03 / 05 / 2024

batman çayı hes projesi protestosu

batman çayı hes projesi protestosu

Batman’da yapılan ÇED Toplantısı'nda çevreciler, Batman Çayı üzerinde Malabadi Köprüsü ile Havaalanına kadar olan bölümünde yapımı planlanan 'İvme Bendi ve HES Projesi'ne karşı çıktıklarını dile getirdi...

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Batman Belediyesi iş yerlerinden 3 aylık kira ücretini almayacak!

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle belediyeye ait 54 iş yerlerinden mart, nisan ve mayıs ayı kira bedellerinin alınmayacağını açıkladı.

Batman Çayüstü köyü sakinleri mağaralardan villalara taşındı!

Batman Çayüstü'nde yüzyıllardır mağarada yaşayanlar için 51 villa inşa edildi. Yaşadıkları mağaraların Ilısu Barajı projesiyle birlikte sular altında kalacak olması sebebi ile ilk kez modern bir yapıda yaşayacak olan ailelere devlet tarafından 70 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek...

Batman'da 15 milyon TL'lik otel Eylül'de açılıyor!

Batman'ın Cumhuriyet caddesinde 15 milyon TL'ye mal olan yaklaşık 3 yıldır yapımı devam eden üç yıldızlı otel 1 ay sonra açılıyor.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

TOKİ Batman Hasankeyf'de yaşam Haziran ayında başlıyor!

Batman Hasankeyf'de TOKİ'nin inşa ettiği 850 konutta yaşam Haziran ayında başlayacak. Hasankeyf Belediye Başkan Abdulvahap Kusen, Hasankeyflilerin modern bir yerleşim yerine taşınacağını söyledi.

Batman SGK binası Ağustos'ta tamamlanacak! 

Batman’ın eski ilçe otogarı binasının yerinde bulunan ve 3 yıldır yapımı devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının inşaatının Ağustos ayında biteceği açıklandı. 

Mimar Ayşe Ayberk Batman kabri başında anılacak!

Mimar Ayşe Ayberk Batman için anma töreni düzenlenecek. Batman'ın ailesi ve sevenleri anma töreni için ailesi bir mesaj yayınladı.

Batman Perpıra Köprüsü 15 milyon liraya yenilenecek!

Batman Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Batman Çayı üzerinde 2000 yıl önce kurulan 40 ayaklı Perpıra Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. 

Batman Zeki Otel Ekim'de açılacak!

Batman’da inşa edilen 3 yıldızlı Zeki Otel'in inşaatı tamamlandı. 9 katlı otelin gelecek ay hizmete açılması planlanıyor.

Batman Stadı bir ay içerisinde faaliyete geçecek!

Batman'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başbakanlığınca UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen 15 bin kişilik stadyumda sona geliniyor.

Batman Hasankeyf'te 710 yeni konut inşa ediliyor!

Batman’ın Hasankeyf ilçesini Dicle Nehri kıyısında yeni yerleşim biriminde 710 yeni konut inşa ediliyor. Geçen yıl inşaatına başlanılan projenin Eylül ayının sonunda bitmesi planlanıyor.

batman çayı hes projesi protestosu Haberi

batman çayı hes projesi protestosu


Çevreciler, Batman Çayı üzerinde Malabadi Köprüsü ile Havaalanına kadar olan bölümünde yapımı planlanan 'İvme Bendi ve HES Projesi'ne karşı çıkıyor. 


Batman’da yapılan ÇED Toplantısı'na DSİ, Batman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, HES projesinin sahibi Yerson Enerji İnşaat Proje Danışmanlık San ve Tic. Ltd. Şti. yetkilileri ile Batman Çevre gönüllüleri Derneği yöneticileri, Peyzaj Mimarlar Odası Batman Temsilciliği yöneticileri ve Projeden olumsuz etkilenen köylüler katıldı. HES için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için gerçekleştirilen toplantıda önce proje hakkında katılımcılara bilgi verildi.


Ardından çevreciler, peyzaj mimarları ve köylüler projenin birçok açıdan çevreye zarar vereceğini belirterek projeye olumlu rapor verilmemesi yönünde görüş belirtti. Köylüler Proje kapsamında yapılacak 6 metrelik 7 bent nedeni ile birinci...