05 / 05 / 2024

Batısöke Çimento Fabrikası yatırım

Batısöke Çimento Fabrikası yatırım

Batı Anadolu Grubu, Batısöke Çimento Fabrikası'nı 680 milyon liralık yatırımla dev bir entegre tesisine dönüştürdü. Tesis, 2018 yılının ilk aylarında üretime başlayacak.

Mustafa Teoman Gürgan nerede doğdu? Batısöke Söke Çimento Sanayii’nde hangi görevi yürütüyor?

Mustafa Teoman Gürgan kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı? Batısöke Söke Çimento Sanayii’nde hangi pozisyonda çalışıyor? İşte Mustafa Teoman Gürgan ile ilgili merak edilenler...

Gülant Candaş nereli? Hangi üniversitede okudu? Ne iş yapıyor?

Gülant Candaş, kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi bölümden mezun oldu? Hangi firmalarda görev aldı? Batısöke Çimento Sanayi’nde hangi alanda çalışmalar yürütüyor? İşte Gülant Candaş ile ilgili merak edilenler...

Sabit Aydın ne zaman ve nerede doğdu? Batısöke Çimento Sanayi’nde ne iş yapıyor?

Sabit Aydın kimdir? Ne zaman hangi ilde dünyaya geldi? Hangi alanlarda çalıştı? Batısöke Çimento Sanayi’ndeki görevi ne? İşte Sabit Aydın ile ilgili merak edilen her şey...

Batısöke Çimento yüzde 75'lik hissesini satıyor!

Batı Anadolu Grubu'na bağlı Batısöke Çimento yüzde 75 oranındaki hissesini satacak. Hissenin satışını Ünlü&Co yapacak.

Düzce Yığılca'daki çimento fabrikası inşaatına ilişkin 7 sorun mecliste!

Düzce Yığılca'da inşaatı süren çimento fabrikasının çevreye ve üreticilere etkileri meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Batısöke Çimento Fabrikası'ndan 680 milyon liralık yatırım!

Batı Anadolu Grubu, Batısöke Çimento Fabrikası'nı 680 milyon liralık yatırımla dev bir entegre tesisine dönüştürdü. Tesis, 2018 yılının ilk aylarında üretime başlayacak.

Aydın Söke'de 500 milyon TL'lik çimento fabrikası yapılıyor!

Batı Anadolu Grubu, Söke’de büyük bir entegre tesis yatırımını hayata geçiriyor. Batısöke Çimento Fabrikası'nın toplam maliyeti 500 milyon TL'yi bulacak.

Elazığ'daki çimento fabrikası taşınacak!

Elazığ Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Çimentaş yetkililerine teklif sunulduğu ve çimento fabrikasının yerinde taşınacağı belirtildi.

Batı Anadolu Grubu 130 milyon euroluk fabrika inşa ediyor!

Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal," 2016'da grubun tarihindeki en büyük yatırıma başladık. 130 milyon Euro yatırımla Batısöke fabrikasının yanında sıfırdan 1,6 milyon klinker kapasiteli bir fabrika kuruyoruz" dedi.

Afyon Çimento Fabrikası'nın imar planında değişikliğe gidildi!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çimento Fabrikası'nın bulunduğu alanda imar plan değişikliğine gidildiğini söyledi. Başkan Çoban, "Alanda imar yapılanması titizlikle gerçekleştirilecek. Bölge yeni bir Karaman Mahallesi olmayacak" dedi.

Batı Anadolu, Söke fabrikasına yaptığı yatırımı 2017'de devreye alacak!

Hazır beton ve çimento sektöründe Batıçim, Batısöke ve Batıbeton firmaları ile faaliyet gösteren Batı Anadolu Grubu, yaptığı yatırım ile klinker üretim kapasitesini artıracak.

Trabzon Değirmendere'deki çimento fabrikası yıkıldı mı?

Trabzon Değirmendere Mevkii'nde bulunan çimento fabrikası geçen yılsonunda sökülecekti fakat hala sökülmedi. Fabrikanın yıkımıyla ilgili ne bir adım atılıyor ne de şehrin yöneticileri tarafından açıklama yapılıyor.

İzmir'deki Karbeyaz Çimento fabrikasının ÇED başvurusuna ret!

İzmir Bergama'da bir çimento fabrikasıyla 11 ayrı taş ocağı kurmak isteyen Karbeyaz Çimento'nun ÇED başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığından geri döndü. Proje alanının Uluslararası sözleşmeler açısından da değerlendirilmesi istendi.

Batısöke Çimento Fabrikası yatırım Haberi

Batısöke Çimento Fabrikası yatırım

Batı Anadolu Grubu tarafından Batısöke Çimento Fabrikası, 680 milyon liralık yatırımla dev bir entegre tesisine dönüştürüldü. Tesis, 2018 yılının ilk aylarında üretime başlayacak.


Tesisin çimento ve klinker üretim kapasitesini iki katına çıkaracağını söyleyen Batıçim Genel Müdür Yardımcısı ve Grup İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal,  "Yeni yatırım Söke'deki çalışan sayımızı yaklaşık yüzde 50 artıracak. Batısöke - Aliağa demiryolu hattının kullanılmasıyla önemli bir lojistik avantaj sağlayacağız. En ileri teknolojileri kullanıyoruz. Karbon salınımının çevreye etkisi minimuma inecek" açıklamasında bulundu.


Yapımı süren dev yatırımla Batısöke Fabrikası Türkiye'nin çimento ve klinker ihracatının yüzde 10'unu tek başına karşılayacak. Ünal, Batısöke'nin 2018'de devreye girmesiyle üretimden istihdama, lojistikten enerji maliyetlerine, birçok alanda önemli kazanımlar elde edeceklerin ifade etti.


Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte yılda 800 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirme olanağına kavuşacaklarını...