08 / 05 / 2024

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi sekiz yıla çıkar

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31693 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31454 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarında uygulanacak projelerde vergi istisnalarına ilişkin düzenleme yapılması amaçlanıyor.

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31087 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi sekiz yıla çıkar

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi. Teklifte konukevleri ile sığınma evleri hakkında düzenlemeye yer verildi...

Belediye Kanununda değişiklik teklifi verildi!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verdi..

Kırşehir'de kentsel dönüşüm adalarının sınırlarında değişiklik!

Kırşehir Belediye Meclisinin 2017 yılı Şubat dönemi toplantısı yapıldı. Toplantıda banka evleri ve eski sanayi sitesi kentsel dönüşüm alanlarının sınırlarında değişiklik yapılması görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın tarafından TBMM'ye sunuldu..

Belediye kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

Akın Üstündağ'ın ilk imza sahibi olduğu 5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 12 Mayıs'ta TBMM başkanlığına geldi. Kanun teklifi 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona sunuldu.

Malatya Meclisi'nin imar değişiklik teklifi İmar Komisyonu'nda!

Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım çalışmalarına, ikinci oturumla devam etti. Darende Heyiketeği Mahallesi 561 ada üzerinde bulunan bazı parsellere güneş enerjisi santrali kurmak amacıyla verilen imar plan değişiklik teklifi İmar Komisyonuna havale edildi

Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2015!

Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 8 Ocak 2015 tarihinde 29230 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2015...

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun Haberi

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile 6360 sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesinin onbeşinci fıkrası kapsamında, tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi ile bu yerlerde içme ve kullanma suları için ücretin, en düşük tarifenin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenmesine ilişkin uygulama süresi altı yıldan sekiz yıla çıkarılmaktadır. 

Ayrıca, söz konusu yerlerde Gelir Vergisi Kanununda yer alan bazı istisna hükümlerinin uygulama süresi de 31/12/2022 tarihine kadar uzatılmaktadır. Bununla birlikte, tüzel kişiliği kaldırılarak tek mahalleye dönüşen beldelerde içme ve kullanma sularından alınacak ücretin, mevcut en düşük tarifenin yüzde 50’sini geçmeyeceğine ilişkin hükmün süresinin 31/12/2022 tarihine kadar uzatılması amaçlanmaktadır.

MADDE GEREKÇESİ

MADDE 4-...