17 / 05 / 2024

Belediye denetim komisyonu nasıl seçilir

Belediye denetim komisyonu nasıl seçilir

Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için belediye denetim komisyonu oluşturuluyor. Peki belediye denetim komisyonu nasıl seçilir?

Ankara Beytepe'de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu'nda onaylandı!

Başkent Ankara'da bulunan Beytepe Lodumlu’daki arsanın inşaat hakkının yükseltilmesine yönelik teklif Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi'nde imar planı oylandı!

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı’nda Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oylandı ve kabul edildi.

Elbistan Mimari Estetik Komisyonu çalışmaları devam ediyor! 

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün talebi doğrultusunda Belediye bünyesinde kurulan "Mimari Estetik Komisyonu" ilçede estetik sıkıntı oluşturan yerlerin tespitini yaparak aciliyet durumuna göre programa alınmasına karar verdi.

Antalya'da imar planları konuşuldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Denetim komisyonu üyelerinin seçildiği mecliste, Muratpaşa Meclisi’nden gelen Konserve Koyu ile ilgili imar planı değişikliği reddedildi.

Bilecik Pazaryeri Belediyesi imar komisyonu raporu kabul edildi!

Bilecik Pazaryeri Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek imar komisyonu raporu kabul edildi.

Isparta Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Isparta Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Isparta Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti.

Kumluca Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyeleri seçti!

Kumluca Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda verilen kararla imar komisyonu üyeliklerine ve Ali Kurşunlu, Sait Kaya, Şefik Durdaş, Feride Salur ve Ramazan Oktay ise plan ve bütçe komisyonu üyeliklerine seçildi.

Seyhan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu'nu seçti!

Seyhan Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Nisan toplantısında komisyon üyeleri belirlendi.

Kozan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Kozan Belediye Meclisi’nin 2016 yılının faaliyet raporları görüşüldü ve 2017 yılında hedefleri ortaya konuldu. Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerin seçti.

Ceyhan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Ceyhan Belediye Meclisi 2017 yılı Nisan ayı olağan toplantısı Alemdar Öztürk’ün başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda imar komisyonuna Murat Yürük, Zafer Topaloğlu, Mustafa Korkmaz, Mustafa Özdemir ve Abdi Öztürk seçildi.

Zonguldak Belediyesi İmar Komisyonu toplandı!

Zonguldak Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri, sivil toplum kuruluşu üyeleriyle toplantı yaptı.Toplantıda, belediye sınırları içerisinde bulunan yapılaşmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu

Düzce Belediyesi, Koruma Uygulama Denetim Bürosu kuruyor!

Düzce Belediye bünyesi içinde İmar ve Şehircilik müdürlüğüne bağlı olarak görevlendirilecek, kısa adı KUDEB olan Koruma, Uygulama Denetim Bürosu kurulacak.

Belediye denetim komisyonu nasıl seçilir Haberi

Belediye denetim komisyonu nasıl seçilir

Belediye denetim komisyonu!

İl ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyelerde, belediye meclisi, her ocak ayı toplantısında belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur. Komisyon, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşuyor.


Komisyon, belediye başkanı tarafından belediye binası içinde belirlenen yerde çalışır ve çalışmalarında kamu personelinden ve gerektiğinde diğer uzman kişilerden yararlanabilir.


Belediye denetim komisyonu toplantılarına, belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenlere (1.000); kamu personeli dışındaki diğer uzman kişilere büyükşehir belediyelerinde (3.000), diğer belediyelerde (2.000) gösterge rakamının Devlet memurlarına uygulanan...