27 / 09 / 2024

Belediyelerin yapması gerenkenler

Belediyelerin yapması gerenkenler

Geçtiğimiz 2 yazımda, Büyükşehir ve ilçe Belediyelerinin performanslarını kısa özetlerle geçmiştim. Şimdi tüm Belediyelerin yapması gerektiğini düşündüğüm konular üzerinde duracağım.

Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Barınma krizi ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatları ve kredilerin yüksek olması vatandaşın ev sahibi olmasını engelliyor. Konut hayali bile kuramayan vatandaşlar bu soruna çözüm bekliyor. Peki Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin: Her vatandaşın arazi yatırımı yapmasından başka çıkar yolu yok!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda altın ve doların yerinde saydığını söyleyerek, "Her vatandaşın arazi yatırımı yapmasından başka çıkar yolu yok" dedi.

Tebernüş Kireçci açıkladı: Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması tutar mı?

Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Peki bu proje tutar mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar lira yaklaştı!

Türkiye genelinde, belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 9 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında 633 taşınmazı satışa çıkardı.

Emekli promosyonlarında güzellik yapması beklenen Ziraat Bankası'ndan açıklama! Bir güzellik erken geldi

Emekli promosyonlarına zam yapması beklenen bankalar arasında yer alan Ziraat'ten müşterilerini sevindirecek bir haber daha geldi.

EYT’liler nasıl emekli olur? Emeklilikte yaşa takılanların yapması gerekenler

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşın gözü iktidarın yılsonuna kadar hazır olacak dediği taslaktan gelecek haberde. Prim eksiği olanların emeklilik hakkı elde etmesi için ise 6 konuda çözüm şansı bulunuyor. Peki, EYT’lilerin emekli olması için ne yapması gerekiyor?

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı.

Belediyelerin TOKİ'ye 111.1 milyon TL borcu var iddiası!

Belediyelerin TOKİ tarafından sağlanan konut, iş yeri veya arsa satışlarının masaya yatırıldığı Sayıştay tarafından hazırlanan rapora göre kuruma taksitler zamanında ödenmemiş.

Belediyelerin gayrimenkulleri bedelsiz tahsis edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Belediyelerin taşınmaz işlemlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerdeki Sayıştay denetimlerinde sıklıkla tespit edilen usulsüzlükler' başlıklı yazısı...

Belediyelerin gayrimenkul satışları KDV'den muaf mı?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, bugün Dünya Gazetesi'nde belediyelerin taşınmaz satışlarını kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerin taşınmaz satışları KDV’ye tabi mi?' başlıklı yazısı...

Belediyelerin otopark gelirleri arsa alımları ve inşasında kullanılacak!

TBMM Çevre Komisyonunda onaylanan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklikle imar mevzuatı kapsamında belediyelerin otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarılması uygulaması sona eriyor.

Belediyelerin imar yetkisine yeni düzenleme!

Yerel yönetimlerin imar yetkilerini sınırlandıracak kanun teklifi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Yeni düzenlemede, belediyelerin parsel bazlı plan değişikliği kısıtlandırılacak... 

Mahkemesi süren mühürlü projeleri bakanlık yıkıyor!

Türkiye'de yaklaşık 3 bin kadar yıkım kararı verilmiş yapı var. Ancak bölge idare mahkemeleri tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı, belediyelerin yıkım yapmasına engel oluyor.

Belediyelerin yapması gerenkenler Haberi

Belediyelerin yapması gerenkenler

Belediyeler proje üretmeli

1 - Öncelikle Başkanlar artık "ben" değil, kentim demeli. Kenti yönetirken, kent dinamikleriyle ortak hareket etmeli ve görüşünü almalı. 

2 - Kenti yönetirken, "bireysel menfaatlerini" değil, kentin menfaatlerini ön planda tutmalı 3 - Kentin öncelikle bir ulaşım master planının yapılması gerekiyor. Yoksa yapılacak tüm köprüler, açılacak tüm yollar yarın bir gün yine eksik kalır. 

4 -Belediye Başkanları bütçelerini ergonomik kullanmalı. 

Kendi önceliklerine göre değil, halkın ihtiyaçlarını öncelemeli. 

Buna göre bütçesini kullanmalı 

5 - Kentin geleceğini şekillendirmen 1/25 binlik imar planına uygun plan yapmalı ve bunu uygulamalı. Sık sık bunu değiştirmemeli. 

6 -Hizmet kalitesini artırmak için Meclis üyelerini yurt dışına göndermemeli, kent kimliğini oturtmuş, hizmetleriyle Türkiye'de kendini ispatlamış çevremizdeki kentler ziyaret edilmeli. 

Burada Adana'ya uygulanabilecek projeler hayata geçirilmeli. 

7 - Vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak projelere imza atmalı....