09 / 05 / 2024

Bayraklı Belediyesi e-imar uygulaması

Bayraklı Belediyesi e-imar uygulaması

Bayraklı Belediyesi'nin hayata geçirdiği kent bilgi sistemini kısa sürede 23 bin 732 kişi ziyaret ederken, e-imar uygulamasından ise 177 bin 575 kişi faydalandı.

İzmir Narlıdere Sahilevleri'ndeki imar planı askıda! 7 bin 30 metrekarelik parselin statüsü değişti!

İzmir Narlıdere Sahilevleri’ndeki eğitim alanını özel eğitim alanına dönüştüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Tunç Soyer Bayraklı'daki emsal artışı davasını değerlendirdi!

TMMOB ve İKK, emsal artışını içeren uygulama imar planı plan notunun sürtürülmesinin durdurulması ve reddi için İBB ve Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Söz konusu davaya ilişkin İBB Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm planlamaları yapıldı!

İzmir Bayraklı Belediyesi ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için planlamalarını tamamladı. Yapılacak planlamayla 40 yıllık imar sorunu ortadan kalkacak. 

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Mamak'ta e-imar dönemi başladı!

Ankara'ya bağlı Mamak Belediyesi, kent genelinde imar işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı.

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

Çanakkale’nin Biga ilçesinde vatandaşların hizmetine açılan E-İmar ile Kent Rehberi projesinin Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve firma yetkililerince tanıtımı gerçekleşti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

İnegöl'de e-imar uygulamasını 1 ayda 12 bin kişi kullandı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından 2020 yılının Nisan ayında hizmete açtığı e-imar uygulaması, kısa süre içerisinde vatandaşlarca sıkça kullanılmaya başladı. Uygulamayı Mart ayında 12 bin ziyaretçinin kullandığı açıklandı.

İzmir Bayraklı'da riskli yapılar için düzenleme!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçede bulunan riskli yapılar için yeni düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bayraklı Belediye Meclisi tarafından hazırlanan imar planı notu CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oy birliğiyle kabul edildi. 

Bayraklı'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan eski yapıları yıkıp, yerine yenilerin inşa edilmesi için karar aldı. 

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

Gemlik Belediyesi'nde e-imar dönemi başlıyor!

Dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren Bursa Gemlik Belediyesi, e-imar uygulamasını başlatıyor. Uygulama ile ilçenin imar bilgileri Gemliklilerin bilgisayar ve telefonlarına taşınacak.

Bayraklı Belediyesi e-imar uygulaması Haberi

Bayraklı Belediyesi e-imar uygulaması

Bayraklı Belediyesi'nin hayata geçirdiği kent bilgi sistemini kısa sürede 23 bin 732 kişi ziyaret ederken, e-imar uygulamasından ise 177 bin 575 kişi faydalandı. Ziyaretçiler kent bilgi sistemi sayesinde ilçenin cadde ve sokaklarını panoramik (üç boyutlu) olarak görüntüleyebilirken, e-imar uygulaması ile istedikleri bilgiye tek bir tıkla ulaşabiliyor.


Bayraklı Belediyesi'nin, www.bayrakli.bel.tr web adresi üzerinde hizmete sunduğu "kent rehberi" ve "e-imar" projesi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kent rehberi sayesinde ilçenin cadde ve sokakların gelişimin 3 boyutlu olarak görebilen vatandaşlar, şikâyetlerini de bu sistem üzerinde dile getirebiliyor. Kısa süre önce oluşturulan bu sistemi şimdiye kadar 23 bin 732 kişi ziyaret etti. Yine belediyenin resmi web adresine girerek e-imar uygulamasından faydalanan kişi sayısı ise 177 bin 575 olarak kaydedildi.


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yeni teknolojileri...