06 / 05 / 2024

bddk bankalara ceza

bddk bankalara ceza

BDDK, müşteriler tarafından iletilen şikayetlerin incelenmesi sonucunda 7 bankaya 204 milyon 651 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

BDDK'dan bankalara yeni sınırlama! Bankalara yönelik yeni yaptırım ne anlama geliyor?

BDDK tarafından getirilen yeni düzenlemeyle bankaların öz kaynakları içindeki payıyla ilgili üst sınır yüzde 20'den yüzde 5'e çekildi.

Bankalara döviz işlemleri için flaş talimat geldi

BDDK ve Merkez Bankası’nda bankalara flaş bir talimat geldi. Gelen talimata göre bankalardan sadece piyasaların açık olduğu saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında işlem yapmaları istendi. Söz konusu talimatın bankalara sözlü olarak iletildiği öğrenildi.

BDDK'dan bankalara kime ne için kredi verdiğinize dikkat edin uyarısı

Türk lirasında oluşan dalgalı seyir bazı firmaların fırsattan istifade ederek TL'de yurt dışı ve yurt içi faiz farklarından arbitraj geliri elde etmek için girişimlerde bulunmasına neden oldu. BDDK, söz konusu firmalar hakkında bankaları uyardı

BDDK’dan bankalara 11 kolaylık talimatı!

BDDK, bankaların normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilerine kredi kartı aidatından emekli maaşına kadar kolaylık sağlaması için 11 maddelik talimat hazırladı.

BDDK'dan 15 bankaya 19.6 milyon TL ceza!

BDDK, talimatlara aykırı işlem tesis edilmesi gerekçesiyle 15 bankaya toplam 19 milyon 650 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verildiğini açıkladı.

BDDK'dan bankalara sınırlama: Yurt dışı Türk lirası işlemlerini kapsıyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) koronavirüs salgını nedeniyle istihdamın ve işletmelerin desteklenmesi için bankaların bazı yurt dışı lira işlemlerinde sınırlamaya yönelik düzenlemeye gitti.

İş dünyasından BDDK'ya tam destek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in bankalara ilettikleri talimatların uygulamasını yakından izleyeceklerini söylemesinin ardından BDDK'ya iş dünyasından destek geldi.

Yapılandırmayı fırsatçılığa çeviren bankalara ceza yolda!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı ve kredi borçlarının 72 aya kadar yapılandırılmasına ilişkin yönetmeliğe aykırı davranan bankaları yakın izlemeye aldı.

BDDK'dan konut kredisindeki hayat sigortasına yeni düzenleme!

BDDK’nın bankalara kredi verirken 3 ayrı sigorta şirketinden teklif alıp 3 ayrı öneriyi krediyi alacak olan kişiye sunması yönünde düzenlemeye gittiği belirtildi.

1965 yılında kaloriferi yakmayan bina sahiplerine ceza verilecekmiş!

1965 yılında İstanbul'da kaloriferi yakmayan bina sahiplerine ceza verilecekmiş. Belediye Zabıta Yönetmeliği'ne göre, yatak odası ve çalışma odaları 20, mutfak ve koridor 15, banyonun ise 20 dereceden aşağı düşürülmesi yasakmış.

Torunlar GYO'dan 1.6 milyon liralık ceza açıklaması!

TORUNLAR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Mecidiyeköy'deki 10 işçinin ölmesiyle sonuçlanan asansör kazası sonrası bakanlık tarafından 1,6 milyar liralık ceza kesildiği haberini yalanladı...

Torunlar GYO çıkan ceza haberlerine ilişkin bildiri yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. çıkan ceza haberlerine ilişkin bildiri yayınladı.

İşte Torun Center için verilen ceza!

Belgelerdeki inceleme ardından 185 işçi için saptanan eksiklikler doğrultusunda, firmadan ceza gibi toplam 1 milyon 600 bin TL tahsil edilerek, işçi alacaklarının ödenmesi sağlandı.İşte Torun Center için verilen ceza...

bddk bankalara ceza Haberi

bddk bankalara ceza

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), müşterilerce iletilen şikayetlerin incelenmesi sonucunda 7 bankaya toplam 204 milyon 651 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; BDDK tarafından yapılan duyuruda, bireysel ve ticari müşteriler tarafından kuruma iletilen şikayetlerin incelendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Bu kapsamda, şikayete konu bankalar hakkında kurumumuz denetim elemanları tarafından yapılan incelemeler neticesinde düzenlenen raporlarda yer alan tespitlere ilişkin olarak ilgili mevzuat ve Kurumumuzca bankalara iletilen talimatlara aykırı işlem tesis edilmesi gerekçesiyle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 9 Temmuz 2020 tarihli toplantısında alınan kararlar ile ilgili mevzuat uyarınca 7 bankaya toplam 204 milyon 651 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Söz konusu şikayetlere ilişkin inceleme süreçleri kesintisiz devam...