03 / 05 / 2024

bddk faaliyetleri

bddk faaliyetleri

Bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi, 20 Aralık itibarıyla bir önceki haftaya göre yüzde 0,82 artarak, 1 trilyon 44 milyar 278 milyon liraya yüksel di...

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

BDDK konut kredilerinde yenileşmeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, binaların enerji verimliliği konusunu bile bu yeni düzenlemeye dahil etti. İşte detaylar!

BDDK’dan konut kredilerine ilişkin yeni karar açıklandı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu konut kredilerine dair yeni bir karar aldığını açıkladı. İşte BDDK’nın konut kredilerine ilişkin aldığı kararın ayrıntıları!

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Durmuş Burak Arslan ve Hasan Ergin ortaklığında kuruldu.

BDDK'nın yeni kararı taşıt kredi oranlarını arttırdı! 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun açıkladığı bireysel kredi kullanımına sınırlama getirilmesi taşıt kredilerinin yükselmesine sebep oldu. Peki taşıt kredi oranları ne kadar oldu? İşte detaylar...

İhtiyaç kredi vadesi değişti! BDDK tüketici kredileri ne kadar oldu? İşte BDDK'nın kredi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomide atılacak yeni adımlar doğrultusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde vadelerine yönelik yeni karar aldı. Peki, İhtiyaç kredi vadesi kaç ay oldu? İşte detaylar...

BDDK'dan flaş tüketici kredisi açıklaması! Süre ve limitler yeniden belirlendi

Hükümetin yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücüne bulduğu çarelerden birisi GES (Gelire Endeskli İç Borçlanma Senedi) oldu. Peşinden BDDK, tüketici kredilerinde süre ve limitlerdeki yeni düzenlemeyi duyurdu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'deki kripto para yatırımcılarını çok yakından ilgilendiren gelişme! BDDK Başkanı resmen açıkladı

Kripto paradaki deprem devam ediyor. Türkiye’de ise kripto parada yeni yasal düzenlemeler için adımlar atılıyor. BDDK Başkanı konu ile ilgili yeni açıklamada bulundu. İşte detaylar…

Eminevim BDDK lisansını aldı! 3. Nesil Finansman Modeli devreye alındı!

Tasarruf finansını 30 sene önce Türkiye ile buluşturan ve bugün dev bir sektör haline gelmesine imkan sunan Eminevim BDDK lisansını aldı. Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç, BDDK lisansının alınmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

BDDK bankaların ticari kredilerine yüksek risk engeli koydu! Kur korumalı ranta 'dur' dedi

Kur korumalı mevduat hesaplarına bankalardan TL kredisi çekerek dövize çeviren şirketlerin sağladığı haksız kazançlar BDDK'yı harekete geçirdi. Kurum, KOBİ'lere verilecek kredilerin risk ağırlığını artırdı.

ATO Başkanı Baran: Arsa ve arazilerde KDV indirimi sektörel faaliyetleri artıracak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baran açıklamasında arsa ve arazilerdeki KDV indiriminin sektörel faaliyetleri artıracağını belirtti.

BDDK'dan bankalara kime ne için kredi verdiğinize dikkat edin uyarısı

Türk lirasında oluşan dalgalı seyir bazı firmaların fırsattan istifade ederek TL'de yurt dışı ve yurt içi faiz farklarından arbitraj geliri elde etmek için girişimlerde bulunmasına neden oldu. BDDK, söz konusu firmalar hakkında bankaları uyardı

Otomobil piyasası can çekişiyor! BDDK'dan acil destek çağrısı!

Otomobil sektörü 2022 yılına durgun bir giriş yaptı. Taşıt kredilerinde faizlerin yükselmesi ve BDDK'nın getirdiği kısıtlamalar otomotiv sektörünü zorlamaya başladı.

BDDK'dan yeni kredi kararı: Derecelendirme zorunluluğu kaldırıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 500 milyon lira ve üzeri sektörde kredisi olan şirketlerin yeni kredi için derecelendirme kuruluşu ile geçen yıla kadar sözleşme imzalaması zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

bddk faaliyetleri Haberi

bddk faaliyetleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bültenine göre, mali kesime verilen kredilerin toplamı, aynı dönemde yüzde 2,81 artarak 24 milyar 589 milyon liraya yükseldi.


Bankacılık sektörünün mali kesim hariç toplam kredi hacmi de bir önceki haftaya göre yüzde 0,75 artarak 950 milyar 639 milyon lira oldu. Söz konusu rakam, 13 Aralık'ta 943 milyar 577 milyon lira seviyesindeydi.


Mali kesim hariç sektörün spot kredi toplamı ise bir haftada yüzde 1,99 artışla 128 milyar 725 milyon liraya çıktı.


Tüketici kredileri


BDDK verilerine göre, tüketici kredileri tutarı söz konusu dönemde yüzde 0,15 artarak 246 milyar 397 milyon liraya ulaştı. Tüketici kredilerinin 109,7 milyar lirası konut, 8,4 milyar lirası taşıt, 86,1 milyar lirası ihtiyaç, 42 milyar lirası da diğer kredilerden oluştu.


Bir haftalık süreçte taksitli ticari kredilerin...