17 / 05 / 2024

Belediye denetim komisyonunun görevleri nelerdir

Belediye denetim komisyonunun görevleri nelerdir

Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için belediye denetim komisyonu oluşturuluyor. Peki belediye denetim komisyonu nasıl seçilir?

Düzce Belediyesi, Koruma Uygulama Denetim Bürosu kuruyor!

Düzce Belediye bünyesi içinde İmar ve Şehircilik müdürlüğüne bağlı olarak görevlendirilecek, kısa adı KUDEB olan Koruma, Uygulama Denetim Bürosu kurulacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dönüşüm görüşüldü!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde Akçadağ ilçesinin kentsel dönüşümü için, Bakanlar Kuruluna teklif yollanması hakkında Bayındırlık ve İskan Komisyonunun yayınladığı rapor kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi Nisan toplantısında imar konuşuldu!

Battalgazi Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda, Battalgazi Belediyesi'nin 2015 yılı mali gelir ve gider ile hesap ve işlemler hakkındaki denetim raporu açıklandı.

Gelibolu Belediye Meclisi Ocak gündeminde imar var!

Gelibolu Belediye Meclisinin Ocak toplantısında bir yıl süre ile görev yapacak Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi. Yeni yılın ilk mesaisinde imarla ilgili gündem maddelerinin yanı sıra Zabıta ve İtfaiye memurlarının fazla mesai ücreti görüşüldü.

Didim Belediye Meclisi Ocak toplantısında imar görüşüldü!

Didim Belediye Meclisinin 2016 yılı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Meclisin 2016 yılında tatil yapmaması konusunda oy birliğiyle karar alınırken Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi.

Niğde Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Niğde Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısını yaptı. Denetim Komisyonu seçiminin yapıldığı Belediye Meclisi Toplantısı'nda şehir imar planıyla ilgili İmar Komisyonu'nda görüşülen 10 konuda karara bağlandı.

Düzce Belediye Meclisi Ocak ayı toplantılarına başladı!

Düzce Belediye Meclisi Ocak ayı toplantılarına başladı. Meclisin ilk birleşiminde Denetim Komisyonu üyelerinin belirlenmesi yer aldı. Meclis gündeminde 5 yıllık imar programının oluşturulması da yer alıyor.

Çorum Belediye Meclisi imar komisyonu raporunu kabul etti!

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığında yapılan toplantıda çoğu imar ağırlıklı 22 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda İmar Komisyonunun raporu kabul edildi.

İzmit'te inşaatlara sıkı denetim!

İzmit Belediyesi tarafından oluşturulan özel bir ekip, inşaatlarda denetimlerde bulunuyor. Belediye bünyesindeki Çevre Yapı Denetim ekibi, mahalleri dolaşarak inşatlardan kaynaklanan çevresel olumsuzlukları tespit ediliyor.

Adnan Yıldız, Bambus Yapı Denetim Şirketi'ni kurdu!

İşadamı Adnan Yıldız, yapı denetim sektörüne adım atarak, Bambus Yapı Denetim Limited Şirketi'ni kurdu. Şirketin açılışına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile çok sayıda işadamı katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi yarın toplanıyor!

Gündemde otopark devri var. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Şubat 2015 Meclis Toplantısı yarın yapılacak. Toplantıda; Plan ve Bütçe Komisyonunun, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan otopark alanı da konuşulacak.

Altınok Öz yapı denetim firmalarının temsilcileriyle görüştü!

Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kartal’da faaliyet gösteren yapı denetim firmaları temsilcileriyle Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda bir araya geldi. Toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı

Didim Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı!

Meclis'te Hukuk Komisyonu Kuruldu, Denetim Komisyonu Seçimi Yapıldı Di di m Belediye Meclisinin 2015 yılı Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı.

Belediye denetim komisyonunun görevleri nelerdir Haberi

Belediye denetim komisyonunun görevleri nelerdir

Belediye denetim komisyonu!

İl ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyelerde, belediye meclisi, her ocak ayı toplantısında belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur. Komisyon, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşuyor.


Komisyon, belediye başkanı tarafından belediye binası içinde belirlenen yerde çalışır ve çalışmalarında kamu personelinden ve gerektiğinde diğer uzman kişilerden yararlanabilir.


Belediye denetim komisyonu toplantılarına, belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenlere (1.000); kamu personeli dışındaki diğer uzman kişilere büyükşehir belediyelerinde (3.000), diğer belediyelerde (2.000) gösterge rakamının Devlet memurlarına uygulanan...