18 / 05 / 2024

batman üniversitesi teknokent nerede

batman üniversitesi teknokent nerede

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, sanayiciliğin geliştirilmesi amacıyla 7 bin metrekarelik alana teknokent kurulacağını söyledi. Durmuş, "Tespitlere ve gerekli çalışmalara başlandı." dedi...

İTÜ ARI Teknokent binası mahkemelik oldu! Boğaz’ın silüetini bozmaktan yargılanacaklar!

Sabah yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ARI Teknokent binasının boğazın silüetini bozduğu için mahkemelik olduğunu belirtti.

Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Oteli tamamlanıyor!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde düzenlenen toplantı sonrasında Vali Hulusi Şahin, yapımı bitirilen 100 yatak kapasiteli Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Oteli'ni inceledi.

Rize'ye teknokent geliyor!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize ve İstanbul'a teknokent inşa edileceğini duyurdu.

Teknokent projesi Sarıyer'de kurulacak!

MEF Üniversitesi ve Icon Grup tarafından Sarıyer-Zekeriyaköy bölgesinde teknokent projesi kurulması için imzalar atıldı. Teknokent'in 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.

Bozcaada’da silueti bozan yapılar için yeni plan hazırlanacak!

BOZCAADA turizminin geliştirilmesi için bir turizm master planı hazırlamak isteyen Bozcaada Belediyesi, Ocak 2016’da Batman Üniversitesi’yle bir protokol imzaladı. Ardından üniversiteden bir ekip Bozcaada’ya giderek incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş'ta Teknokent temeli atıldı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) Teknokent Yönetici A.Ş. idare binası ve kuluçka merkezinin temeli törenle atıldı.

Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi belirlendi!

Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edildi. Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Bilkent Üniversitesi Teknokent imar planı askıda!

Bilkent Üniversitesi içinde kalan Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu bugün askıya çıkarıldı...

Ankara Üniversitesi Teknokent ek alanı imar planı askıda!

Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ek Alanı nazım imar ve uygulama imar planı değişiklikleri askıya çıkarıldı...

TOKİ Batman Emekli Konutları'nda anahtar teslimleri yapılıyor!

Batman Üniversitesi kampüs yolu üzerindeki TOKİ Emekliler konutlarında anahtar teslimi sürüyor. Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, ikinci etap konutlarının büyük bölümünün anahtar teslimi yapıldığını söyledi.

TOKİ Batman Emekli Konutları'nda anahtar teslimleri başladı!

Batman Üniversitesi kampüs yolu üzerindeki 1472 konutun ikinci etabının anahtar teslimi alan hak sahipleri konutlara taşınmak için gün sayıyor.

Batman'a yeni öğrenci yurdu inşa edildi!

Her yıl öğrenci sayısı artan Batman Üniversitesi’ne bu yıl yeni bölümleri açmayı bekleyen bazı girişimciler, kent merkezine yeni bir yurt daha kazandırdı.

Batman Teknokent'in yapımı 2 yılda tamamlancak!

Batman Üniversitesi tarafından 10 bin metrekarelik alan üzerine teknokent inşa edilecek. Üniversite ile OSB arasında iş birliğinin sağlanmasının hedeflendiği teknokentin 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

batman üniversitesi teknokent nerede Haberi

batman üniversitesi teknokent nerede


Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, sanayiciliğin geliştirilmesi amacıyla 7 bin metrekarelik alana teknokent kurulacağını söyledi. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi işbirliği kapsamında üniversitenin konferans salonunda düzenlenen eğitim programında açıklama yapan Prof. Dr. Durmuş, bu amaç için Türkiye’de sayılı bölümlerden olan Petrol Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Elektronik Bölümlerinin açıldığını belirtti. Ayrıca bu bölümlerde doktora programlarının da açıldığını ve böylece Batman Üniversitesi'nden başka üniversitelere doçent kadrosunda öğretim elemanı kazandırılacağını ifade eden Durmuş, "Üniversiteye İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi kurduk. Bu kapsamda üniversitemiz ile sanayiyi birleştirme ve Batman’ın gelişimine katkıyı bilimsel adımlarla sağlayacağız. Tespitlere ve gerekli çalışmalara başlandı." dedi.


Program, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Uzman Yrd. Turgut Deveci’nin sunumuyla devam etti....