08 / 05 / 2024

başka şehirdeki arsanın vergisi

başka şehirdeki arsanın vergisi

Gayrimenkuller için ödemesi zorunlu olan emlak vergisi, her sene ödeniyor. Vergi ödemeleri gayrimenkulün sınırları içinde yer aldığı belediyeye yapılıyor. Peki, başka şehirdeki emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Selçuk Geçer'den bir ilk! Yatırımcılara dolar dışında başka yatırım önerdi! 'Al kenara koy' dedi

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara  'al kenara koy' diyerek dolar dışında başka bir yatırım aracını açıkladı.

Emekli maaşını başka bankaya taşımak isteyenlere kötü haber!  Promosyonların önündeki engel emeklileri şok etti!

Milyonlarca emekli banka promosyonları ile ilgili araştırmalar yaparken, emekli maaşlarını başka bankalara taşımak isteyenler ise beklenmedik bir engel ile karşı karşıya kaldı. 

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Dolar ve euro haftaya rekorla başladı! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? 4 Mart 2024 döviz kurları

4 Mart 2024 döviz kurları bugün güne yeni rekorla başladı. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'te sabit bırakma kararı sonrası döviz kurları yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Bugün Dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? 4 Mart 2024 döviz kurları.

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Konut sitesinde oturanlar dikkat: Yönetimin bunu yapmaya yetkisi yok! SON DAKİKA!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bugün bir okuyucusu, konut sitesinin çevresinde yer alan başka bir arsanın alınıp, ortak alan yapılıp yapılamayacağını sordu. İşte ayrıntılar...

Şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti var mı? Bakan Koca tek tek açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti olup olmadığını açıkladı. İşte detaylar...

4 Kasım Cumartesi dolar kaç TL? Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar yatırımcıları acil baksın!

Dolar/TL kuru dün güne 28,33 liradan başlamıştı. Dolardaki yükseliş bugün de devam ediyor. Peki 4 Kasım Cumartesi dolar kaç TL? Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar yatırımcıları acil baksın! İşte son dakika dolar kuru...

Üniversite öğrencilerine tam tamına 7 bin 500 TL destek müjdesi! Başvuru tarihlerini sakın kaçırmayın!

Üniversite öğrencileri için tam tamına 7 bin 500 TL destek müjdesi geldi. Söz konusu destek için başvuru tarihlerini sakın kaçırmayın...

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

TOKİ Ankara başvuruları 10 gün sonra başlıyor! 2 bin 581 lira taksitle 2+1 ev fırsatını sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara projesi için başvurular 10 gün sonra başlıyor. Projedeki konutlar için ödenecek taksit bedelleri 2 bin 581 TL'den başlıyor.

İnşaat sektöründe yeni sistem! Denetimler artırılacak, kaçak faturanın önüne geçilecek! O tarihten itibaren başlıyor

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan binalar, inşaat yapımında kullanılan malzemenin kalitesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Binaların güvenirliğini artırmak için yeni sistem geliyor. Bu sistem ile denetimler artırılacak ve kaçak faturanın önüne geçilecek...

İstanbul'da 2 taksitle KDV'den muaf arsa satılacak! Konut imarlı arsanın fiyatını duyan inanamıyor!

İstanbul İli Pendik Belediye Başkanlığı, Yayalar'da yer alan 4 bin 101 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 11 Ekim 2023 tarihinde saat 11.00'de yapılacak.

başka şehirdeki arsanın vergisi Haberi

başka şehirdeki arsanın vergisi

Başka şehirdeki emlak vergisi ödeme!

Gayrimenkuller için devlete ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi, her sene ödeniyor. Mart ayı itibarıyla ilk taksit ödemeleri başlayan vergi için son gün ise 31 Mayıs.


Vergi ödemeleri gayrimenkulün sınırları içinde yer aldığı belediyeye yapılıyor. Peki başka şehirdeki gayrimenkulün emlak vergisi nasıl ve nereye ödeniyor?


Başka şehirdeki emlak vergisi ödeme yolu..

Arsa, arazi veya konut gibi taşınmazların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internet de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


İkinci taksitlerinin Kasım ayında ödeneceği emlak vergisini kimler ödemeyecek?


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı...