08 / 05 / 2024

Battalgazi surları

Battalgazi surları

Malatya Battalgazi ilçesindeki tarihi Malatya Kalesi'nin yıkılan surlarının 550 metrelik bölümü, restorasyon çalışmaları sonrası eski ihtişamına kavuştu.

Malatya Battalgazi surları 3. etap temel atma töreni gerçekleşti!

Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki tarihi surların ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında 3’üncü etap temel atma töreni gerçekleştirildi. Çalışmalar sonucu surlar yüzyıllar öncesindeki ihtişamına yeniden kavuşacak.

TOKİ'den Malatya Battalgazi’de 2 bin 280 TL taksitle 2+1!   

TOKİ Malatya Battalgazi 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Malatya Battalgazi'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Malatya Battalgazi'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Malatya Battalgazi sosyal konut projesi... 

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da AbdulMunem Abra Alqun ve Ragab Alfayturı ortaklığında kuruldu.

Malatya Battalgazi Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Malatya İli Battalgazi Belediye Başkanlığı, kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte ihale detayları...

Malatya Battalgazi Belediyesi'nden konut ve ticaret alanı imarlı satılık 4 arsa!

Malatya İli Battalgazi Belediye Başkanlığı, Malatya ili Battalgazi ilçesinde yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların toplam satış bedeli 49 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sultanbeyli İlçesi, Battalgazi Mahallesi, 384 ada, 1 parsel ile Orhangazi Mahallesi, 8978 ada, 1 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı  askıya çıkarıldı.

Diyarbakır surlarının çevresindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının bulunduğu alanda kaçak binaların yıkılması için başlatılan çalışmalarda 5. etaba gelindi.

Malatya Battalgazi'de 10 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Malatya 1. Satış Memurluğu, Malatya ili, Battalgazi ilçesi, Çamurlu Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 9 milyon 998 bin 475 TL'ye satıyor...

TOKİ Malatya Battalgazi'de 479 yeni konut inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Malatya Battalgazi projesi için düğmeye bastı.

TOKİ Malatya Battalgazi'de 679 yeni konut inşa edecek!

Yeni konut yatırımları için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Malatya Battalgazi'de 679 yeni konut inşa edecek.

Fatih'te Kara Surları Millet Bahçesi inşası başlıyor!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilecek Kara Surları Millet Bahçesi Projesi'nde çalışmalar başlıyor.

Malatya Battalgazi'deki deprem konutlarının bir kısmında geçici kabul yapıldı!

Elazığ Sivrice merkezli olan 24 Ocak 2020'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya Battalgazi'de evleri ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen köy tipi konutların bir kısmının TOKİ tarafından geçici kabulü gerçekleştirildi.

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Battalgazi surları Haberi

Battalgazi surları

Tarihi kaynaklarda, Roma İmparatoru Trajanus tarafından milattan sonra 98-117 yıllarında yapımına başlandığı, 532 yıllarında İmparator Jüstinianus'un tamamladığı aktarılan, 72 burç ile 13 kapısı olan 2 bin 850 metre uzunluğundaki tarihi surlar, zamanla meydana gelen aşınmalar nedeniyle restorasyona alındı.


Surların kalıntıları bulunan 550 metrelik kısmı Malatya'nın Battalgazi Belediyesi öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği koordinesinde aslına uygun restore edilerek ihtişamlı günlerine kavuştu.


Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaptığı açıklamada, eski Malatya olarak bilinen Battalgazi ilçesindeki 2 bin 850 metre uzunluğundaki tarihi surların geçmişte ilçenin etrafını çevrelediğini anlattı.


Surların büyük bölümünün geçmiş yıllarda tahrip olduğunu belirten Gürkan, tehdit altındaki tarihi kalenin kültürel miras olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Malatya Valiliği ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle...