24 / 05 / 2024

belediyeye mal beyannamesi

belediyeye mal beyannamesi

Gayrimenkul satın alan kimselerin, vergisel sorumlulukları nedeni ile belediyeye mal beyanında bulunmaları gerekiyor. Peki, belediyeye mal beyanı verme zamanı ne zaman? Mal beyanı nasıl verilir?

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2019!

Bir kişinin vefat etmesi durumunda tüm mal varlığı mirasçılarının arasında pay ediliyor. Mirasçıların her yıl düzenli olarak vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl doldurulur? veraset ve intikal vergisi beyanname süresi nedir?

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı belediyeye verilmedi! 

Kırşehir'de yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belediyeye devir edilmedi. 

Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün!

193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak belirtiliyor. Değer artış kazancı elde edenlerin vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün..

Emlak vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Bu sene içerisinde taşınmaz mal satın alan kimselerin 31.12.2017 tarihine kadar emlak vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. 

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017!

Gayrimenkullerin el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin emlak vergisi için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

Emlak beyannamesi için gerekli evraklar 2017!

Taşınmaz mal satın alan kimselerin yıl sonuna kadar emlak beyannamelerini vermesi gerekiyor. Peki, emlak beyannamesi için gerekli evraklar 2017 nelerdir?

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2017!

Yeni taşınmaz mal satın alan kimselerin sene sonuna kadar beyanname verilmiş olması gerekiyor. Beyannameler ilçe belediyesine veriliyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2017..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 2 gün!

Kira gelir vergisi, taşınmaz mal kiralamalarından gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Bu vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor.Kira gelir vergisi beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün!

Kira gelir vergisini taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler ödüyor. Vergi için mükellefler öncelikle beyanname veriyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün!

Kira gelir vergisini taşınmaz malını kiraya vererek gelir sahibi olan kimseler ödüyor. Beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün kaldı..

İşyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

İşyerini 2015 yılında kiraya vererek 29 bin TL'den yüksek gelir elde eden mal sahipleri bu sene vergi mükellefi oluyor. Beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Çevre temizlik vergisi beyannamesi 2016!

Çevre temizlik vergisi için işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı sahiplerinin belediyeye giderek beyanname vermeleri gerekiyor. Beyanname mükellefiyetin başlaması için veriliyor. İşte çevre temizlik vergisi beyannamesi 2016..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün!

2015 yılında ev ya da işyerini kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden mal sahipleri vergi mükellefi oluyor. Vergi için önce beyan veriliyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün bulunuyor..

belediyeye mal beyannamesi Haberi

belediyeye mal beyannamesi

Belediyeye mal beyanı verme zamanı!

Gayrimenkul satın alan kimselerin, vergisel sorumlulukları nedeni ile belediyeye mal beyanında bulunmaları gerekiyor. Tapu bildirimi olarak da ifade edilen mal beyanı için; mülk sahibi nüfus cüzdanı fotokopisi, adres ve telefon numarası, kapak dosya, tapu fotokopisi gerekiyor.


Tapu bildiriminin en geç taşınmaz malın tapusunu alındığı yılın sonuna kadar yapılması gerekiyor. 


Ancak alınan gayrimenkul inşaat halindeyse, inşaatın tamamlanması beklenip tapu alındıktan sonra emlak beyanında bulunulması gerekiyor. Belediyeye yapılacak tapu bildirimi örneği aşağıda yer alıyor.


EMLAK VERGİSİ BİLDİRİMİ ÖRNEĞİ


.................  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

.................  İL-İLÇE-BELDE

Emlak Vergisi Sicil No: ................. 

Vergi Kimlik Numarası: .................


MÜKELLEFİN

Soyadı

Adı (Kurum İse Unvanı)

Baba Adı

Doğum Yeri/Tarihi

Nüfusa K. Olduğu Yer

Uyruğu

Cilt No

Aile Sıra No

Sıra No


İKAMET ADRESİ

Mahalle/Semt

Cadde/Sokak

Kapı No

Dire No

İl - İlçe


İŞYERİ ADRESİ

Mahalle/Semt

Cadde/Sokak

Kapı No

İl-İlçe

Telefon


TABLO II-BİNA BİLDİRİMİ

BİNAYA  AİT BİLGİLER

1. Belediye sınırları veya mücavir alanlar içinde ise Belediyenin adı 

2....