05 / 05 / 2024

basit inşaat

basit inşaat

İnşaat metrekare bedelleri her sene, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Bina inşaat türleri özelliklerine göre 5'e ayrılıyor. Peki, inşaat türleri nasıl belirlenir?

2020 basit inşaat maliyetleri!

Günümüzde köy sınırlarında kalan alanlarda basit inşaatlar yapılıyor. Peki basit inşaat maliyeti nasıl hesaplanıyor? İşte 2020 basit inşaat maliyetleri...

Basit inşaat maliyeti 2019!

Basit inşaat, köy sınırları içerisinde kalan alanlarda yapılan inşaatlar oluyor. Peki, basit inşaat maliyeti 2019 ne kadar?

Gecekondu inşaat maliyeti 2018!

Derme çatma olarak yapılan niteliksiz yapılar olan gecekondular, 3. sınıf ve basit inşaat kategorisinde inşa edilebiliyor. Peki, 3. sınıf ve basit inşaatta gecekondu inşaat maliyeti 2018 ne kadar?

Basit inşaat maliyeti 2018!

Genelde köy sınırları içerisinde kalan alanlarda yapılan inşaatlar olarak karşımıza çıkan basit inşaatın 2018 yılı maliyet bedelleri belli oldu. İşte basit inşaat maliyeti 2018..

3.sınıf inşaat maliyetleri 2018!

İnşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olarak tespit ediliyor. Peki 3.sınıf inşaat maliyetleri 2018 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Basit inşaat maliyeti 2017!

Köy sınırları içerisinde kalan alanlarda basit inşaatlar yapılıyor. Bu tür inşaatların metrekare bedelleri de diğer inşaat türlerine göre düşük oluyor. İşte basit inşaat maliyeti 2017..

3. sınıf inşaat maliyeti 2017!

Bina inşaat türlerinden olan 3. sınıf inşaata kerpiç ve diğer Basit binalar hariç bina türleri dahil edilebiliyor. Bu inşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirleniyor.

Ahşap bina inşaat maliyeti 2016!

Ahşap binalar, her inşaat kategorisinde inşa edilebiliyor. Peki, lüks inşaattan basit inşaata ahşap bina inşaat maliyetleri nelerdir? Ahşap bina inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Taş bina inşaat maliyeti 2016!

Taş duvarlı binalar 3. sınıf ve basit inşaat sınıflarında olup; Basit inşaatlar köy sınırları içerisinde kalan alanlarda yapılıyor. Peki, taş bina inşaat maliyeti 2016 nedir?

2. sınıf inşaat nedir?

Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, 2. sınıf inşaat nedir?

Basit inşaat maliyetleri 2016!

Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, basit inşaat nedir? Basit inşaat maliyetleri 2016 ne kadar?

3.sınıf inşaat maliyeti 2016!

İnşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olarak tespit ediliyor. Peki, 3. sınıf inşaat nedir? 3.sınıf inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

2. sınıf inşaat maliyeti 2016!

Yapı inşaatları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, 2. sınıf inşaat nedir? 2. sınıf inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

basit inşaat Haberi

basit inşaat

İnşaat türleri nasıl belirlenir?

İnşaat metrekare bedelleri her sene, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Yapı inşaat süreçlerinde inşaatın kalitesine göre, yapılar sınıflara ayrılıyor. Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. 


İnşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Peki, inşaat türleri nasıl belirlenir?


LÜKS İNŞAAT özellikleri:

Dış duvarlar - Mermer, çini, bakır kaplamalı

Çatı örtüsü - Bakır ve kurşun kaplamalı, ısı yalıtımlı

Tavan - 2'den fazla odası gizli ışıklandırma, ses tecritli asma tavan (sert ağaç, alüminyum, alçı vb.)

İç duvarlar - 2'den fazla odası ısı ve ses yalıtımlı, sert ağaç kaplama.

Taban (döşeme) -  2 den fazla odası...