28 / 04 / 2024

bddk kararları 2020

bddk kararları 2020

BDDK, bankaların normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilerine kredi kartı aidatından emekli maaşına kadar kolaylık sağlaması için 11 maddelik talimat hazırladı.

BDDK üç yabancı bankaya işlem yasağını kaldırdı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Londra merkezli üç yabancı bankanın, TL yükümlülüğünü yerine getirmesi üzerine Türk bankaları ile bir bacağı TL olan döviz işlemler için yasağı kaldırdı.

BDDK'dan manipülasyon ve yanıltıcı işlemler hakkında yönetmelik!

BDDK'nın Bankacılık Kanunu kapsamına giren finansal piyasalarda manipülasyon, yanıltıcı işlem ve uygulamaların belirlenmesi amacıyla hazırladığı yönetmelik yürürlüğe girdi.

Torunlar GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Torunlar GYO'nun 20 Mayıs 2021 tarihli 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararları tescillendi.

Özak GYO'nun 2020 yılı yönetim kurulu kararları!  

Özak GYO'nun 2020 yılı olağan genel kurul toplantısına ilişkin yönetim kurulu kararları yayınlandı. 

Vakıf GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı kararları tescillendi!

Vakıf GYO'nun 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2021 tarihinde tescillendi. 

Nurol GYO 2020 yılı genel kurul toplantı sonucu!

Nurol GYO'nun 8 Nisan 2021 tarihinde yapılan 2020 yılı olağan genel kurul toplantı sonucunda alınan kararları onaylandı.

Özderici GYO 2020 yılı genel kurul toplantı sonucu!

Özderici GYO'nun 30 Mart 2021 tarihinde aldığı kararları içeren 2020 olağan genel kurul toplantı tutanağı ve hazır bulunanlar listesi yayınlandı. 

Sinpaş GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu'nun 22 Mart 2021 Pazartesi günü gerçekleştirdiği 2020 yılı olağan genel kurul toplantısı kararları tescillendi.

Doğuş GYO 2020 yılı genel kurul sonucu tescillendi!

Doğuş GYO'nun 2020 yılı olağan genel kurul toplantısı 29 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'da yapıldı. Söz konusu toplantıda alınan kararlar KAP'ta yayınlandı.

İş GYO'nun 2020 yılı genel kurul sonuçları tescillendi!

İş GYO'nun 2020 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. Şirketin genel kurul kararları tescillendi. 

Peker GYO'nun genel kurul kararları tescil edildi!

Peker GYO'nun 2020 yılı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı sonrasında, genel kurul kararları 10228 sayılı gazetede tescil ve ilan edildi. 

BDDK Aktif Rasyosu hesaplanmasına son verdi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Aktif Rasyosu hesaplanmasına son verirken, buna ilişkin tüm kararların 31 Aralık itibarıyla yürürlükten kaldırılacağını bildirdi.

Nurol GYO olağan genel kurul kararları tescillendi!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 30 Haziran 2020 tarihinde yapılan 2019 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 14 Temmuz 2020 tarihinde tescil edildi.

BDDK'dan normalleşme döneminde kolaylık kararları!

BDDK, yeni tip koronavirüs salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi.

Sinpaş GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Sinpaş GYO, 1 Haziran 2020 Pazartesi günü gerçekleşen 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı kararlarını tescil etti. 

bddk kararları 2020 Haberi

bddk kararları 2020

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; BDDK, ilgili kuruluşlardan, bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme taleplerinin karşılanmasını ve ötelenen nakit akışları için güncel piyasa koşullarına uygun fiyatlama yapılmasını istedi.

Limit kısıtlanması

BDDK, kredi kartı aidatları için kolaylık da talep etti. Bu kapsamda kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin talebi doğrultusunda tahsilatın geçici bir süreyle ertelenmesini isteyen BDDK, diğer taraftan makul ve somut gerekçeler olmaksızın kredi kartı limitlerinin kısıtlanması ve kredi kartlarının nakit çekime kapatılması gibi uygulamalar hakkında mevzuatta belirtilen kurallardan daha ihtiyati ve sıkı uygulamalara gidilmemesi gerektiğini kaydetti.

BDDK, ilgili...