14 / 05 / 2024

belediye gelirler kanununa göre kısıtlıdır ne demek

belediye gelirler kanununa göre kısıtlıdır ne demek

Şerh; tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması anlamına geliyor. Peki, tapuya konulan şerhlerden olan belediye Gelirleri Kanununa göre kısıtlıdır ne demek?

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

Belediye Gelirleri Kanununa göre kısıtlıdır ne demek?

Şerh; tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması anlamına geliyor. Peki, tapuya konulan şerhlerden olan belediye Gelirleri Kanununa göre kısıtlıdır ne demek?

1949 yılında Florya Plajları'nı Belediye işletecekmiş!

Senede 150 bin lira gelir getireceği ümit edilen Florya Plajları'nı 1949 yılında Belediye işletecekmiş. Plajlardan elde edilen gelirler belediye işlerine sarf edilecekmiş. Ayrıca Çırağan Sarayı'nın yerinde otel yaptırılacakmış.

Belediye gelirleri kanunu genel tebliği seri no:45 tam metni!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Belediye Gelirleri Kanununa ilişkin açıklamalara yer verilen 45 Seri Nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Taslağı hazırlandı. İşte Belediye gelirleri kanunu genel tebliği seri no:45 tam metni..

Çevre temizlik vergisi tarifesi 2014!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununa göre, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. İşte Çevre temizlik vergisi tarifesi 2014 yılı oranları..

Tellaliye bedelini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanununa göre belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı için ödenmesi gereken tellaliye bedelini kim öder?

Tellaliye nedir?

Tellaliye, "tellallık" olarak da ifade ediliyor. Tellallık harcı ile ilgili yasal esaslara yer verilen Belediye Gelirleri Kanununa göre, bu harcın mükellefi mal ve mahsullerini satan gerçek veya tüzel kişiler oluyor...

Yangın sigortası vergisi!

Yangın sigortası vergisi, bağlı olunan belediyeye yapılan vergi ödemeleri arasında yer alıyor. Belediye Gelirleri Kanununa göre, yangın sigortası vergisi mükellefi kimdir? Yangın sigortası vergisi ödemeleri ne zaman yapılır?

Kaynak suları harcı!

Belediye Gelirleri Kanununa göre, belediyelere ödenmesi gereken harçlar arasında kaynak suları harcı da yer alıyor. Peki nedir bu kaynak suları harcı? Kaynak suları harcı mükellefi kimdir?

Arda Turan Alaçatı'da arsa baktı; Belediye Başkanıyla yemek yedi!

Habertürk gazetesi yazarı İzzet Çapa, futbolcu Arda Turan'ın Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile beraber arsa baktığını ve ardından mükellef bir yemek yediklerini yazdı

Marmara Belediye Başkanlarının gündemi kentsel dönüşüm!

Marmara Belediyeler Birliği’nin Kartepe’de düzenlediği Belediye Başkanları Değerlendirme Toplantısında kentsel dönüşüm konusu masaya yatırıldı

Akkuş Belediye Başkanlığı, Toplu Konutlarda 18 konut satacak!

Akkuş Belediye Başkanlığı, Yazlıkbelen mahallesinde bulunan toplu konutlardan 18 konutu toplamında 1 milyon 510 bin TL'ye satacak. Satışlar, 5 Temmuz Perşembe günü saat 10:00'da yapılacak

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'ndan CHP'ye cevap: Konutlar ruhsatlı!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın "Esenyurt'ta 25 bin konutun ruhsatı yok" şeklindeki açıklamasına cevap verdi

belediye gelirler kanununa göre kısıtlıdır ne demek Haberi

belediye gelirler kanununa göre kısıtlıdır ne demek

Belediye Gelirleri Kanununa göre kısıtlıdır ne demek?

Şerh; tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile  belirtme yapılması anlamına geliyor. 


Tapuya şerh konulması, taşınmaz mal sahibinin hak sahipliğini kısıtlamak amacıyla konulan uyarı niteli taşıyan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.


Tapu sicilinin şerhler bölümüne, kanunda sayılmış kişisel haklar ve tasarruf yetkisini kısıtlayan veya yasaklayan şerhler, geçici tescil şerhleri ile kanunlarda öngörülen diğer hususlar yazılır ve bu şerhler herkese karşı ileri sürülebiliyor.


Tapuya konuşan şerhin kaldırılabilmesi için şerhi koyan kimselerin hepsinin onay vermesi gerekiyor. Türk Medeni Kanunu‘nun 683. maddesinde malike tanınan yetkileri kısıtlayıcı sonuç doğuracak biçimde tapu kütüğüne şerh düşülemiyor. 


Bu şekilde konulan şerhler için, taraflardan biri şerhin kaldırılması için dava açabiliyor.


Tapu üzerinde konulabilen şerhler arasında "Belediye Gelirleri Kanununa göre kısıtlıdır" şerhi de bulunuyor. Peki, belediye...