18 / 05 / 2024

Belediye su ve kanalizasyon hizmetlerinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik resmi gazete

Belediye su ve kanalizasyon hizmetlerinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik resmi gazete

Belediye su ve kanalizasyon hizmetlerinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik 3 Nisan 2012 tarihinde 28253 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik hükümleri bu haberde...

İstanbul'da bazı ilçelerde su kesintisi yapılacak! İşte uzun süreli yapılacak su kesintisi ve saatleri...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan duyuru ile beraber İstanbul'da bugün su kesintisi yaşayacak ilçeler bildirildi. Uzun süreli yapılacak su kesintisi için vatandaşlar önlem almaları için uyarıldı. İşte haberin detayları...

Belediye ticaret ve konut imarlı 10 arsa satacak!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Yüreğir'de yer alan 10 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı olarak belirtildi.

Belediye konut ve ticaret alanı imarlı iki arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis Hüsrevpaşa ve Beşminare'de yer alan arsaları satışa çıkardı. Arsalar konut ve ticaret alanı imarlı olarak belirtildi.

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Belediye konut ve ticaret imarlı arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Şanlıurfa İli Siverek Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Siverek Haliliye'de yer alan ticaret ve konut imarlı arsaları satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak! Kaçırmayın!

Sakarya İli Adapazarı Belediye Başkanlığı, Sakarya Adapazarı ve Serdivan'da yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsalar ticaret ve konut imarlı olarak belirtildi.

Belediye arsa ve arazi satacak! Yatırımcılar dikkat!

Manisa İli Saruhanlı Belediye Başkanlığı, Manisa Saruhanlı'da yer alan arsa ve araziyi satışa çıkardı. Arsa ve arazilerin satış ihalesi 18 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak!

Çorum Belediye Başkanlığı, Çorum Çepni ve Gülabibey'de yer alan ticaret ve konut imarlı dört arsayı satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Belediye arsa ve gayrimenkul satacak! İhalesi 9 Ağustos'ta!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Tuşba'da yer alan arsa ve gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 9 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Yatırımcılar dikkat! Belediye konut ve ticaret imarlı dört arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis merkezde yer alan dört adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı.

Belediye konut ve ticari alan imarlı arsa satacak! Bu ilde KDV'den muaf arsa fırsatını kaçırmayın!

Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Kırıkkale Fabrikalar Mahallesi'nde yer alan konut ve ticari alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 2 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Belediye ticaret ve konut imarlı arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Yüreğir Köprülü Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Ticaret ve konut imarlı arsanın satış ihalesi 15 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye su ve kanalizasyon hizmetlerinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik resmi gazete Haberi

Belediye su ve kanalizasyon hizmetlerinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik resmi gazete

BELEDİYE SU VE KANALİZASYON HİZMETLERİNDE UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK


Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, belediyeler veya bağlı kuruluşlar tarafından yürütülen su ve kanalizasyon hizmetlerinin basitleştirilmesi, su ve kanalizasyon hizmetlerinde bürokrasiyi azaltıcı tedbirlerin alınması ve e-belediyecilik uygulamalarının yaygınlaştırılmasının sağlanmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik belediye ve bağlı kuruluşlarının su ve kanalizasyon hizmetlerinin basitleştirilmesine ilişkin hükümleri kapsar.


Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 14/2/1985 tarihli ve 3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 2 nci ve 11 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında;

a) Belediye: 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında olan belediyeler ile 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında olan büyükşehir belediyelerini,

b) Bağlı Kuruluşlar:...