05 / 05 / 2024

bedelsiz devir

bedelsiz devir

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tarafların aralarında yaptığı anlaşma bir bedel karşılığında olabildiği gibi bedelsiz de olabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir nasıl olur?

Şişli'deki 500 milyon dolarlık binaların devir işlemleri yargıda!

Şişli'deki 500 milyon dolar değerindeki 9 binanın bedelsiz ve ihalesiz olarak İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'na devredilmesine ilişkin mahkemenin kararına rağmen devir işleminin belediye meclisinden yeniden geçmesi yargıya taşındı.

Bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı? Tapu bağışlama işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda bedelsiz devir nasıl olur?

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tarafların aralarında yaptığı anlaşma bir bedel karşılığında olabildiği gibi bedelsiz de olabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir nasıl olur?

TOKİ Denizli konut projesinde arazi devir işlemleri son aşamada!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Denizli'de yapılacak 25 bin konut projesi kapsamında 52 taşınmazın devir işlemleri tamamlandığı bildirildi.

Denizli TOKİ'de arazi devir işlemleri tamamlandı!

İlk olarak Bakan Nihat Zeybekci’nin duyurduğu TOKİ’nin Denizli’deki 25 bin konutluk dev projesinin arazi devir işlemlerinde sona gelindi.

Denizli TOKİ Konutları'nın arazi devir işlemlerinde sona gelindi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Denizli'de yapılacak 25 bin konut projesi kapsamında 52 taşınmazın devir işlemleri tamamlandığını, arazi devir işlemlerinde sona gelindiğini bildirdi.

Ukracity'nin devir işlemlerinde son durum!

Yarım kalan Ukra City projesinde devir işlemleri sürerken UKOM (Ukra City Komşuları Derneği) tarafından yapılan son açıklamaya göre 104 arsa sahibinin imza attığı belirtildi.

2015 tapu devir masrafları ne kadar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, 2015 tapu devir masrafları ne kadar?

KKTC, tapu devir harç ve stopajlarında sabit kura geçti!

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz etkisini azaltmak üzere bir takım kararlar alan KKTC, inşaat sektöründeki tapu devir harç ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti.

Toplu konut devir sözleşmesi örneği!

Günümüzde toplu konut projeleri oldukça yaygınlaşıyor ve talep görüyor. Devlet destekli toplu konut projeleri kolay konut edinimi sağlıyor. Peki, toplu konut projesinden alınan dairenin devri nasıl olur? İşte, toplu konut devir sözleşmesi örneği!

Ukra City'nin devir işlemleri ne zaman tamamlanacak?

Esenyurt'ta yaşanan imar krizine takılan Ukracity projesinde devir işlemleri sürüyor. Ukra İnşaat yetkilileri yaptıkları son açıklamada 80 arsa sahibinin imza attığını ve inşaatın Ekim ayı gibi başlamasını planladıklarını söyledi...

Göztepe Stadı'nın yanındaki arazi bedelsiz devredilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Gürsel Aksel Stadı'nın yanındaki bin 400 metrekarelik arazinin bedelsiz devir talebini oyladı. Talep, alana sadece stat ve otopark yapılması şartıyla ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Akiş GYO, Saf GYO'dan aldığı payların hisse devir sözleşmesini yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan pay alımının hisse devir sözleşmesine ilişin bilgileri yayınlamıştır.

bedelsiz devir Haberi

bedelsiz devir

Tapuda bedelsiz devir nasıl olur?

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tarafların aralarında yaptığı anlaşma bir bedel karşılığında olabildiği gibi bedelsiz de olabiliyor.


Tapuda yapılacak bedelsiz devir işlemleri için, gerekli belgeler ile müracaatın yapılması ve tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Bedelsiz tapu devri işlemi için gerekli olan belgeler şu şekildE: 


Bedelsiz tapu devri için gerekenler

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden  Emlak  beyan değerini gösteren belge.


Tapuda bedelsiz devir örneği..

……… Köyü 7349 parselde kain 5521,92 m2...