13 / 05 / 2024

ben u sen kentsel dönüşüm

ben u sen kentsel dönüşüm

Diyarbakır’da UNESCO listesinde yer alan surların diplerinde yer alan evler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 40 ile 100 bin TL arasında fiyat biçilen Ben U Sen Mahallesi’nde yaşayanlar yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Memur-Sen'den açıklama geldi: Memura kira yardımı...

Memur-Sen'in kamu görevlilerinin beklentilerini içeren anketinden, kira yardımına genç memurların, diğer memurlara göre daha çok ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde bir Yahudi, işgal ettiği evin sahibine 'evini ben çalmasam başkası çalacak' yanıtı verdi...

Diyarbakır’ın yoksul mahallesi Ben U Sen’de yıkım!

Diyarbakır’da UNESCO listesinde yer alan surların diplerinde yer alan evler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 40 ile 100 bin TL arasında fiyat biçilen Ben U Sen Mahallesi’nde yaşayanlar yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Haber-Sen'den İstanbul Radyo binası açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde TRT İstanbul Radyosu’nun Harbiye’deki binası için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye kararı alınmıştı. Söz konusu karara ilişkin Haber-Sen'den yazılı açıklama geldi.

Gökhan Özoğuz’dan Kaz Dağları’nda villası olduğu iddialarına yanıt!

Athena grubundan Gökhan Özoğuz, Kaz Dağları'nda villası olduğu iddialarına yanıt verdi. Özoğuz, "Aaa benim Kaz Dağları'nda Villam mı varmış, ah bee keşke ben de bilseydim" dedi.

Muharrem İnce: Kanal İstanbul'u durduracağız!

Ak Parti seçim beyannamesini eleştiren CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Şirketler bir bir iflas ederken, ben orada hafriyat mı kazacağız? Tabi ki durduracağım Kanal İstanbul'u. Ne işimiz olur?" dedi. 

Mithat Yenigün: Türkiye'de 3 bin insan ben müteahhitim diyor!

Kolejli İş Dünyası Zirvesinin oturumlar bölümüne katılan Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Mithat Yenigün, ülkemizde müteahhitliğin geldiği noktayı şu sözlerle özetledi: "Birliğimizin 140 üyesi var ama ancak Türkiye'de 3 bin insan ben müteahhidim diyor."

Çömlekçi kentsel dönüşüm tartışmalarında son durum!

Çömlekçi İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, "Gümrükçüoğlu benimle uğraşmaya kalkma, altında kalırsın. Ben senin ağabeyinim. Sen benim talebemsin. Haddini bil" dedi

Halit Şimşek: Sen yıkamıyorsan izin ver ben yıkayım!

Mahkeme kararına rağmen kaçak binayı yıkmayan Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan'a 'hodri meydan' diyen Halit Şimşek, "Sen yıkamıyorsan izin ver ben yıkayım" dedi.

Kösen Çayırı Göleti açıldı!

Tarım arazilerinin oldukça fazla olduğu Tosya’da, arazi sulama noktasında duyulan ihtiyaç nedeniyle geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlanan ve dün itibari ile inşaatı tamamlanan Tosya’nın meşhur Kösen Çayırı göleti mütevazi bir törenle açıldı.

Kastamonu Kösen Çayın Göleti yükseliyor!

Kösen Çayın Göleti yükseltme inşaatını inceleyen Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin; "Ulaşımın çamur tabakası nedeniyle neredeyse imkansız olduğu zor şartlar altında hızlıca ilerleyen bu devasa proje devletimizin gücünün eşsiz bir örneği" dedi.

Memur-Sen TOKİ İkinci Etap 1054 Konut Anahtar Teslim Töreni gerçekleşti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Memur-Sen TOKİ İkinci Etap 1054 Konut Anahtar Teslim Töreni"nde, kendilerinin yuva yapmakla birilerinin de yıkmakla uğraştığını söyledi.

THY Tel-Aviv uçuşlarına başladı!

Ben Gurion Havalimanı'ndaki güvenlik riski nedeniyle Türk tescilli uçaklar için 22 Temmuz'da getirilen uçuş yasağının kaldırılmasının ardından, Türk Hava Yolları Tel - Aviv seferlerine yeniden başladı.

ben u sen kentsel dönüşüm Haberi

ben u sen kentsel dönüşüm

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan ve UNESCO tarafından 2015 yılında Dünya Kültür Mirası Listesine alınan Diyarbakır Surlarının restorasyonu için başlatılan çalışma devam ediyor. Çalışma kapsamında surları ön plana çıkarmak için diplerinde bulunan evler yıkılıyor.

Evrensel'den Fırat Topal'ın haberine göre; bölgede bulunan evler ’90’lı yıllarda köy boşaltmalarla yaşanan göçte inşa edilmiş bugün daha çok yoksulların oturduğu bir yerleşim yeri halinde. Adını Ben U Sen Burcu’ndan alan mahalle çarpık bir şekilde büyümüş.

BURADAN ÇIKIP YİNE GECEKONDU MU ALACAĞIZ?

5 çocuk annesi Ayşe Karabeng'in evinde pandemiden dolayı çalışan yok. Evine henüz bir fiyat biçilmemiş ama komşularına verilen paradan kaynaklı tedirgin. Verilen parayla ev alınmayacaklarını söyleyen Karabeng, buradan çıkarılanlara en azından ev alacakları bir paranın verilmesi gerektiğini belirtiyor. Başka türlü buradan çıkmayı kabul etmeyeceğini söyleyen Karabeng, “Burası...