27 / 11 / 2024

belediyeden tadilat izni alınır mı

belediyeden tadilat izni alınır mı

Evde tadilat yapılması halinde, yapılacak tadilatın niteliğine göre belediyeden tadilat izni almak gerekebiliyor. Peki hangi tadilatlar için belediyeden izin alınması gerekiyor? Tadilat izni belediyeden nasıl alınır?

Yapı Kayıt Belgesi alan binalara tadilat izni!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bir bağımsız bölümünde sonradan yapılan aykırılıklar nedeniyle "Yapı Kayıt Belgesi" alınmışsa diğer bölümlerde de tadilat yapılabilecek.

İnşaat ruhsatı harcı 2019!

Arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için belediyeden ruhsat izni gerekli oluyor. Ruhsat belediyeden alınıyor. Bunun için belli oranda harç tahsil ediliyor. İşte inşaat ruhsatı harcı 2019...

Kocaeli Darıca'daki kaçak bina mühürlendi!

Ak Parti Darıca İlçe Başkanlığı'nın yönetiminde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olan Sezai Ata, kendisine ait çay bahçesi için 'basit tadilat' izni alarak kaçak bina yaptı. Gelen şikayetler üzerine kaçak yapı mühürlendi.

Urla Zeytineli’ndeki tesislere tadilat izni mi verildi?

Ensar Vakfı’na, Devlet Hava Limanları İşletmesi’nden alınarak tahsis edilen Urla Zeytineli’ndeki koyda yer alan tesislere, “depreme dayanıksız” raporuna karşın tadilat izni verildi.

Tarihi binalara basit tadilat izni almak çok kolay!

Yılların getirdiği tahribata karşı binasını onarmak isteyen ancak uzun süren izin işlemlerden kaçınan tarihi bina sahipleri, Beyoğlu Belediyesi’ne gelerek gerekli olan bütün izinleri herhangi bir engele takılmadan kolayca alabiliyor.

SİT alanlarında bulunan yapılardaki onarım ve tadilat izni kaldırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal SİT alanlarında bulunan yapılardaki onarım ve tadilat için izin şartını kaldırdı. Bir başka ilke kararı ile de mağaralar ile koruma alanı içerisinde yapılaşmaya izin verildi.

Reza Zarrab'ın Kanlıca’daki yalısı için tadilat izni alındı mı?

Reza Zarrab’ın Kanlıca’da bulunan yalıya Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden izinsiz tadilat yaptırdığı ortaya çıktı. Zarrab, ikinci derece tarihi eser olarak tescilli ikiz yalılardan birine kaçak kat çıkmış ve iki yalı arasına da asansör yaptırmıştı.

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılması için ilgili belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nasıl alınır? İnşaat izni almak için gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat izni alma süreci..

Lisanssız RES'ler için imar izni istenmeyecek!

Yüksekliği 60 metrenin altındaki rüzgâr türbinleri için belediyeden imar izni istenmeyecek. Yatırımcının ‘ileride imara aykırılık oluşursa türbini sökeceğim’ taahhüdü yeterli olacak.

İşyeri tadilat izni için gerekenler!

Bir yerin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar tadilat ruhsatı gerektiriyor. Peki, bu şekildeki tadilat için nasıl izin alınır? İşyeri tadilat izni için gerekenler nelerdir?

Belediye işyeri tadilat izni dilekçesi!

Bir işyerinde yapılacak bazı tadilat işleri için belediyeden izin alınıyor. Belediye işyeri tadilat izni için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte belediye işyeri tadilat izni dilekçesi örneği..

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

Yapı oturma izni harcı 2015!

Ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanan bir yapıda oturumun başlayabilmesi için yapı oturma izninin alınması gerekiyor. Bu izin de aynı ruhsat gibi belediyeden alınıyor. Peki, yapı oturma izni harcı 2015 ne kadar?

belediyeden tadilat izni alınır mı Haberi

belediyeden tadilat izni alınır mı

Belediyeden tadilat izni almak!

Bir dairede tadilat yapılması halinde, yapılacak tadilatın niteliğine göre belediyeden tadilat izni almak gerekebiliyor. Peki hangi tadilatlar için belediyeden izin alınması gerekiyor? Tadilat izni belediyeden nasıl alınır?


Boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa ruhsat alınmıyor.


Tadilat ruhsatı alınmasını gerektiren tadilatlar dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu gibi durumlarda tadilat ruhsatının belediyeden alınması gerekiyor. Peki, belediyeden tadilat ruhsatı nasıl alınır?


Belediyeden tadilat ruhsatı almak..

Tadilat ruhsatı almak için gerekli olan evraklar şu şekilde sıralanıyor:

-Tadilat ruhsatı dilekçesi (… İlçesi, … Mahallesi, … Pafta, … Ada, … Parsel sayılı yerim için onaylanan projeler doğrultusunda tadilat ruhsatımın...