03 / 05 / 2024

BDDK yönetmelik

BDDK yönetmelik

BDDK'nın Bankacılık Kanunu kapsamına giren finansal piyasalarda manipülasyon, yanıltıcı işlem ve uygulamaların belirlenmesi amacıyla hazırladığı yönetmelik yürürlüğe girdi.

Enerji tasarruflu evlere kredi desteği!

BDDK bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklikler yaptı. Yeni düzenlemeye göre enerji tasarrufu yüksek olan ‘A sınıfı’ konutlara yüzde 90’a kadar kredi desteği verilecek.

Tasarruf finansman şirketlerine yönelik yönetmelik taslağı görüşe açıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı'nı görüşe açtı.

BDDK'dan bankaların topladıkları fiziki altınların değerlemesine ilişkin yönetmelik taslağı!

Görüşe açılan yönetmelik taslağına göre, bankalar topladıkları fiziki altınların karşılığını, altın saflığının 1.000 üzerinden değerlendirilmesi olarak açıklanan "milyem değerler" üzerinden belirleyecek

BDDK'dan manipülasyon ve yanıltıcı işlemler hakkında yönetmelik!

BDDK'nın Bankacılık Kanunu kapsamına giren finansal piyasalarda manipülasyon, yanıltıcı işlem ve uygulamaların belirlenmesi amacıyla hazırladığı yönetmelik yürürlüğe girdi.

AVM'lerdeki çocuk oyun alanları için yeni yönetmelik!

Develi’nin çocuk oyun alanında yaşanan skandalın ardından, bu alanların güvenliği tartışma konusu oldu. AVM’lerde bulunan çocuk oyun alanları için yeni bir yönetmelik hazırlandığı ortaya çıktı.

AVM'lere yeni yönetmelik!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Kariyo, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı sektörde yeni bir dönemi başlatacak. AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek" dedi.

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmelik değişikliği!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 16 Eylül 2015 tarihinde 29477 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik 10 Ekim 2006 salı günü 26315 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte, hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

Güvenli yapılar için inşaat sektöründeki yönetmelik karmaşasına son verilmeli!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik!

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan esaslar..

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik!

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin esaslar...

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 10 Haziran 2015 tarihinde 29412 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Temmuz 2015 tarihinde 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

BDDK yönetmelik Haberi

BDDK yönetmelik

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Bankacılık Kanunu kapsamına giren finansal piyasalarda manipülasyon, yanıltıcı işlem ve uygulamaların belirlenmesi amacıyla hazırladığı yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Üç bölümden oluşan Finansal Piyasalarda Manipülasyon ve Yanıltıcı İşlemler Hakkında Yönetmelik'in ilk bölümü, amaç, kapsam, dayanak ve tanımlardan oluşuyor.

Yönetmeliğin ikinci bölümünde ise toplam 11 bent yer alıyor. Söz konusu bentlerde, bankalarca gerçekleştirilen hangi fiillerin finansal piyasalarda manipülasyon, yanıltıcı işlem ve uygulamaları olarak kabul edileceği sıralanıyor.

İlgili bentler şöyle:

1-Bir finansal aracın arzına, talebine veya fiyatına ilişkin yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandıran veya uyandırabilecek olan ya da döviz kuru ve faiz dahil bir finansal aracın fiyatının anormal veya yapay düzeyde tutulmasını sağlayan ya da sağlayabilecek olan işlemlere, bu amaçları sağlamak kastıyla dahil olmak, aracılık etmek,...