29 / 04 / 2024

Basmane Çukuru ihalesi

Basmane Çukuru ihalesi

Ege Dünya Ticaret Merkezi'nin ticari ve iktisadi bütünlüğü için açılan satış ihalesini kazanan üçlü konsorsiyumdan iki şirketin çekilmesi sonrası projenin, Folkart Yapı tarafından hayata geçirileceği bildirildi.

TMSF Basmane Çukuru için Rekabet Kurulu'na başvurdu!

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 19 Ocak`ta yapılan ihalede, tek katılımcı Livamina Madencilik A.Ş.`nin 80 milyon dolarlık teklif verdiği, `Basmane Çukuru`nun satışı, Fon Kurulu tarafından incelendi.

Folkart Yapı'dan Basmane Çukuru için 80 milyon dolar teklif!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun 117 ve 90 milyon dolara iki kez ihaleye çıkardığı ancak talipli firmanın çıkmadığı Basmane Çukuru'nun bugünkü ihalesine Folkart Yapı iştiraki Livamine Madencilik AŞ teklif verdi.

Folkart Yapı'dan Basmane Çukuru için 80 milyon dolar teklif!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun 117 ve 90 milyon dolara iki kez satışa çıkardığı ancak talipli firmanın çıkmadığı Basmane Çukuru'nun bugünkü ihalesine Folkart Yapı iştiraki Livamine Madencilik AŞ teklif verdi.

Basmane Çukuru 80 milyon dolara satışa çıkıyor!

17 yıldır satılamayan Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi alanının 80 milyon dolar tahmini bedelle ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Satış yapılırsa Basmane Çukuru olarak anılan alanın yılan hikayesi son bulacak

Ege Dünya Ticaret Merkezi tekrar satışa çıkıyor!

Son 2 yılda 2 defa ihaleye çıkan fakat teklif veren olmadığı için TMSF'nin satışını ertelediği Basmane Çukuru olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi, 80 milyon dolar muhammen bedelle ihaleye çıkarılıyor.

Basmane Çukuru ne olacak?

İzmir’in ‘Utanç Çukuru’ olarak da adlandırılan Dünya Ticaret Merkezi inşaatını daha önce yargı yoluyla 6 kez engelleyen İzmir Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Yüksel Çakmur ve arkadaşları, Danıştay’dan bir engel kararı daha çıkarttı

Basmane Çukuru ihalesinde son durum!

TMSF 90 milyon dolar muhammen bedelle ikinci kez satışa çıkardığı Ege Dünya Ticaret Merkezi Projesi ihalesine konsorsiyum olarak katılması beklenen Rıza Akça, Ahmet Küçükbay, Mustafa Kürkan ve Mesut Sancak bugünki ihaleye girmeme kararı aldı

Basmane Çukuru'na yine talip çıkmadı!

TMSF 90 milyon dolar muhammen bedelle ikinci kez satışa çıkardığı Ege Dünya Ticaret Merkezi Projesi'nde iptal şoku yaşanıyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından bugün yapılması planlanan ihale, dosya alan çıkmayınca iptal edildi

Mesut Sancak: Basmane Çukuru için elimizi taşın altına koyarız!

İzmir'in tanınmış işadamları Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, "çukur"a koşulların iyileştirilmesi halinde talip olmak için çalışma başlattı.

Basmane Çukuru'na talip çıkmadı!

zmir'de yapımı 16 yıldır bir türlü gerçekleştirilemeyen ve kent merkezine saplanmış bir hançer gibi duran Basmane'de Ege Dünya Ticaret Merkezi inşaatı için açılan çukura talipli çıkmadı.

Basmane Çukuru elde kaldı!

TMSF'nin 117 milyon dolar değer biçtiği alanın ihalesi dün yapıldı. Ancak projeye kimse teklif vermeyince, ihale iptal edildi. TMSF geçen akşam itibariyle hiçbir teklif gelmediğini açıkladı.

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

Folkart'ın basmane çukuru projesi Kültürpark'ı da içine alacak!

Folkart Yapı şimdi de İzmir Konak’ta gökdelen dikecek. Folkart Yapı'nın hayata geçireceği gökdelenin Kültürpark’ı içine alması tartışma yarattı

Folkart Basmane projesinde değişikliğe gidildi!

Başkan Aziz Kocaoğlu, 'utanç çukuru' olarak da bilinen Basmane projesinde yüzde 30'luk belediye hissesine karşılık olarak yapılacak hizmet binasının bağımsız inşa edilmesini istedi, Folkart Başkanı Sancak da bu isteği kabul etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi için yeni bina istemi!

Folkart'ın İzmir'deki Basmane Çukuru Projesi'nde ÇED süreci başladı. Büyükşehir Belediyesi, kendi için ayrı bina yapılmasını istedi. Projede hizmet binası için yer açılıyor.

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.

Basmane Çukuru'nda oylama bitti, ÇED başladı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Basmane Çukuru'nda yapılması planlanan proje için oylamanın kaldırıldığını ve projelerden biri ile ilgili ÇED incelemesi başlatıldığını belirtti.

Folkart Basmane Çukuru projesi 2016!

Konut, iş merkezi ve ticaret merkezinden meydana gelen Folkart Basmane Çukuru projesi 67 ve 48 katlı iki kule şeklinde yükseliyor. Folkart Basmane Çukuru projesi 2016...

Folkart Yapı İzmir Basmane projesinin tüm detayları!

Folkart Yapı, İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsada 1.680 daire, 170 ünitelik iş merkezi ve 40 ünitelik ticaret merkezi inşa edecek...

Basmane Çukuru’na ÇED olumlu raporu!

İzmir'in önemli noktalarından Basmane Çukuru'na Folkart tarafından yapılacak proje için valilik ÇED olumlu raporu verdi.

Basmane Çukuru için proje seçimi başladı!

İzmirliler, ‘kararizmirin.com’ sitesinden tercihini yapacak. Folkart, kanayan bir yara olarak bekleyen bölgede, İzmirlilerin istediği projeyi uygulayacak.

İzmir Basmane Çukuru projesi 2019'da tamamlanacak!

Dünya Ticaret Merkezi olarak bilinen ve 18 yıldır şehrin göbeğinde atıl bir şekilde faaliyete geçeceği günü bekleyen Basmane çukurunda çalışmalar devam ediyor...

Basmane Çukuru ihalesi Haberi

Basmane Çukuru ihalesi

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yaptığı açıklamada, 80 milyon dolar bedelle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) satın alınan projenin hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


Üçlü konsorsiyumun diğer üyeleri, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar ile verdikleri karar doğrultusunda ortaklığı sonlandırdıklarını aktaran Sancak, Folkart’ın yola tek başına devam edeceğini kaydetti.


Sancak, proje için dünya çapında iddia taşıdıklarını, yeni ve farklı bir mimari anlayışla İzmir’den Türkiye ve Avrupa’ya örnek olacak simge bir proje gerçekleştirmek istediklerini belirterek, şunları ifade etti:


"Uzun yıllardır İzmir gibi çok değerli tarihsel mirasa sahip bir şehir için mahcubiyet duygusu yaratan, sonunda halkın söylemiyle 'utanç çukuru' adını alan şehrin kalbindeki bu alanın geleceğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mutabakatla, ortak akıl ışığında...