15 / 05 / 2024

belediye kredi

belediye kredi

İlbank Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman tarafından Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında Dünya Bankası'ndan sağlanacak 300 milyon dolarlık krediyle yeni kurulan 14 büyükşehir belediyesinin destekleneceği açıklandı...

İzmirli depremzedelere kredi şoku!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer'in başkanlığında gerçekleştirildi. Soyer, İzmir'de yaşanan depremin ardından 332 milyon dolarlık kredi anlaşmasının durdurulduğunu belirtti.

İzmir kentsel dönüşüm için kredi bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili 30 yıl vadeli kredi için beklemede olduklarını dile getirdi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesine 700 milyonluk kredi kullanım yetkisi verildi!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesine çeşitli hizmetlerde ve projelerde kullanılmak üzere, oy birliğiyle, 700 milyon lira kredi kullanım yetkisi verdi.

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi için 20 milyon TL kredi çekilecek!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi için 3. ve 4. Etabın yapımı adına İller Bankası’ndan 20 milyon TL kredi çekilmesine karar verildi.

Bingöl Belediyesi kentsel dönüşüm için kredi çekecek!

Bingöl Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısında, kentsel dönüşüm için ihtiyaç duyulan 230 milyon Türk Lirası kredi işleriyle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Şanlıurfa'nın altyapısına 194 milyon liralık kredi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere sağlanan 194 Milyon liralık kredi desteği anlaşmasını imzaladı.

Hisarcık Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısı gerçekleşti!

Hisarcık Belediye Meclisinin Mart ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Belediye Meclis toplantısında, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu projeleri için İller Bankasından Kredi kullanılması ile İmar planı tadilatı konuları görüşüldü.

Hisarcık Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında imar konuşuldu!

Belediye Başkanlığı makamında yapılan Belediye Meclis toplantısında, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu projeleri için İller Bankasından Kredi kullanılması ile İmar planı tadilatı konularının görüşüldüğü öğrenildi.

Alanya Belediye binası için İller Bankasından kredi kullanılacak!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında yapılan Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Başkan Yücel’e, Belediye hizmet binasının yapımında İller Bankasından kredi kullanılması için yetki verildi.

Emlak vergisinde kredi kartına taksit 2015!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde belediye tarafından tahsil ediliyor. Peki, vergi en fazla kaç taksitte ödenir? İşte emlak vergisinde kredi kartına taksit 2015 kampanyaları..

1963 yılında Eminönü Meydanı'na Emlak Kredi Bankası sahip çıkmış!

1963 yılında, Eminönü Meydanı'nda otobüs duraklarının bulunduğu yere Emlak Kredi Bankası sahip çıkmış, saha için 7 milyon lira istemiş. Belediye ise durakların bulunduğu yerin yola ait olduğunu iddia etmiş.

1952 yılında Belediye, atlı arabaların trafikten kaldırılmasını düşünüyormuş!

1952 yılında Belediye, İstanbul trafiğini rahatlatmak için atlı arabaların kaldırılmasını lüzumlu görüyormuş. Atlı arabasıyla geçimini sağlayan yüzlerce insanı da mağdur etmemek için bu insanları kredi yoluyla kamyon sahibi yapılması düşünülüyormuş.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu kredi için yetki istiyor!

Esenyurt Belediye Meclisi Temmuz ayı gündeminde de Necmi Kadıoğlu'na taksitli nakdi kredi alma yetkisinin verilmesi var. Esenyurt Belediye Meclisi, Haziran'da da aynı gündemle toplanmıştı. İşte bu haftaki toplantının maddeleri...

belediye kredi Haberi

belediye kredi
Dünya Bankası, şehir ve kasabalann yeniden imar ve inşası konusunda önemli görev ve sorumluluklar üstlenen İller Bankası'na 300 milyon dolarlık kredi açtı. İlbank Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman, Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında Dünya Bankası'ndan sağlanacak 300 milyon dolarlık krediyle yeni kurulan 14 büyükşehir belediyesinin destekleneceğini açıkladı. Yerel yönetimlere yönlendirileceği belirtilen kredinin uzun vadeli ve düşük faizli finansman sağlayacağı öğrenildi. Elde edilen krediyle birlikte 2006 yılından bu yana Dünya Bankası'ndan sağlanan miktar da 515 milyon Amerikan Doları'na ulaşmış oldu. Karaman'ın verdiği bilgilere göre daha önce Dünya Bankası'ndan sağlanan kredilerde olduğu gibi bu kredi de altyapı hizmetlerinin desteklenmesinde kullanılacak. Bunun yanı sıra kent içi ulaşım, enerji verimliliği yaürımlan ve kentsel dönüşüm olmak üzere üç yeni alanda daha yerel yönetimlere destek sağlanacak....