29 / 04 / 2024

Batı Akdenizin ihracatı ne kadar

Batı Akdenizin ihracatı ne kadar

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, bölge ihracatının geçen yıla oranla yüzde 6.7 artışla 1 milyar 556 milyon 921 bin doları aştığını açıkladı. Satıcı, bölgenin 2023 hedefinin 10 milyar dolar olduğunu açıkladı

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaş sebze meyveden demir ve demir dışı metallere, kimyadan madencilik ürünlerine, tekstilden toprak sanayiye kadar birçok sektörde üretim gerçekleştiren Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatçıların en büyük pazarını Rusya oluşturuyor.

Batı Karadeniz’de 2 milyar dolar sevinci!

Batı Karadeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) aracılığı ile bu seneki bölge ihracatı, 13 Ekim itibarı ile 2 milyar doları geçti. Geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 2,8'lik artış yaşandı. İşte detaylar…

Batı Akdeniz’den ihracat rekoru

Antalya, Isparta ve Burdur'u içine alan Batı Akdeniz'de yılın sekiz ayında gerçekleşen ihracat rakamı geçen senenin aynı dönemine göre % 5, 14 artış ile 1 milyar 740 milyon dolara ulaştı.

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Financial Times, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracat durumun Batılı ülkeleri kaygılandırdığını yazdı. İşte o detaylar!

Batı City Gayrimenkul Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batı City Gayrimenkul Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de Rihab Ayed, A.S.A.A.S., Mohsin Amahrouch ve Fauzia ortaklığında kuruldu.

Batı Cıty Gayrimenkul Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batı Cıty Gayrimenkul Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Rıhab Ayed, A.S.A.A.S., Mohsin Amahrouch ve Fouzıa Marzoukı ortaklığında kuruldu.

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Batın Proje Mühendislik İthalat İhracat  Limited Şirketi kuruldu!

Batın Proje Mühendislik İthalat İhracat  Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Şanver Yazıcı tarafından kuruldu.

Batı Akdeniz mermerine Çin ve ABD ilgisi!

Antalya, Isparta ve Burdur'un da yer aldığı Batı Akdeniz bölgesinden maden ve metaller sektöründe geçtiğimiz yıl 500 milyon dolara yakın ihracat yapıldı.

KP Bat İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

KP Bat İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Cihan Yıldız, Didier Elie C. Piron, Jean Louris L.R. Vuillier ve Manuel Güven Kaban ortaklığında kuruldu. 

Çimento ihracatında dünya 1'inciliğine oynuyoruz!

Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Türk çimento sektörünün ihracat miktarının önümüzdeki yıl önemli ölçüde artacağını söyledi.

Batı Akdeniz'de ihracat yüzde 11,3 düştü!

Antalya, Burdur ve Isparta'dan yapılan ihracat geçen ay yüzde 23,7 geriledi. İhracat 7 aylık dönemde de yüzde 11,3 düştü.

Türkiye İMSAD’dan Afrika’ya ihracatı artırma hamlesi!

Türkiye İMSAD, daralan ihracat pazarlarını aşmak ve yeni pazarlar kazanmak amacıyla Turcamhall işbirliğinde 9 kişilik bir heyetle Orta/Batı Afrika’nın önemli ülkelerinden Kamerun’a gitti.

Batı Akdenizin ihracatı ne kadar Haberi

Batı Akdenizin ihracatı ne kadar


Antalya, Burdur ve Isparta illerinin ihracatı geçen yıla oranla yüzde 6.7 oranında arttı ve 1 milyar 556 milyon 921 bin dolara ulaştı. Batı Akdeniz’de en fazla ihracatı 505 milyon dolarla yaş sebze meyve sektörü gerçekleştirdi. Madencilik sektörü de 320 milyon dolar ile bölgemizin en fazla ihracat gerçekleştiren 2. sektörü oldu. Bu sektörleri 150 milyon dolarla kimya, 120 milyon ağaç mamulleri ve orman ürünleri, 80 milyon dolarla da çimento takip etti. Bölgeden en fazla ihracat 325 milyon dolar ile Rusya Federasyonu’na yapıldı. Rusya’yı 150 milyon dolarla bölgenin en büyük doğal taş alıcısı Çin takip etti. 


Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, tarım sektörünün dolayısıyla yaş sebze meyve sektörünün Batı Akdeniz ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi....