29 / 04 / 2024

Belediye imar planı değişikliği nasıl yapılır

Belediye imar planı değişikliği nasıl yapılır

İmar planlarında bulunan sosyal ve teknik alt yapı alanlarının kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesi söz konusu olabiliyor.Peki belediye imar planı değişikliği nasıl yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.

Silivri Belediye Meclisi'nde imar planı değişiklikleri konuşulacak!

Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 2 Eylül 2019 Pazartesi Günü 10.00’da yapılacak, toplantıda imar planı değişiklikleri konuşulacak.

Karaman Belediye Meclisi'nde imar planı konuşulacak!

Karaman Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıda 4 mahallenin imar planı karara bağlanacak. 

Sancaktepe Samandıra Belediye Hizmet Alanı imar planı askıda!

İstanbul Sancaktepe İlçesi, Samandıra Mahallesi, 6770 ada, 2 parselin bir kısmı ile bahse konu parselin kuzeyindeki tescil dışı alana ilişkin Belediye Hizmet Alanı amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Şile Çavuş Mahallesi Belediye Hizmet Alanı imar planı askıda!

İstanbul Şile ilçesi Çavuş Mahallesi Belediye Hizmet Alanı amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Esenler Atışalanı Belediye Hizmet Alanı imar planı askıda!

İstanbul Esenler İlçesi, Atışalanı Mahallesi, 1199 parselin bir kısmına ilişkin Belediye Hizmet Alanı amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda...

Nazilli Belediye Meclisi'nde imar planı konuşuldu!

Nazilli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıda İsabeyli Mahallesi Karahayıt Mevkii 115 nolu parselin imar planı değişikliği görüşüldü ve son madde oy birliği ile karara bağlandı.

Zeytinburnu spor ve belediye hizmet alanı imar planı askıda!

İstanbul Zeytinburnu'nda Açık ve Kapalı Semt Spor Alanı ve Belediye Hizmet Alanı amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Şişli Esentepe belediye hizmet alanı imar planı askıda!

İstanbul Şişli İlçesi, Esentepe Mahallesi'nde Belediye Hizmet Alanı amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Batman'da imar planı değişikliğine onay!

Batman Valisi Ahmet Deniz’in geçen hafta hastane yatırımı önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik uyarısının ardından, Belediye imar planı değişikliğine onay verdi.

Muş'ta imar planı kapsamında yeni yollar açılıyor!

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belediye imar planı kapsamında mahallelerde yeni yollar açarak halkın hizmetine sunuyor.

Battalgazi Belediye Meclisi'nde imar planı görüşüldü!

Battalgazi Belediye Meclisi toplandı. Mevcut imar planında 7 kat olmasına rağmen Kernek Şelale Parkı'nın yanında bulunan 6 dönümlük araziye, 50 metre yükseklikte bina yapımı için istenen imar plan değişikliği talebi bir kez daha ertelendi.

Belediye imar planı değişikliği nasıl yapılır Haberi

Belediye imar planı değişikliği nasıl yapılır

Belediye imar planı değişikliği nasıl yapılır?

İmar planı; Belde halkının sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamayı, sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturmayı, yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen ve bu amaçla beldenin ekonomik, demografik, sosyal, kültürel, tarihsel, fiziksel özelliklerine ilişkin araştırmalara ve verilere dayalı olarak hazırlanan, kentsel yerleşme ve gelişme eğilimlerini alternatif çözümler oluşturmak suretiyle belirleyen, arazi kullanımı, koruma, kısıtlama kararları, örgütlenme ve uygulama ilkelerini içeren pafta, rapor ve notlardan oluşan belgeye deniyor. İmar planı, nazım imar planı ve uygulama imar planı olmak üzere iki aşamadan oluşuyor.


Plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, teknik ve sosyal donatı dengesini bozmayacak nitelikte, bilimsel, nesnel ve teknik gerekçelere dayanan, kamu yararının zorunlu kılması halinde yapılan plan düzenlemeler ise plan değişikliği olarak karşımıza çıkıyor.


İmar değişikliğinin nasıl olması gerektiğine ilişkin...