28 / 04 / 2024

Bayraklı restorasyon projeleri

Bayraklı restorasyon projeleri

Bayraklı'daki hizmet binası inşaatının hemen yanındaki alanda bulunan ve 'üçüz evler' olarak adlandırılan tarihi bina ile Kültür Müdürlüğü olarak kullanılan binanın bitişiğindeki Levanten Köşkünün restorasyon çalışması için düğmeye bastı.

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

İzmir'in mega projeleri konut fiyatlarını yükseltiyor!

Balçova'da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli'de Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampüsü projeleri bu bölgelere yepyeni bir görünüm kazandırırken, arsa ve konut fiyatlarını yükseltiyor.

Çatalca'daki 22 tarihi eser restore edilecek!

Çatalca Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkmaya devam ediyor. Ferhatpaşa Çeşmesi'nin Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

İzmir'in dev projeleri emlak fiyatlarını yükseltti!

Balçova’da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli’de Çandarlı Otoyolu’nun uzatılması, Bayraklı’da şehir hastanesi kampüsü projeleri bu bölgelerdeki arsa ve konut fiyatlarını yükseltti.

Mersin Büyükşehir'den Anemurium restorasyon çalışmalarına destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur ilçesinde bulunan “Anemurium Antik Kenti Arkeolojik-Bilimsel Tespit, Belgeleme ve Restorasyon Projeleri Hazırlık Çalışmalarına” destek veriyor.

Manisa projeleri Yapex Fuarı'nda!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri görücüye çıkarıyor. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma temasıyla düzenlenecek Yapex Fuarı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle yer alacak.

İTO'dan Smyrna restorasyon çalışmalarına 100 bin TL destek!

İzmir Ticaret Odası, Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek. Bayraklı'daki kazı alanında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası arasında sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.

Ege Medeniyetleri Müzesi tekrar gündemde!

İzmir'e açık hava müzesi geliyor. Tarihi yapılar için de adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm yapıları satın alma ve restorasyon projeleri ile kurtarmayı planlıyor

Bayraklı Mistral İzmir'de yaşam Ekim'de başlayacak!

İzmir'in Bayraklı bölgesinde tamamlanmakta olan gayrimenkul projeleri kentte farklı bir görüntü yaratırken, bunlardan biri olan, mimarisi ve çarşısıyla dikkat çeken Mistral İzmir'in Ekim ayı içinde hizmete girmesi bekleniyor.

Kocaeli Tavşancıl’daki tarihi yapı restore edilecek!

Kocaeli'de tarihi binalar restorasyon projeleri kapsamında yenilenerek, kullanılabilir hale getiriliyor. Bu kapsamda Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan bir tarihi yapının daha restore edilmesi için çalışma başlatılıyor.

Bayraklı restorasyon projeleri Haberi

Bayraklı restorasyon projeleri


Bayraklı Belediyesi, Bayraklı sahildeki belediye hizmet binası inşaatının hemen yanındaki alanda bulunan ve 'üçüz evler' olarak adlandırılan tarihi bina ile Kültür Müdürlüğü olarak kullanılan binanın bitişiğindeki Levanten Köşkünün restorasyon çalışması için düğmeye bastı. 


Belediye tarafından iki ayrı kültür varlığı için proje ihalesi yapıldı. Proje ihalesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı firma kazandı. İhaleyi kazanan firma mekanlarda çalışmalarını bitirerek, restorasyon çalışması için proje çizimine başladı. Bayraklı Belediyesi tarafından bu işler biter bitmez onay için Anıtlar Kurulu’na başvuru yapılacak. Kuruldan onay alınması halinde, Bayraklı Belediyesi proje için keşif yaparak yaklaşık maliyeti çıkaracak ve yapım için tekrar ihaleye çıkacak.


BAYRAKLI’NIN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYORUZ 


Bayraklı’da tarihe sahip çıktıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkan Hasan Karabağ, "Bayraklı İzmir’in kurulduğu ilçe. Buranın tarihi bir özelliği var. Biz de...