15 / 05 / 2024

belediye ruhsat başvuru dilekçesi örneği

belediye ruhsat başvuru dilekçesi örneği

Belediye sınırları içerisinde bir arsa üzerinde yapılacak inşaat çalışmaları için öncelikle belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki ruhsat almak için belediye ruhsat başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı: Evlilik desteği 15 bin TL oldu! Başvuru şartları neler?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni evlenecek çiftlere müjdeli haberi verdi. 7 bin TL olan evlilik desteği 15 bin TL'ye yükseltildi. Peki evlilik desteğinde başvuru şartları neler? 

O belediye memur ve zabıta alımı yapacak! Detaylar ve başvuru tarihleri peş peşe belli oldu!

İzmir Güzelbahçe Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuruya ilişkin genel ve özel başvuru şartları belli olurken, başvuruların 27 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında alınacağı öğrenildi.

İŞKUR resmen duyurdu! O belediye KPSS şartsız lise mezunu işçi alacak! Son başvuru tarihi bugün! Acele edin!

Nevşehir Belediyesi, İŞKUR üzerinden personel alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilanda son başvuru tarihinin bugün olduğu ve başvuru yapmak isteyenlerin mesai saati bitime kadar işlemlerini tamamlaması gerektiği belirtildi.

KPSS şartı yok! O belediye 209 personel alıyor! Başvuru için yarın son gün! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı olan KAYMEK bünyesindeki eksikliği tamamlamak için 209 personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru için yarın son gün! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Bu belediye sürpriz bir kararla itfaiye eri alacak! Başvuru tarihleri ve şartları belli oldu!

İş arayanlara güzel haber Burdur Tefenni Belediyesi’nden geldi. Tefenni Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. Belediyenin personel alımı kapsamında da başvuru şartları ve detaylar da belli oldu.

O belediye itfaiye eri alımı yapacak! Detaylar ve başvuru koşulları belli oldu!

Burdur Tefenni Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere itfaiye eri alımı yapacağını açıkladı. Tefeni Belediyesi’nin yapacağı personel alımı kapsamında başvuru koşulları ve detaylar da belli oldu.

O belediye çok sayıda KPSS şartsız personel alacak! Son başvuru tarihi 19 Mayıs!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi bünyesinde istihdam edilmek üzere KPSS şartsız personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Toplam üç farklı alanda personel alımı yapılacağı paylaşıldı. Peki, son başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler? İşte detaylar...

KPSS'den 55 puan olanlar hemen baksın! O belediye memur alıyor! Başvuru tarihi belli oldu!

Milyonlarca kişi 2023 memur alımlarını takip ediyor. Memur olmak için ilanları yakından takip edenlere son dakika müjdesi geldi KPSS'den 55 puan alan herkes o belediyede memur olabilecek. İşte başvuru şartları ve detaylar...

Mersin Büyükşehir Belediyesi 100 itfaiye eri alacak! Online başvuru başladı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı 100 itfaiye alımı yapacağını duyurdu. 100 itfaiye eri için başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

KPSS 60 puanla zabıta memuru alımları başlıyor! O belediye tam 15 zabıta memuru alacak! İşte başvuru şartları!

Milyonlarca kişi güncel memur alımı ilanlarını takip ediyor. Süleymanpaşa Belediyesi KPSS 60 puan ile, 15 zabıta memuru alımı yapacağını duyurdu. İşte başvuru şartları.

Yetki belgesi başvuru!

Yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak. Peki yetki belgesi nasıl alınır? İşte yetki belgesi başvuru... 

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

Sutanbeyli'de hisseli parsellerde başvuru süresi uzatılıyor!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, mülkiyet süreciyle ilgili yeni gelişmelere değindi. Kanunun elverdiği tüm imkanları kullandıklarını belirten Başkan Keskin, başvuru süresinin uzadığını dile getirdi.

belediye ruhsat başvuru dilekçesi örneği Haberi

belediye ruhsat başvuru dilekçesi örneği

Belediye ruhsat başvuru dilekçesi!

Belediye sınırları içerisinde bir arsa üzerinde yapılacak inşaat çalışmaları için öncelikle belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Söz konusu ruhsat için belediyeye bir dilekçe ve gerekli olan diğer belgeler ile başvuruda bulunulması gerekiyor.


Ruhsat için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:

-Başvuru dilekçesi

-Tapu veya tapu kayıt sureti (müracaattan en fazla bir ay önce alınmış), 

-İmar çapı (müracaattan en fazla bir yıl önce alınmış), 

-Röperli veya yoksa ebatlı kroki ,

-Mimari projeyi satatik proje, 

-Elektrik ve tesisat projeleri, 

-Resim ve hesapları, 

-Isı yalıtım raporu, 

-Numarataj krokisi.


Yukarıdaki belgeler ile belediyeye başvuru yapılmasının ardından, belediye gerekli inceleme ve araştırmaları yaparak başvuru sahibine inşaat ruhsatını veriyor. Bu inşaat ruhsatı süresi iki yıl olup, iki yıl içinde inşaat çalışmalarına başlanılması gerekiyor. Peki belediye inşaat ruhsatı dilekçesi nasıl yazılır?


Belediye inşaat ruhsatı dilekçe örneği..