29 / 04 / 2024

Batı Akdeniz ihracat rakamları

Batı Akdeniz ihracat rakamları

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, bölge ihracatının geçen yıla oranla yüzde 6.7 artışla 1 milyar 556 milyon 921 bin doları aştığını açıkladı. Satıcı, bölgenin 2023 hedefinin 10 milyar dolar olduğunu açıkladı

Batı Akdeniz'de ihracat 1 milyar doları aştı!

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı yaptığı açıklamada, Batı Akdeni 'den yapılan ihracatın 13 Ağustos itibariyle 1 milyar doları aştığını dile getirdi...

Batı Akdeniz'in ihracatı ilk 6 ayda yüzde 9,21 arttı!

Yılın ilk 6 ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,21 arttı. 2013'ün ilk 6 ayında 748 milyon 284 bin 408,33 dolar olan ihracat bu yıl 817 milyon 199 bin 261,82 dolara ulaştı.

Batı Akdeniz'in dört aylık ihracatı 500 milyon doları aştı!

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, nisan ayında bölge ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,2 artarak 155 milyon dolara ulaştığını kaydetti.

Meteoroloji çok sayıda il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu raporuna göre, 3 il için sarı kodlu uyarı yapılırken Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı beklendiği açıklandı. İşte illere göre hava durumu ve ayrıntılar...

Ankara ve İstanbul'da bugün sağanak yağışlı hava nasıl olacak? Meteoroloji uyarıyor!

Meteoroloji'nin güncel verilerine göre, bugün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağışlı hava koşulları bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaş sebze meyveden demir ve demir dışı metallere, kimyadan madencilik ürünlerine, tekstilden toprak sanayiye kadar birçok sektörde üretim gerçekleştiren Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatçıların en büyük pazarını Rusya oluşturuyor.

Meteorolojiden yoğun yağış uyarısı!

Marmara'nın doğusundan Batı Karadeniz'e, İç Ege ve İç Anadolu'dan Batı Akdeniz'e ve Adana'ya kadar geniş bir bölgede kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Batı Karadeniz’de 2 milyar dolar sevinci!

Batı Karadeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) aracılığı ile bu seneki bölge ihracatı, 13 Ekim itibarı ile 2 milyar doları geçti. Geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 2,8'lik artış yaşandı. İşte detaylar…

Akdeniz'den 9 ayda rekor hububat ve bakliyat ihracatı

Akdeniz Bölgesi’nden toplamda dokuz  ayda 1,5 milyar dolar değerinde hububat ve bakliyat ihracatı yapıldığı öğrenildi. İşte detaylar…

Batı Akdeniz’den ihracat rekoru

Antalya, Isparta ve Burdur'u içine alan Batı Akdeniz'de yılın sekiz ayında gerçekleşen ihracat rakamı geçen senenin aynı dönemine göre % 5, 14 artış ile 1 milyar 740 milyon dolara ulaştı.

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Financial Times, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracat durumun Batılı ülkeleri kaygılandırdığını yazdı. İşte o detaylar!

Batı City Gayrimenkul Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batı City Gayrimenkul Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de Rihab Ayed, A.S.A.A.S., Mohsin Amahrouch ve Fauzia ortaklığında kuruldu.

Batı Cıty Gayrimenkul Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batı Cıty Gayrimenkul Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Rıhab Ayed, A.S.A.A.S., Mohsin Amahrouch ve Fouzıa Marzoukı ortaklığında kuruldu.

Antalya'da yüksek faizler konut satışlarını nasıl etkiledi?

Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Davut Çetin, konut satışlarını değerlendirdi.

Batı Akdeniz ihracat rakamları Haberi

Batı Akdeniz ihracat rakamları


Antalya, Burdur ve Isparta illerinin ihracatı geçen yıla oranla yüzde 6.7 oranında arttı ve 1 milyar 556 milyon 921 bin dolara ulaştı. Batı Akdeniz’de en fazla ihracatı 505 milyon dolarla yaş sebze meyve sektörü gerçekleştirdi. Madencilik sektörü de 320 milyon dolar ile bölgemizin en fazla ihracat gerçekleştiren 2. sektörü oldu. Bu sektörleri 150 milyon dolarla kimya, 120 milyon ağaç mamulleri ve orman ürünleri, 80 milyon dolarla da çimento takip etti. Bölgeden en fazla ihracat 325 milyon dolar ile Rusya Federasyonu’na yapıldı. Rusya’yı 150 milyon dolarla bölgenin en büyük doğal taş alıcısı Çin takip etti. 


Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, tarım sektörünün dolayısıyla yaş sebze meyve sektörünün Batı Akdeniz ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi....