugün itibariyle başladı.

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığı'na tahsis edildi

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığına tahsis edildi. Binanın bulunduğu bölgenin, "Adalet Kampüsü" olarak düzenlenmesi hedefleniyor...

Kağıthane Seba Suites fiyatları!

Seba İnşaat'ın İstanbul Avrupa Yakası Kağıthane Cendere bölgesindeki yeni projesinde avantajlı satışlar başladı. İşte, Kağıthane Seba Suites fiyatları...

Kağıthane Resim Modern teslim tarihi!

14 katlı üç blok olarak Ortadoğu Group tarafından hayata geçirilen Resim Modern projesinde fiyatlar 249 bin TL'den başlıyor. Kağıthane Resim Modern teslim tarihi ne zaman?

TOKİ Kağıthane Arıcılar arsasının ihalesi yarın!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul İli Kağıthane İlçesi Merkez (Arıcılar) Mahallesi Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Başbakanlık Kağıthane Osmanlı Arşiv Binası Haberi

Başbakanlık Kağıthane Osmanlı Arşiv Binası

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Başbakanlık Kağıthane Osmanlı Arşiv Binası Tanıtım Toplantısı’na katıldı.


Başkan Hasan Tahsin Usta, kahvaltılı toplantı sonrası Osmanlı Arşiv binasını gezerek incelemelerde bulundu. Osmanlı Arşivlerinde yer alan eserler karşısında hayranlığını gizlemeyen Başkan Hasan Tahsin Usta, geçmişle bugünü bağlayan böyle bir mekanda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Osmanlı Arşiv Binası’nda neler var?


Kağıthane’de inşa edilen Milli Arşiv Sitesi, 13 bloktan oluşuyor. Arşivde idari bina, 350 kişilik araştırma salonu, araştırma enstitüsü, kütüphane ve müze, dijital arşivleme ünitesi, restorasyon ünitesi, yayın hizmetleri ve tanıtım hizmetleri ünitesi, tasnif çalışmaları üniteleri ve sosyal hizmetler ünitesi de bulunuyor.


Yaklaşık 800 kişilik kongre merkezinin bulunduğu Arşiv Sitesi'nde 200 çalışma odası, 120 depo alanı, üç büyük genel amaçlı toplantı salonu, 5 seminer odası ve 10 toplantı odası...