05 / 05 / 2024

Bazı edimlerde bulunma yükümlülüğü

Bazı edimlerde bulunma yükümlülüğü

"Komşuluk hukuku nedir?" Türk Medeni Kanununa göre: Komşuluk hukuku, birbirine komşu olan taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünü olarak ifade ediliyor.

BUDO bazı seferlerini iptal etti!

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden ( BURULAŞ ) yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Deniz Otobüslerinin ( BUDO ) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri dolayısıyla Başkent Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak. Yarın Tandoğan'da bir de miting yapılacak. İşte trafiğe kapatılacak yollar ile alternatif güzergahlar...

İDO bazı seferlerini iptal etti!

İDO bazı seferlerini iptal etti. İDO'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 10.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 13.10'daki Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve 18.30'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri iptal oldu.

Ankara'da 29 Ekim'de bazı yollar kapatılacak!

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Başkentte miting nedeniyle çarşamba günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi.Ankara'da 29 Ekim'de bazı yollar kapatılacak. İşte o yollar...

İDO ve BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi!

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri ile Bursa Deniz Otobüsleri'nin bazı seferleri iptal edildi.Öte yandan, gece boyunca İstanbul'da kuzeyden esen rüzgar hava sıcaklığını düşürürken, sağanak sabaha kadar etkisini sürdürdü.

İzmir'de sağanak yağış nedeniyle bazı evleri su bastı!

İzmir’de önceki gün akşam ve gece saatlerinde ara ara etkili olan sağanak yağış kenti yine vurdu. Birçok yerde yollar göle dönerken bazı bölgelerde zemin katlardaki evlerde su baskınları oldu

Bazı yerleşim birimlerinde uygulama alanı değişikliği yapıldı!

Bakanlar Kurulu'nun Bazı Yerleşim Birimlerinin Uygulama Alanı Olarak Tespiti ile Bazı Yerleşim Birimlerinin Uygulama Alanı Kapsamından Çıkarılması Hakkında Karar bugün 29148 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

ÖYK Ankara'da bazı parsellerin imar planı değişikliğini onayladı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu ( ÖYK ), Ankara ' da bazı parsellerin imar planı değişikliğine onay verdi. ÖYK 'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete' de yayımlandı...

Özelleştirme Yüksek Kurulu Ankara'da bazı parsellerin imar planı değişikliğini onayladı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu ( ÖYK ), Ankara ' da bazı parsellerin imar planı değişikliğine onay verdi. ÖYK 'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete' de yayımlandı...

Kentsel dönüşüm ada bazında nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alanda tespit edilen riskli yapılar yıkılarak yerine yönetmeliklere uygun sağlam yapılar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm ada bazında nasıl yapılır?

ASELSAN yerli baz istasyonu üretti!

ASELSAN liderliğinde geliştirilen 4G baz istasyonları ile cep telefonlarında internet bağlantı hızı 10 katına çıkacak.4G/LTE baz istasyonu teknolojisinin ülke ekonomisine 5 milyar doların üzerinde katkı sağlaması bekleniyor.

Bazı illerde HES, RES ve Doğalgaz Kombine Çevrim Santralleri için kamulaştırma kararı verildi!

Bazı illerde inşa edilecek Hidroelektrik, Rüzgâr Enerjisi ve Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerinin Yapımı amacıyla bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Osmaniye'de sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı!

Kent merkezinde bazı meydan ve yollar trafiğe kapatılırken araç ve sürücüler yollarda mahsur kaldı. TOKİ konutları ve Fakuşağı Mahallesi'nde zemin kattaki bazı ev ve bahçelerde su baskınları yaşandı.

Bazı edimlerde bulunma yükümlülüğü Haberi

Bazı edimlerde bulunma yükümlülüğü

Komşuluk hukuku nedir?

Komşuluk hukuku, Türk Medeni Kanunu kapsamında düzenleniyor. Sınırları belirlenen hak ve sorumlulukların ihlal edilmesi durumunda ise Kabahatler Kanunu ile Türk Ceza Kanununda yer alan hükümlere göre yaptırımlar uygulanıyor.


Komşuluk hukuku, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünü olarak tanımlanıyor. Bu kuralların bir bölümü özel hukuk, bir bölümü de kamu hukuku alanına giriyor.


Özel hukuk alanındaki komşuluk hukuku kuralları hemen bütünüyle Türk Medeni Kanunu’nun ayni haklar bölümünde yer alırken bu kurallar üç türlü yükümlülüğü öngörüyor:


1) Mülkiyet hakkından doğan bazı yetkileri kullanmama yükümlülüğü: Örneğin bir kimse kendi taşınmazında komşusuna zarar verecek yapıları yapamaz, bazı ağaç ve bitkileri dikemez, komşuları rahatsız ede­cek ölçüde koku, toz ve duman çıkaracak, sarsıntı ve gürültü yapacak etkinliklerde bulunamaz. 


2) Katlanma yükümlülüğü: Örneğin...