27 / 04 / 2024

belediye ihaleleri canlı yayın uygulaması

belediye ihaleleri canlı yayın uygulaması

Belediyelerin şeffaflığı için düğmeye basıldı. AK Parti, Belediyelerin imar ve ihale toplantılarının sanal ortamda canlı yayımlanmasını gündeme getirdi..

Belediye 17 arsa satıyor! İhalesi 22 Aralık'ta!

Bayburt Belediye Başkanlığı, Bayburt Şingah, Zahit, Uzungazi, Esentepe ve Gençosman'da yer alan 17 arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 22 Aralık'ta yapılacak.

Belediye konut imarlı 5 arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar Ertuğrulgazi ve Battalgazi mahallelerinde yer alan imarlı arsaları satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 22 Kasım tarihinde yapılacak.

Belediye işçilerine kadro gelişmesi! Reform niteliğinde adımlar atılacak! Açıklamalar peş peşe geldi!

Belediye işçilerine kadro düzenlemesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında yaptığı açıklamada çalışmanın neredeyse bittiğini söylemişti. Peki, Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi? İşte detaylar...

Belediye o ilde tam 4 arsa satacak! Bu tarihe dikkat!

Trabzon İli Ortahisar Belediye Başkanlığı, Trabzon Ortahisar'da yer alan arsaları satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 7 Mart tarihinde yapılacak.

Çeltik Belediye Başkanlığı 76 dükkanı satışa çıkardı!

Çeltik Belediye Başkanlığı, 76 dükkanı satışa çıkardı. Dükkanların satış ihaleleri 12 Temmuz, 13 Temmuz ve 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi gerekli olanlar dışındaki ihaleleri erteledi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında gerekli olanlar dışındaki bütün ihaleleri ertelediklerini açıkladı.

Tarsus Belediyesi ihaleleri canlı yayınladı!

Tarsus Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihaleler, şeffaf belediyecilik ilkesine göre canlı yayından duyuruldu. İhalelerdeki 44 gayrimenkulden 22’si ihaleyle kiralandı...

Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası Haziran 2017'de tamam!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı devam eden Canlı Hayvan Borsası inşaatında incelemelerde bulundu.

Konyaaltı Sahil Projesi ihalesi canlı yayınlanacak!

Antalya’nın pırlanta gerdanlığı 6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Sahili’ne uygulanacak dünya çapındaki projeyi 17 Kasım Perşembe günü ihaleye çıkarıyor. Antalya’nın geleceğine yön verecek dev proje belediye web sitesinden canlı olarak yayınlanacak.

Kocaeli Kartepe Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısında 2 oturum halinde 17 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Toplantı şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında canlı yayınla izlendi.

Bingöl Belediyesi canlı hayvan pazarı tesisi yapacak!

Belediye Başkanı Barakazi: "Yeni çevre yolu üzerinde 6 bin 400 metrekare alan üzerine Canlı Hayvan Pazarı yapacağız. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Bingöl hayvan ticareti açısından cazibe merkezi olacaktır" dedi.

Çubuk Belediye Başkanlığı'ndan kiralık 11 gayrimenkul!

Çubuk Belediye Başkanlığı 10 adet gayrimenkulü 3 yıllığına, 1 adet gayrimenkulü 7 yıllığına kiralıyor. İşyeri, yöresel ürün satış yeri ve arsa niteliğindeki gayrimenkullerin ihaleleri 1 Nisan'da yapılacak.

belediye ihaleleri canlı yayın uygulaması Haberi

belediye ihaleleri canlı yayın uygulaması

AK Parti, son dönemde ortaya çıkan imar ve ihale yolsuzluklarından da hareketle önemli bir çalışma yaptı. Belediyelerin şeffaflaştırılması için imar ve ihalelere ilişkin toplantıların sanal ortamda canlı yayımlanmasını gündeme getirdi.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum düzenlemelerini hazırlamak için oluşturduğu 5 komisyonun yaptıkları çalışmaları değerlendirmek üzere oluşturulan üst komisyon ise geçtiğimiz gün toplandı. Başkanlar toplantıda yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aktardı. Yerel yönetimlerle ilgili çalışmaları yürüten komisyon kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda bu çalışmalar bir kez daha masaya yatırılıp düzenlemeler netleştirilecek. 2019 yılında uygulanmaya başlanacak.

AKÇELİ İŞLERE DENETİM


Komisyona verilen bilgiye göre, büyükşehir belediyeleri ile ilgili yasada değişiklik yapılacak. İmar, bütçe, ihale gibi faaliyetler daha sıkı denetlenenecek. Denetime ilişkin mekanizmalar oluşturulacak. Mevcut denetim mekanizmalarının çoğaltılması, ara...