27 / 09 / 2024

belediylerin dikkat etmesi gerekenler

belediylerin dikkat etmesi gerekenler

Geçtiğimiz 2 yazımda, Büyükşehir ve ilçe Belediyelerinin performanslarını kısa özetlerle geçmiştim. Şimdi tüm Belediyelerin yapması gerektiğini düşündüğüm konular üzerinde duracağım.

Uzmanından arsa ve tarla alacaklara uyarı: Her tarlaya imar çıkmaz, detaylarını araştırın!

Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan, arsa ve tarla alacaklara uyarılarda bulundu. İşte arsa ve tarla alacakların dikkat etmesi gereken o detaylar...

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için uzmanından çok önemli iki öneri geldi!

Arsa yatırımı yapmak isteyen pek çok kişi nelere dikkat etmesi gerektiğini merak ederken, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok da resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa yatırımı için önerilerini paylaştı. İşte o paylaşım…

Ünlü analist borsa yatırımcılarını uyardı! AL-UNUT diye bir yatırım kazandırmaz!

Ünlü analist Murat Ali Calman borsa yatırımından yatırımcıların nelere dikkat etmesi gerektiğini açıkladı. Calman 'AL-UNUT diye bir yatırım kazandırmaz' diyerek borsada temettü emekliliği diye bir şey olmadığına dikkat çekti.

Borsada hisse seçiminde dikkat edilmesi gerekenler 32 maddede açıklandı

Borsa İstanbul’da yatırımcılar uzun süredir devam eden negatif seyrin sona ermesini beklerken, borsaya yeni girecekler nelere dikkat etmesi gerektiğini araştırıyor. Analist ve stratejist Yasin Karaca borsada hisse seçerken dikkat edilmesi gerekenleri madde madde açıkladı.

Dolar için flaş 120 TL açıklaması. Merkez Bankası kararından sonra dikkat

Dolardaki hareketliliğin devam etmesi nedeniyle vatandaşların son dönemde araştırdığı dolar fiyatlar hakkında dünyaca ünlü kurumdan 120 TL açıklaması geldi. Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladığı dönemde bu tahmin bir hayli dikkat çekti.

Garanti’den 19 bin 200 TL açıklaması

Garanti Bankası tarafından vatandaşlara 19 bin 200 TL açıklaması gerçekleştirildi... İlgilenen vatandaşların dikkat etmesi gereken detaylar var.

Yatırım için arazi alacaklar dikkat! Uzmanı uyardı, imar durumu sizi yanıltmasın

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenlerin en çok ilgilendiği noktalar lokasyon ve gayrimenkulün imar durumu. Toprak yatırımcısı Arif Güdül, arazi alacakların kazançlı bir yatırım için dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

Aile Bakanlığı’ndan 1250, 1100, 950 ve 850 alanlar dikkat! 9 Ağustos’ta resmen başladı

Aile Bakanlığı destek ödemelerinin devam edip etmeyeceği vatandaşlar tarafından çok merak ediliyordu… Destek ödemelerinin devam etmesi herkesi sevindirdi. Aile Bakanlığı’ndan 1250, 1100, 950 ve 850 alanlar dikkat! 9 Ağustos’ta resmen başladı.

Kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesindeki bu ayrıntıyı gözden kaçıran yandı! Sözleşme feshedilir!

Kiracı ile konut veya iş yeri sahipleri arasında imzalanan kira sözleşmesindeki maddelere uyulmaması halinde sözleşme feshediliyor. Peki hangi durumlarda sözleşme feshedilir? İşte kiracının kira sözleşmesinde dikkat etmesi gereken en önemli maddelerden biri... 

İmarlı arsa alırken dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz dört madde!

Arsa yatırımı yapmak isteyen pek çok kişi nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte imarlı arsa alırken dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz dört önemli maddeyi açıkladı.

Uzmanlar tek tek açıkladı! İşte arsa ve arazi alırken dikkat edilmesi gerekenler! 

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve sektör temsilcileri, son dönemlerde arsa ve arazi satışının artması üzerine bu alanda yatırım yapmayı düşünenlerin dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

Kira kontratı nasıl hazırlanır 2024? Bu detaya dikkat!

Ev sahibi ve kiracı tartışmaları hız kesmeden devam ederken, pek çok kişi de kira kontratı hazırlarken nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır 2024? İşte dikkat edilmesi gerekenler...

Ev kiralamayı düşünenler dikkat! Sakın bu hatayı yapmayın!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kirada yüzde 25 sınırının kaldırılması sonrası kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan kriz giderek büyürken, Av. Iyaz Çimen da kiraya çıkmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir konuya değindi. 

belediylerin dikkat etmesi gerekenler Haberi

belediylerin dikkat etmesi gerekenler

Belediyeler proje üretmeli

1 - Öncelikle Başkanlar artık "ben" değil, kentim demeli. Kenti yönetirken, kent dinamikleriyle ortak hareket etmeli ve görüşünü almalı. 

2 - Kenti yönetirken, "bireysel menfaatlerini" değil, kentin menfaatlerini ön planda tutmalı 3 - Kentin öncelikle bir ulaşım master planının yapılması gerekiyor. Yoksa yapılacak tüm köprüler, açılacak tüm yollar yarın bir gün yine eksik kalır. 

4 -Belediye Başkanları bütçelerini ergonomik kullanmalı. 

Kendi önceliklerine göre değil, halkın ihtiyaçlarını öncelemeli. 

Buna göre bütçesini kullanmalı 

5 - Kentin geleceğini şekillendirmen 1/25 binlik imar planına uygun plan yapmalı ve bunu uygulamalı. Sık sık bunu değiştirmemeli. 

6 -Hizmet kalitesini artırmak için Meclis üyelerini yurt dışına göndermemeli, kent kimliğini oturtmuş, hizmetleriyle Türkiye'de kendini ispatlamış çevremizdeki kentler ziyaret edilmeli. 

Burada Adana'ya uygulanabilecek projeler hayata geçirilmeli. 

7 - Vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak projelere imza atmalı....