19 / 05 / 2024

beersheva camii içki festivali

beersheva camii içki festivali

İsrail'in Beershave şehrindeki Osmanlı'dan kalma Beersheva Camii, zemin yenileme çalışmaları ve restorasyon nedeni ile bir süredir ziyaretçilerine kapalı...

0850’li hatlardan ‘yüksek kazançlı’ iş tekliflerine aman dikkat! Bu numaraları sakın açmayın!

Yüksek kazançlı iş vaadiyle vatandaşları dolandıran sahtekarlar türedi. Özellikle 0850’li hatlardan gözüne kestirdiği kişilere kısa mesaj veya WhatsApp üzerinden yüksek gelirli iş teklifinde bulunan bazı sahtekarlara ilişkin sikayetvar.com’a şikayet yağıyor.

Alkollü içeceklerde flaş düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı: Artık satılamayacak!

Alkol ve alkollü içki üretim tesisleri ile ticaretine yönelik usul ve esaslarda düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

 2023'te buna da zam geldi! Yüzde 230 zam yapıldı

 Saat 22.00'dan sonra içki satışına uygulanacak cezasın belirlenmesinin ardından, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Bu ‘Dükkanı kapat git anahtarını bize ver’ cezasıdır.  Dünyanın hiçbir yerinde böyle ölçüsüz bir idari para cezası yoktur. açıklamasını yaptı.

Engelli aylığı için önemli adım. Devlet alacağından vazgeçiyor!

Meclis Komisyonu'nda görüşülen torba yasa ile devlet yersiz maaş ödediği kişilere bağladığı maaşlarla ilgili bir takipte bulunmayacak ve iade istemeyecek. Ancak düzenlemenin bir de istisnası var.

Alkol ve sigara zammı enflasyonu derinden etkileyecek

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan, alkollü içki ve tütün ürünlerinin enflasyon havuzunda %4,31'lik hacme sahip olduğunun altını çizerek Haziran enflasyonuna doğrudan etkisinin yarım puan olacağını ifade etti.

Fiyatları ucuz olan bir alkollü içki grubuna ÖTV zammı geldi! Yüzde 70 artış hemen etikete yansıdı

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayınlanan kanuna göre, fiyatının ucuz olmasından sebep tüketicilerin talep gösterdiği meyve şarabının ÖTV oranı artırıldı.

İzmir Urla'da 56 villalı sitedeki bazı bölümler için yıkım kararı!

İzmir Urla'da ilçesinde geçtiğimiz senede 6 Ekim tarihinde, kumar oynatıldığı ve sahte içki satıldığı iddiasıyla jandarma tarafından operasyon gerçekleştiren Bademler Mahallesi'ndeki 56 villalı sitede bazı bölümlerin imara aykırı ve kaçak yapıldığı öğrenildi.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Malatya'da arazi kavgası: 1 ölü!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada akrabasının av tüfeğiyle ateş ettiği kişi vefat etti.

Taksim Camii için geri sayım başladı!

Taksim Camii'nin açılmasına sayılı günler kaldı. Dış cephe işlemlerinde son aşamaya gelinen cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Kavgada bıçaklanan inşaat işçisi, yaşamını yitirdi!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kavga ettiği kişiler tarafından bıçaklanan inşaat işçisi Ahmet Daştemir (28) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İŞKUR geçen yıl yaklaşık 1,5 milyon kişiyi işle buluşturdu!

İŞKUR'un 2019'da işe yerleştirilmesine aracılık ettiği kişi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 19,5 artarak 1 milyon 490 bin 276'ya ulaştı.

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan da Jet Fadıl mağduru!

Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı nedeniyle yargılanan Fadıl Akgündüz’ün mağdur ettiği kişiler arasında MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan olduğu ortaya çıktı.

beersheva camii içki festivali Haberi

beersheva camii içki festivali

İsrail Yüksek Mahkemesi'nin kararıyla geçen yıl müzeye dönüştürülen İsrail'in Beersheva kentindeki eski Osmanlı eseri Beersheva Camisi'nin Müze Müdürü Dr. Dalia Manor, cami avlusunda 5 Eylül'de belediyenin ev sahipliğinde düzenlenecek festival yapılacağını ve belediyenin ev sahipliği yapacağı festivalde İsrail'de üretilen şaraplarının yarışacağını söyledi. 

Zemin yenileme çalışmaları sürdürülen ve restorasyon nedeniyle bir süredir ziyaretçilere kapalı tutulan Beersheva Camisi'nin kapıları AA muhabirine açıldı. 

 Kapıları AA muhabirine açan Müze Müdürü Dr. Dalia Manor, dönemin Kudüs mutasarrıfı Abdülkerim Bey tarafından 1906 yılında caminin yaptırıldığını söyledi. Manor, caminin bahçesinde Vali Konağı da bulunduğunu belirterek, bu yapıların karşısındaki Osmanlı Bölge Yönetim binası olarak bilinen yapının halen İsrail Savunma Bakanlığı'nca kullandığını ifade etti. 

 Manor, Osmanlı'nın 1917'de bölgede hakimiyetini kaybetmesinin ardından cami, konak ve yönetim binasının 1948 yılına kadar İngiliz manda...