04 / 05 / 2024

Batıçim Aliağa Nemrut Körfezindeki limanına yatırım yapacak

Batıçim Aliağa Nemrut Körfezindeki limanına yatırım yapacak

Batı Anadolu Çimento (Batıçim), Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına 15 milyon dolar yatırım yapacak. Aliağa Horozgediği mevkiindeki 64 dönümlük arsayı 17.5 milyon TL’ye satın alan şirket, bölgeye 21 antrepo kurmayı planlıyor.

Çiftay İnşaat, Batıçim'in yüzde 30.0247 hissesini aldı!

Çimento, enerji ve liman işletmeciliği ile Türkiye’nin en önemli gruplarından olan ve Ege Bölgesi’ne sunduğu katma değerle ön plana çıkan Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş.’de ki hisse devrine Rekabet Kurulu tarafından onay verilmesiyle Batıçim’de üst yönetim yeniden şekillendi.

İzmir Aliağa Hacı Tahir Şimşek Cami'nin temeli atıldı!

Aliağa’nın hayırsever iş adamları arasında yer alan  Osman Şimşek’in öncülüğünde Şimşek Group’un sahipleri Şimşek Ailesinin babaları Hacı Tahir Şimşek adına yaptırdıkları temel atma töreni yapıldı. 

Özcan Durmaz'dan Aliağa'ya toplu konut müjdesi!

Millet İttifakı İzmir Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, seçim çalışmaları kapsamında hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı. Durmaz, Aliağa için toplu konut müjdesi verdi.

Menemen-Aliağa-Çandarlı için görevlendirme yapıldı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyol ihalesinde en iyi teklifi 9 yıl 10 ay 11 gün ile IC İçtaş-Astaldi-Kalyon Ortak Girişim Grubu vermişti. Menemen-Aliağa-Çandarlı için görevlendirme yapıldı.

İzmir Aliağa limanları demiryolu ile Anadolu'ya bağlanıyor!

Aliağa'nın Nemrut Körfezi'ndeki liman ve iskelelerini ring hatla Biçerova istasyonundan Menemen-Aliağa demiryolu hattına bağlayacak projede rayların döşenmesine başlandı.

İzmir Aliağa'ya yeni TOKİ projesi geliyor!

Ak Parti Aliağa İlçe başkanı Yaşar Akbulut, ilçe halkına verdiği "okulu olmayan bölgelere okul" müjdesinden sonra, bugün Ankara'da yaptığı bir dizi toplantı ve girişim neticesinde Aliağa'nın konut sorununa da neşter vuracak bir müjdeyi daha açıkladı.

Batıçim Batı Anadolu Çimento'da görev değişimi!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., Liman İşletme Müdürü Nuri Demiray'ın bağlı ortaklık Batıliman Liman İşletmeleri A.Ş.' nin Liman İşletme Müdürlüğü görevine atdığını KAP'a bildirdi.

Barış Koylan Batıçim Çimento Üretim Müdürü oldu!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformuna yapılan yazılı açıklamaya göre Barış Koylan Batıçim Çimento Üretim Müdürü oldu.

Batıçim Çimento'nun Burhaniye'deki tesisi üretime geçti!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., Balıkesir Burhaniye'de 2006 yılında faaliyete ara veren hazır beton tesisinin bugün itibariyle üretim faaliyetine tekrar başladığını KAP'a bildirdi.

Batıçim Çimento Olağanüstü Genel Kurul'a gidiyor!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., kısmi bölünme işleminin onayıyla ilgili 28 Aralık 2015 tarihinde yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul Toplantı gündemini KAP'a bildirdi.

Batıçım Aliağa'da 17.5 milyonluk arsa aldı!

Batı Anadolu Çimento (Batıçim), Nemrut Körfezi'ndeki limanına 15 milyon dolar yatırım yapacak. Aliağa Horozgediği'ndeki 64 dönümlük arsayı 17.5 milyon liraya satın alan şirket, bölgeye 21 antrepo kuracak.

Batıçim Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına yatırım yapacak!

Batı Anadolu Çimento (Batıçim), Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına 15 milyon dolar yatırım yapacak. Aliağa Horozgediği mevkiindeki 64 dönümlük arsayı 17.5 milyon TL’ye satın alan şirket, bölgeye 21 antrepo kurmayı planlıyor.

Batıçim'den Aliağa Nemrut Limanı'na yatırım atağı!

PETKİM’in Aliağa’da Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak liman yatırımı sürerken İzmir’in önde gelen bir başka sanayi kuruluşu Batı Anadolu Çimento'da (Batıçim), yine Aliağa Nemrut’taki limanında yatırım atağı başlattı.

Batıçim Aliağa Nemrut Körfezindeki limanına yatırım yapacak Haberi

Batıçim Aliağa Nemrut Körfezindeki limanına yatırım yapacak

İzmirli sanayi kuruluşu Batı Anadolu Çimento (Batıçim), Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına 15 milyon dolar yatırım yapacak. Bu yatırımı öz kaynaklarından karşılayacak olan şirket, limanın karasal alanda geri hizmet sahası olarak değerlendirilmek amacıyla Aliağa Horozgediği mevkiindeki 64 dönümlük arsayı 17.5 milyon TL’ye satın aldı. Batıçim, bölgeye 21 antrepo kurmayı planlıyor. Batıçim Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal, bölgeye yatırım yapmak için öncelikle genişlemek gerektiğini vurguladı. OPET’e ait olan 64 dönümlük araziyi Akbank'la yaptıkları kredi anlaşması ile 17.5 milyon TL’ye satın aldıklarını belirten Ünal “Aldığımız araziye 21 antrepo kurmayı planlıyoruz. 7 yıl vadeli kredi anlaşması sonucu yapılan bu girişimin bölgeye önemli bir hareketlilik getireceğini düşünüyorum” dedi. 


Artık grup dışı firmalara da hizmet verecek 


Batı Liman’ın bugüne kadar şirket bünyesinde bir iskele olarak grup içi...